MENU

Ο αθλητικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων», Ντίνος Διαμαντόπουλος, έδωσε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου εικόνα για το πώς θα μοιάζει ο Άρης της επόμενης σεζόν.

Η πρώτη και κύρια αλλαγή στους «κιτρινόμαυρους» θα είναι η διαφοροποίηση στον σχηματισμό. Ο Άρης, λοιπόν, αφήνει το μέχρι πρότινος 4-2-3-1 και επιλέγει το 4-3-3, με δύο οκτάρια και όχι δύο αμυντικούς χαφ.

Από 'κει και πέρα, ο Ντίνος Διαμαντόπουλος, έδωσε σαφή εικόνα και για τις προσθήκες που θέλει άμεσα να ολοκληρώσει ο Άρης. Στόπερ, οκτάρι, επιθετικός και εξτρέμ είναι οι παίκτες που αναζητούνται, δεδουμένου πως έχει κλείσει ήδη ο Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Με βάση τα παραπάνω το SDNA επιχειρεί να διαμορφώσει τον... χάρτη του ρόστερ του νέου Άρη:

Ξεκινώντας από την επίθεση, είναι δεδομένο πως ο Χαμζά Γιουνές θα έχει από τη νέα σεζόν περισσότερο ανταγωνισμό, μιας και αποτελεί προτεραιότητα για τους «κιτρινόμαυρους» να φέρουν νέο «εννιάρι».

Στις πτέρυγες, όπως ξεκάθαρα τόνισε ο Ντίνος Διαμαντόπουλος, η εξέλιξη της υπόθεσης του Ματέο Γκαρσία δεν επηρεάζει τις κινήσεις του Άρη, ο οποίος αναζητεί και έχει θέσει ως προτεραιότητα την προσθήκη ενός ακόμη winger. Ο Σάββας Παντελίδης πρόκειται, λοιπόν, να έχει πολύ ευχάριστους πονοκεφάλους, όταν θα χρειάζεται να διαλέξει δύο, ανάμεσα στον νεοφερμένο, τον Νικολά Ντιγκινί (που επιστρέφει πια στη φυσική του θέση), τον Ντάνιελ Λάρσον, τον Μάρτιν Τόνσο και τον Μπρούνο Γκάμα, που περί τις 20 Ιουνίου θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας, χωρίς όμως να είναι έτοιμος να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη, με τον Άρη να γνωρίζει πως ο Έλληνας χαφ θα αποχωρήσει αν βρει μεγαλύτερο συμβόλαιο. Επιπλέον, στις πτέρυγες μπορεί να χρησιμοποιηθεί εν ανάγκη και ο τεχνίτης Νίκο Μαρτίνες.

Περνώντας στον χώρο του κέντρου, τώρα, ο Νίκο Μαρτίνες και ο Μάρτιν Τόνσο θα έχουν σημαντικό ρόλο, με τους ανθρώπους του Άρη να έχουν ιδιαίτερη εκτίμηση και για τους δύο. Τις επιλογές για τη βασική εντεκάδα με δύο οκτάρια θα συμπληρώσει ο νέος χαφ που θα έρθει το καλοκαίρι, ενώ σε διάφορες περιστάσεις, το ρόλο του ενός εκ των δύο οκταριών μπορεί να αναλάβει ο Χαβιέ Ματίγια.

Ο τελευταίος θα μοιράζεται κατά κύριο λόγο τη θέση του μοναδικού αμυντικού χαφ με τον Μανώλη Σιώπη, ενώ υπάρχει πάντα και η επιλογή του μπαρουτοκαπνισμένου, Μιτζέν Μπάσα. Η παραπάνω τριάδα έχει, πάντως, κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σάββα Παντελίδη και γι' αυτό ακριβώς στον Άρη δεν... ψάχνονται για ενίσχυση στη θέση του «6».

Ζήτημα, ωστόσο, υπάρχει για το κέντρο της άμυνας. Φυσικά, με την υπόθεση του Λίντσεϊ Ρόουζ προς το παρόν στον... πάγο, αλλά και με τη φημολογία γύρω από το πρόσωπο του Φραν Βέλεθ, ο Άρης γνωρίζει καλά πως η προσθήκη στόπερ αποτελεί καίριας σημασίας προτεραιότητα.

Σε περίπτωση, όμως, που αποχωρήσουν τελικά δύο κεντρικοί αμυντικοί, οι «κιτρινόμαυροι» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη, ώστε να αναπληρώσουν εντελώς το κενό που θα δημιουργηθεί.

Όσον αφορά στους πλάγιους μπακ, η επικείμενη αποχώρηση του Γιώργου Βαλεριάνου καθιστά απαραίτητη την ενίσχυση, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία του «δύο σε κάθε θέση». Με την υπόθεση του Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο Άρης φαίνεται πως έχει προνοήσει ήδη, με τον Σουηδό να παίρνει λογικά θέση βασικού μαζί με τον Μιχάι Κόρχουτ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Μανώλης Τζανακάκης θα διατηρούν θέσεις μπακ-απ, ενώ σε περίπτωση που αποχωρήσει κάποιος, θα αντικατασταθεί με νέα προσθήκη.

Τέλος, φαίνεται πως θα διατηρηθούν οι ισορροπίες στη θέση του τερματοφύλακα, αν όλα ολοκληρωθούν αισίως με την ανανέωση του Χούλιαν Κουέστα. Δεδομένο είναι, βέβαια, πως οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν σε κάθε περίπτωση τριάδα στον «άσο», άρα αν και εφόσον αποχωρήσει κάποιος, θα αντικατασταθεί.

Συνολικά, επομένως, ο Άρης πρόκειται να έχει τουλάχιστον 22 παίκτες που θα θεωρούνται ετοιμοπόλεμοι και μάλιστα στις πλείστες των θέσεων ισάξιοι, κάνοντας ευκολότερο το ροτέσιον για τον Σάββα Παντελίδη.

Σε περίπτωση που Ματέο Γκαρσία και Γιάννη Φετφατζίδης παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, τότε στον παραπάνω αριθμό θα προστεθούν και αυτοί, δίνοντας περισσότερες επιλογές στην επίθεση.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Γιαμπολδάκης

Ο μεταγραφικός... χάρτης του νέου Άρη και η ξεχωριστή περίπτωση του Γκαρσία