MENU

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που σέβονται τον εαυτό τους φίλοι μου είναι τις τελευταίες μέρες πάνω απ’ τον υπολογιστή τους και πατούν το F5 με την ίδια συχνότητα που στήνει ματς ο Ραούλ Μπράβο. Όχι, δεν περιμένουν τις νέες αποκαλύψεις του SDNA για το γήπεδο στον Βοτανικό, αλλά την προφητεία των δυο τοτέμ των επιτυχημένων προβλέψεων. Ήδη ο πρώτος, ο Κώστας Καίσαρης, απεφάνθη ότι είναι πιο εύκολο να σταματήσει τα παρολί ο Αβραάμ και τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια στα ΚΑΠΗ ο Βαγγέλης παρά να προχωρήσει η υπόθεση του γηπέδου του «τριφυλλιού».

Αν βγάλει το ίδιο πόρισμα και το μαντείο του χρησμών του Γαβαθιώτης, 100.000 παναθηναϊκοί θα είναι αύριο στον Βοτανικό για να βγάλουν τις πρώτες φωτογραφίες από τα μπετά του νέου γηπέδου.

Το πρώτο, αποφασιστικό βήμα έγινε ήδη τη μέρα που ο Καίσαρης θυμήθηκε το «Καλημέρα Ζωή»:

«Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για σενάριο επιπέδου Νίκου Φώσκολου. Από τη στιγμή, λοιπόν που μετά το κόμμα ακολουθεί το “αλλά ήρθαν οι εκλογές νωρίτερα για τις 7 Ιουλίου”, ό,τι υπήρχε προηγουμένως για δύο γήπεδα στο Βοτανικό κλπ. ξεχάστε το. Δεν υφίσταται. Για παραμύθι-φούρναρη πρόκειται». Έτσι ακριβώς είναι και το blog έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ που το επιβεβαιώνει.

Με το που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο Τσίπρας, Βασιλειάδης και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Β: Δάσκαλε πήρε ο Λουτσέσκου να σας συγχαρεί για τη νίκη

Τ: Μην παίζεις με τον πόνο μου Γιώργο. Πόσους πόντους είναι η διαφορά;

Β: Όσους έχει πάρει ο Ολυμπιακός στα χαρτιά τα τελευταία χρόνια

Τ: 42;

Β: Όχι, αυτά είναι τα πέναλτι του Φορτούνη

Τ: Δεν το βλέπω να γυρίζει Γιώργο! Έχεις καμιά ιδέα για την ανατροπή;

Β: Να κάνουμε ένα τηλέφωνο στον Κομπότη μπας και;

Τ: Να σου πω, αφού θα χάσουμε πού θα χάσουμε δεν σκαρώνουμε ένα καλαμπούρι στους Παναθηναϊκούς να γελάσουμε;

Β: Να τους πούμε ότι ο Αλαφούζος κλείνει τον ΣΚΑΪ;

Τ: Γιατί τον κλείνει;

Β: Γιατί του τελείωσαν οι δημοσιογράφοι! Άλλους 2 αν του πάρει ο Κυριάκος θα έρχεται ο ντελιβεράς για τα πιτόγυρα και με την ευκαιρία θα εκφωνεί και το δελτίο ειδήσεων.

Τ: Έχω καλύτερη ιδέα. Δεν τους κάνουμε μια πλάκα με το γήπεδο στον Βοτανικό;

Β: Αχαχαχαχαχαχα! Μπα, σε καλό σου δάσκαλε, πού τα σκέφτεσαι. Καινούρια νεφρά θα κάνουμε απ’ τα γέλια. Παίρνω το SDNA. Ο Παπαθεοδώρου ήταν μικρός στην ΚΝΕ.

Τώρα που καταλάβατε φίλοι μου τι ακριβώς συνέβη μπορούμε να περάσουμε και σε ένα κρίσιμο δημοσιογραφικό ερώτημα που απηύθυνε ο Κώστας ο Καίσαρης:

«ΚΑΤΟΠΙΝ τούτων, εύλογο το δημοσιογραφικό συμπέρασμα. “Θα ωφεληθούν, ο Παναθηναϊκός, η Αθήνα, οι τράπεζες και οι επενδυτές”. Και δε θέλω ανόητες ερωτήσεις. “Αφού θα κερδίσουν όλοι αυτοί, ποιος θα χάσει”; Κανένας δε θα χάσει. Αν και όταν ολοκληρωθεί το project, οι Αθηναίοι θα έχουν τρία γήπεδα να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Ούτε από βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει ανάγκη η Αθήνα. Ούτε από παιδικές χαρές. Ούτε από δημοτικές βιβλιοθήκες. Ούτε από πεζοδρόμια, ούτε από αποχετεύσεις. Ούτε από σχολικά κτίρια. Ούτε από ασφαλτοστρώσεις οι δρόμοι. Ούτε από πεζοδρόμους. Ούτε από δενδροφυτεύσεις. Ούτε από περισσότερα απορριμματοφόρα. Τίποτα». Είναι λογικό να προκύπτουν αυτές οι ευαισθησίες για το γήπεδο του Παναθηναϊκού γιατί η Αθήνα είναι άτυχη.

Στον Πειραιά, δεν υπήρχαν τέτοιες ανησυχίες για το γήπεδο του Ολυμπιακού γιατί τις παιδικές χαρές, τις δημοτικές βιβλιοθήκες, τις δενδροφυτεύσεις, τις ασφαλτοστρώσεις των δρόμων και τις αποχετεύσεις τις είχε αναλάβει ο εκδότης των Μέσων που αρθρογραφεί ο Κώστας. Γι’ αυτό και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ότι θα προχωρήσει και το δικό τους θέμα.

Επειδή ο Πειραιάς έγινε Μόντε Κάρλο και δεν παίρνει άλλη βελτίωση, μπορεί ο πρόεδρος στη δεύτερη θητεία του να δώσει δανεικές στην Αθήνα μερικές παιδικές χαρές και έτσι να μείνει κάνα κονδύλι διαθέσιμο για το γήπεδο.

Και είναι πολύ σημαντικό να μη χαθεί το timing φίλοι μου γιατί κάθε φορά που ο Καίσαρης γήπεδο ακούει και γήπεδο δεν βλέπει, πέφτουν τα μπετά και το έργο αρχίζει. Έτσι είχε γίνει και με την «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ:

«Στην ΑΕΚ ξεκίνησαν ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Κάτι που για όσους έχουν μια ελάχιστη σχετική γνώση ήταν ίσως ανέφικτο». Και εξακολουθεί να είναι. Κάτι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα με το μισοτελειωμένο γήπεδο δεν είναι αυτό που νομίζετε. Τα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας είναι μετά από επιθυμία του προέδρου. Τα θέλει λίγο πιο μεγάλα γιατί έχει άλλα 40 air condition κάβα και δεν ξέρει τι να τα κάνει.

Πάντως σίγουρα γήπεδο της ΑΕΚ δεν υπάρχει γιατί ο Καίσαρης είχε βάλει και στοίχημα το 2015 ότι δεν πρόκειται να γίνει:

«Ο Δ. Μελισσανίδης από την πλευρά του εμφανίστηκε αισιόδοξος: "θα βρεθούν λύσεις για όλα". Προσωπικά δεν θα έβαζα στοίχημα υπέρ του γηπέδου, ούτε μια λεμονάδα. Και δεν είναι το θέμα τι γράφουνε, τι λένε και τι θέλουνε οι δημοσιογράφοι. Όπως πήγε να γίνει ευθύς εξ αρχής το γήπεδο είχε (κι εξακολουθεί να έχει) πρόβλημα. Τεράστιο πρόβλημα. Κι η ταπεινότητα μου δεν το λέει αυτό σήμερα. Το είχε γράψει ευθύς εξαρχής στις 21 Ιουνίου 2013 στο ΓΚΟΛ: Μόνο με αλχημείες μπορεί να χτιστεί το γήπεδο». Ο Κομπότης αντίθετα που το ‘χε παίξει «λεμονάδα ημίχρονο- γήπεδο τελικό» έκανε cash out στο 35’ και ακόμα πίνει Λουξ στην υγειά του Καίσαρη.

Από σήμερα φίλοι μου στο «Gavros.gr» έχουν τις δικές τους σκοτούρες. Πρέπει να βρουν άμεσα έναν server που να αντέχει πάνω από 42 άτομα τη μέρα γιατί όλοι οι Παναθηναϊκοί θα μπαίνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα περιμένουν με αγωνία. Μόλις ανέβει άρθρο του Γαβαθιώτη με τίτλο: «Πιο πολλές πιθανότητες έχετε να δείτε άσπρη τρίχα στο σομόν μαλλί μου παρά γήπεδο του ΠΑΟ» οι μπουλντόζες στον Βοτανικό θα βάλουν μπροστά.

Άμα το ‘χουν προβλέψει ο Κάλχας και ο Νοστράδαμος το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Αν δεσμευτούν και το υπογράψουν κιολας ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη μαζί σε κοινή συνέντευξη Τύπου, μπορεί και να μην γίνει ποτέ. Αν γράψουν ο Μανώλαρος με τον Καίσαρη ότι δε θα γίνει ποτέ, κλείστε αύριο εισιτήριο για Βοτανικό. Δυο γήπεδα θέλει, τρία θα φτιάξει.

Οι εγγυητές της Αγιάς Σοφιάς αναλαμβάνουν και τον Βοτανικό
EVENTS