MENU

Η σημαντικότερη, αυτή τη στιγμή, υπόθεση ανανέωσης συμβολαίου για τον Παναθηναϊκό είναι αυτή του Γιάννη Μπουζούκη. Η πλευρά του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με το τριφύλλι καθώς το τρέχον συμβόλαιο εκπνέει σε έναν χρόνο, δηλαδή, το καλοκαίρι του 2020. Παρ΄ όλα αυτά, για την ώρα δεν υπάρχει συμφωνία και όσο ο καιρός περνά αρχίζει να φαίνεται στον ορίζονται η πιθανότητα να χαθεί το σημαντικότερο ίσως περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.

Η πλευρά του ποδοσφαιριστή συζητά με τους πράσινους με απόλυτο σεβασμό στον σύλλογο που τον ανέδειξε και του έδωσε φέτος την ευκαιρία για το «ξεπέταγμα» και τα πρώτα του σημαντικά βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπουζούκης ζητά από τον Παναθηναϊκό ένα συμβόλαιο της τάξης των 130.000 ευρώ, την ώρα που αυτό που του προσφέρεται δεν ξεπερνά τις 95.000 ευρώ. Οι απαιτήσεις του παίκτη, δηλαδή, κινούνται σε απολύτως λογικά πλαίσια με βάση τη φετινή του συνεισφορά αλλά και τα στοιχεία που έχει ως τώρα δείξει. Μέσα από τη δουλειά και αρπάζοντας την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιώργος Δώνης, έφτασε να γίνει γνωστός σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα και δικαίως ζητά περισσότερα χρήματα από αυτά που έπαιρνε.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να σημειώσουμε, πως από τον Παναθηναϊκό ξεκαθάριζαν την Τετάρτη πως το ζήτημα δεν είναι οικονομικό αλλά πρόκειται για θέμα πολιτικής του συλλόγου καθώς ο κάθε ποδοσφαιριστής του ρόστερ δέχεται πρόταση ανάλογα με την αξιολόγηση που έχει γίνει από τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή στο φινάλε της περιόδου. Πρέπει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως από τον προσεχή Γενάρη, εφόσον δεν έχει ανανεωθεί το συμβόλαιό του, ο Γιάννης Μπουζούκης θα είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα εκείνος επιθυμεί χωρίς να έχει λόγο ο Παναθηναϊκός. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως το χρονικό διάστημα δεν είναι τόσο μεγάλο και ο κίνδυνος που προαναφέραμε πάντα υφίσταται.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως ο Μπουζούκης είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού, με το ενδιαφέρον από διάφορους συλλόγους του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού, να έχει ήδη φτάσει στα αυτιά των ανθρώπων του τριφυλλιού. Είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η πράσινη Ακαδημία εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν χρειάζεται κανείς να έχει ικανότητες… μέντιουμ για να καταλάβει πως αυτό το παιδί έχει όλα τα φόντα για να κάνει σπουδαία καριέρα. Σκάουτερς από όλη την Ευρώπη παρέλασαν από το Ολυμπιακό Στάδιο κατά τη διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώθηκε για χάρη του νεαρού παίκτη, ενώ ουσιαστικά ήταν από τους πιο βασικούς πυλώνες της εξαιρετικής πορείας της ομάδας στο πρώτο μισό της σεζόν.

Το ζήτημα, λοιπόν, είναι πως ο Παναθηναϊκός φλερτάρει για μία ακόμα φορά με την πολιτική που τον έφερε ως εδώ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, χάνοντας ποδοσφαιριστές του αντί πινακίου φακής, που στην μετέπειτα πορεία τους απέδειξαν πως η αξία τους ήταν πολύ μεγαλύτερη και που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν φέρει σημαντικά ποσά στα ταλαιπωρημένα ταμεία του συλλόγου. Μπεργκ, Ζέκα, Βλαχοδήμος και Μολέδο είναι μόνο κάποιοι από τους παίκτες που όλα αυτά τα χρόνια έφυγαν από την ομάδα με το αντίτιμο να είναι ελάχιστο αναλογικά με την αξία τους και με τα χρήματα που κοστολογούνται αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Είναι μεγάλο ρίσκο αυτό που παίρνει τούτη την ώρα ο Παναθηναϊκός με τον Μπουζούκη. Γιατί σίγουρα είναι διαφορετικό να χάνεις έναν παίκτη, ακόμα και μεγάλης αξίας, σε μία ηλικία κοντά στα 30 και διαφορετικό στα 21 που βρίσκεται τώρα ο ταλαντούχος χαφ. Είναι, άλλωστε, γνωστή η τακτική των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης να επενδύουν πολύ πιο εύκολα σε νεαρά παιδιά τα οποία και θέλουν οι ίδιες να εξελίξουν ακόμα περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο της ποδοσφαιρικής αγοράς. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος προκειμένου να μπορέσει και πάλι να ανακτήσει το χαμένο του πρεστίζ.

Παναθηναϊκός: Για 35.000 ευρώ κινδυνεύει να χάσει τον Μπουζούκη
EVENTS