MENU

Αφού ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό σε συναισθήματα μπαράζ για την 14η θέση της Σούπερ Λίγκας, ήρθε η ώρα να τα βάλουμε όλα σε μία σειρά. Ο ΟΦΗ θα είναι στη Λίγκα, μία ομάδα που έχει επενδυτή πλέον για να αλλάξει στάτους και αυτό είναι καλό. Ξέχωρα όμως από την συμπάθεια που μπορούμε να τρέφουμε παραδοσιακά στον ΟΦΗ, η προσπάθεια του Πλατανιά κλονίστηκε από τον Κομίνη ο οποίος για δεύτερη σερί χρονιά παίζει ρόλο στη διαμόρφωση μίας κατάστασης. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως, ξεκινώντας από την παραμονή Περέιρα και καταλήγοντας στο εκπληκτικό σε διακύμανση σημερινό μπαράζ.

Έχασε η ΑΕΚ τον τελικό και μετά από τρεις μέρες θυμήθηκε να κάνει επανάσταση. Έβαλε τις εφημερίδες που ελέγχει να κάνουν πολιτική κατά του Περέιρα, τη στιγμή που η πληροφόρηση που είχαμε όλοι ήταν πως ο Περέιρα αποχαιρετά πολύ πριν τα όσα – δεν – έγιναν στον τελικό.

Γράφτηκαν όργια για τον κακό Περέιρα, έτσι ώστε τουλάχιστον να εισπράξουν μία επιτυχία εσωτερικής κατανάλωσης. Έλα όμως που ο φευγάτος έμεινε εξαιτίας τους. Και δεν κάνω τον έξυπνο. Με τους ΦΙΦΑτζήδες κάναμε και εμείς το ίδιο λάθος.

Νομίζαμε πως αν ορμήσουμε για τον Κομίνη, θα μασήσουν και θα τον βγάλουν από τους πίνακες πέρυσι τέτοιο καιρό. Υπήρχε και εκείνη η εικόνα του Μίχελ να μπουκάρει στο γήπεδο και με τις κινήσεις του να φαίνεται μέχρι τον Πλούτωνα πως είπε «θα σε τελειώσω» . Τελικά ο Κομίνης πήρε τους περισσότερους ορισμούς από οποιονδήποτε άλλον φέτος. Δεν τα καταφέραμε.

Εμείς τουλάχιστον επιτεθήκαμε σε έναν ψεύτη που μας στέρησε ένα πρωτάθλημα και δεν κάναμε απλά πολιτική για εσωτερική κατανάλωση. Υπάρχει μία τεράστια διαφορά όσον αφορά στη βάση της γκρίνιας, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Το βασικό συμπέρασμα βέβαια είναι πως η ΦΙΦΑ και τα στελέχη της, δεν μας βλέπουν. Αν εμείς θεωρούμαστε ξύπνιοι, μπροστά τους είμαστε μύγες.

Όχι πως τα κάνουν όλα σωστά. Ο Κομίνης έχει οργιάσει μέσα στη σεζόν και τους έχει εκθέσει. Και το σημερινό πέναλτι – κατηγορία που έδωσε υπέρ του ΟΦΗ, είναι μέσα στα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν γίνει στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας ΟΦΗ που γνωρίζουμε καλά τι ψήφισε στη πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στη Λίγκα. Και την σύνδεση της ομάδας του νέου προέδρου με τον Κομίνη.

Ο Κομίνης είναι τυχερός γιατί ο ΟΦΗ δεν έχτισε πάνω σε αυτό το πέναλτι και τελικά σώθηκε μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι. Η αντίδραση του Πλατανιά έκρυψε το σκάνδαλο Κομίνη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν το επιχείρησε και πως αυτό το γεγονός δεν έχει κρυμμένο παρασκήνιο πίσω του.

Δεν τα κάνει όλα καλά η ΦΙΦΑ λοιπόν, αλλά δεν τρώει και μαγκιά. Τουλάχιστον ας έχει το σθένος να διορθώσει τα λάθη της…

Η ΦΙΦΑ γνωρίζει πως δεν είμαστε ικανοί για τίποτα. Απλά γνωρίζει και ποιοι είναι αυτοί που προκαλούν τεχνητές κρίσεις τοξικότητας. Ας αποφασίσει σοφά, μακριά από άναρθρες κραυγές και συμφέροντα μικρόκοσμων.

ΥΓ Δεν θα αφήσω ασχολίαστη την αποχώρηση Βαρέλα, ούτε τον γενικότερο σχεδιασμό της ομάδας που γίνεται αρκετά σύνθετος. Απλά ένα τόσο σοβαρό θέμα θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο και να υπάρχει ο χώρος να αναπτυχθεί.

ΥΓ Η εικόνα Παπαθεοδώρου - Γκος είναι η κορυφαία για μία ομάδα που το πάλεψε αλλά δεν είχε τα όπλα. Επειδή όλοι δείχνουν σίγουροι ότι κάτι θα συμβεί, εγώ λέω πως με τα δεδομένα που επικρατούν στο μπάσκετ σήμερα, πρώτα φαβορί του χρόνου για υποβιβασμό είναι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης.

Kominis for president
EVENTS