MENU

Η καριέρα του Κώστα Κατσουράνη ήταν πάντα συνυφασμένη με ένα νούμερο: το 21. Αυτό φορούσε στην ΑΕΚ, αυτό και στην Εθνική. Μπορεί στον Παναθηναϊκό, για ευνόητους λόγους, να το άλλαξε αλλά έμεινε πάντα να τον συνοδεύει.

Το SDNA, με αφορμή τα γεννέθλια του πάλαι ποτέ διεθνή ποδοσφαιριστή, θυμάται τα 21 χαρακτηριστικά σημεία της, γεμάτης με έντονες στιγμές, καριέρας του:

01. Όταν ήταν μικρός δήλωνε οπαδός του Παναθηναϊκού αλλά το είχε ξεκαθαρίσει όσο αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή ότι θα έπαιζε σε όποια από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας έκανε την καλύτερη πρόταση.

02. Με δικό του γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Παναχαϊκή είχε νικήσει με 1-0 τους «πράσινους» στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν 1999-2000, χαρίζοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

03. Το καλοκαίρι του 2002 είχε κλείσει στον Ολυμπιακό αλλά μόνο προφορικά με αποτέλεσμα ο Μάκης Ψωμιάδης να τον κλέψει μέσα από την αγκαλιά του Κόκκαλη και να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα.

04. Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ σε εκείνο το ιστορικό 2-2 ανάμεσα στην «Βασίλισσα» και την Ένωση.

05. Οι ΑΕΚτζήδες πάντως τον αγάπησαν οριστικά όταν είχε σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις δίνοντας μια ηδονική νίκη στην ΑΕΚ μέσα στη Ριζούπολη.

06. Το καλοκαίρι του 2004, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού από την Εθνική Ελλάδας και με την ΑΕΚ να είναι διαλυμένη, απέρριψε πρόταση της Πόρτσμουθ για να μείνει στην Ένωση.

07. Η σεζόν 2004-2005 ήταν η πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 12 γκολ.

08. Και το καλοκαίρι του 2005 είχε την ευκαιρία να φύγει από την ΑΕΚ, όταν και η Βέρντερ Βρέμης κατέθεσε πρόταση για την απόκτησή του, αλλά αποφάσισε από κοινού με την διοίκηση Νικολαΐδη να συνεχίσει στην ομάδα.

09. Έφυγε τελικά το 2006 από την ΑΕΚ ακολουθώντας τον Φερνάντο Σάντος στην Μπενφίκα.

10. Στην Μπενφίκα συνυπήρξε για μια σεζόν με τον Γιώργο Καραγκούνη.

11. Με την φανέλα της Μπενφίκα κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με σύλλογο: επρόκειτο για το κύπελλο Πορτογαλίας, το 2009.

12. Όσο έπαιζε στην Μπενφίκα ήρθε στα χέρια με τον Λουιζάο, σε έναν καυγά που τον συνοδεύε για πάντα.

13. Το καλοκαίρι του 2009, όταν και πήρε την απόφαση να γυρίσει στην Ελλάδα, προσπάθησε να ανοίξει δίοδο επικοινωνίας με την τότε διοίκηση της ΑΕΚ ώστε να φορέρει ξανά τα κιτρινόμαυρα αλλά η κατάσταση στην Ένωση ήταν τραγική με αποτέλεσμα να μην ασχοληθεί καν μαζί του.

14. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα της καριέρας του την σεζόν 2009-2010.

15. Σκόραρε δυο φορές κόντρα στην ΑΕΚ με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Κρατήθηκε και δεν πανηγύρισε.

16. Το ακυρωθέν του γκολ στο «Καραϊσκάκης» ως οφ σάιντ, σε μια παράλογη απόφαση που κανείς δεν κατάλαβε, είναι το γκολ-σήμα κατατεθέν της καριέρας του (και ας μην μέτρησε ποτέ).

17. Το γκρουπ «Κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη» υπήρξε ένα από τα πιο μαζικά ποδοσφαιρικά γκρουπ στο Facebook.

18. Ο τσακωμός του με τον Μανιάτη στον ημιτελικό κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό τη σεζόν 2013-2014 επηρρέασε συνολικά το κλίμα στην Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ του 2014. Όχι βέβαια και την πορεία της ομάδας που έφτασε ένα πέναλτι μακριά από την πρόκριση στον προημιτελικό.

19. Εν μέσω Μουντιάλ πάντως έγινε ξανά (αρνητικός) πρωταγωνιστής σε ένα γκρουπ του Facebook, το «ΟΧΙ Κατσουράνη με Κόστα Ρίκα».

20. Έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που έφτασε τις 100 συμμετοχές με τη «γαλανόλευκη» μετά τους Γιώργο Καραγκούνη, Θοδωρή Ζαγοράκη και Άγγελο Μπασινά, ενώ βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα με 116.

21. Έκλεισε την καριέρα του τον Σεπτέμβρη του 2015 με την φανέλα της Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο για μόλις ένα ματς!

Κώστας Κατσουράνης: Τα 21 σημεία της καριέρας του