MENU

Η εφετινή μεταγραφική τακτική του Ολυμπιακού φίλοι μου θα έπρεπε να διδάσκεται στο Χάρβαρντ μαζί με τα οφέλη της εφταήμερης εργασίας (ιδανικά άνευ αποδοχών) και τις φυσικές κεραλοιφές του Βελόπουλου για την καράφλα με συνταγές των Αγιορειτών μοναχών που σε μεταμορφώνουν σε 15’. Τζόρτζεβιτς μπαίνεις, Γιάννης Γιοκαρίνης βγαίνεις. Ο θρύλος, χάρη στις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες του αναμορφωτή των παιδικών χαρών του Πειραιά, κατόρθωσε να ολοκληρώσει όλες του τις μεταγραφικές κινήσεις πριν τις εκλογές και τώρα απλώς περιμένει το κατάλληλο timing για να τις ανακοινώσει. Δεν θέλει ο πρόεδρος να τους παρουσιάσει όλους μαζί τους παικταράδες πριν ολοκληρωθεί η μελέτη για την ποιότητα του σκυροδέματος του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να είναι σίγουρος ότι θα αντέξουν τα τσιμέντα από τους πανηγυρισμούς των εκστασιασμένων οπαδών και δεν θα πέσουν.

Ο συγγενής του Υψηλάντη άλλωστε δεσμεύτηκε ότι οι προεκλογικές του υποσχέσεις είναι τόσο αξιόπιστες όσο και οι μεταγραφές που έχουν κλείσει ήδη:

«Ο ηγέτης του Ολυμπιακού στη συνέντευξη που παραχώρησε στα “Παραπολιτικά”, τόνισε ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάρει πολλούς και καλούς παίκτες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα». Θα τους ανακοίνωνε και τώρα ο ηγέτης τους πολλούς και καλούς που έχουν κλείσει, αλλά δεν μπορεί λόγω Σύριζα.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον ανηλεή πόλεμο κατά του Ολυμπιακού έβαλε capital controls και στην ανακοίνωση των μεταγραφών. Κάθε μήνα ο θρύλος μπορεί να ανακοινώνει μέχρι 1,5 μεταγραφή. Γι’ αυτό πήρε πρώτο τον Βαλμπουενά. Για να πιάσει το 0,5 και να ‘χει περιθώριο και για άλλη μια (ολόκληρη) μέσα στον Ιούνιο.

Και τα καλύτερα έρχονται: «“Εχουμε πάρει πολλούς παίκτες, όχι μόνο έναν. Όταν έρθει η ώρα θα τους ανακοινώσουμε. Θα τους ανακοινώσουμε σε λίγο καιρό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών». Για να μη διαρρεύσει το παραμικρό και χαλάσει η έκπληξη στους οπαδούς, δεν το ‘χουν μάθει ακόμα ούτε οι

παίκτες που έχουν κλείσει. Θα τους το πει ο πρόεδρος μια μέρα μετά την ανακοίνωση της απόκτησής τους, με πακέτο που θα στείλει στη Βίκυ Χατζηβασιλείου (θα ‘χε μέσα 2 Air condition και ένα laptop για τον καθένα).

Αυτά άκουγαν οι ψηφοφόροι φίλοι μου και παρακάλαγαν να γίνονται εκλογές στον Πειραιά κάθε μήνα: «Το απόγευμα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο πάρκο Γεννηματά στα Καμίνια, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στην οικογένεια του Ολυμπιακού, όταν δήλωσε ότι οι μεταγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και την Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις». Λογικό να επικρατήσει ενθουσιασμός γιατί οι μεταγραφές του Ολυμπιακού είναι το πρώτο πράγμα που απασχολεί τον μέσο ψηφοφόρο του Πειραιά, καθώς οδηγούν σε αύξηση των θέσεων εργασίας.

Γιατί αν ο πρόεδρος φέρει και φέτος άλλους 3 Μεριά και 2 Μιράντα, ο οικοδομικός κλάδος της περιοχής πέριξ του σταδίου Καραϊσκάκη θα αυξηθεί κατά 70%. Κάθε Κυριακή που βγαίνουν παγανιά οι παικταράδες καλουπώνουν δυο γιαπιά με τα επιτυχημένα τάκλιν τους.

Και που να ‘ρθουν και οι υπόλοιποι τι έχει να γίνει: «“Οι μεταγραφές ήδη ξεκίνησαν με παιχταράδες, περιμένετε ανακοινώσεις από Δευτέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με τους οπαδούς να χειροκροτούν και να τον αποθεώνουν». Τώρα για να ‘μαστε δίκαιοι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν είπε ψέματα ο πρόεδρος.

Μίλησε για πολλούς και καλούς παίκτες που έχουν ήδη κλείσει και για μεταγραφές από Δευτέρα. Πουθενά όμως δεν είπε ότι αναφέρεται στον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί το παρεξήγησαν και ο πρόεδρος μπερδεύτηκε.

Επειδή έχει κάνει τον Πειραιά Λονδίνο νόμιζε ότι βρίσκεται στην Αγγλία και ανακοίνωσε τις μεταγραφές της Νότιγχαμ. Η μόνη γκαντεμιά είναι ότι δεν είχε μαζί του τον Ταχτσίδη. Αν τον ξετύλιγε και τον παρουσίαζε στον κόσμο θα ‘βγαινε ο Μώραλης δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και ο Κυριάκος αυτοδύναμος έναν μήνα πριν τις εκλογές.

Μετά όμως φίλοι μου άρχισαν δυστυχώς τα ζόρια. Έλειψε δυο εβδομάδες στο εξωτερικό ο πρόεδρος και του χάλασαν τις μεταγραφάρες οι κατσαπλιάδες που άφησε στο πόδι του. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να δώσει εντολή οι κλειστές υποθέσεις των τελειωμένων μεταγραφών που θα ανακοινώνονταν από Δευτέρα, να ξανακλείσουν γιατί άνοιξαν άμα τη απουσία του:

«Η εντολή Μαρινάκη στους συνεργάτες του, αμέσως μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό κι αφού ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για την πορεία των διαπραγματεύσεων, όπως και για τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, είναι να κλείσουν οι ανοικτές υποθέσεις το συντομότερο δυνατό». Είναι σαν να έκλεισαν ήδη. Υπομονή μέχρι τις βουλευτικές.

6 Ιουλίου θα ξανακλείσουν οι παικταράδες και μετά τις εκλογές θα ανακοινωθούν, αρκεί να ψηφίσουμε σωστά και να θυμόμαστε το σλόγκαν του no politica: Στις 7 ψηφίζουμε, στις 8 φεύγουν, στις 9 έρχονται οι Galacticos. Ήταν δίκαιο έγινε πράξη.

Έτσι μπλοκάρει τις μεταγραφές του θρύλου ο Σύριζα
EVENTS