MENU

Τα δύσκολα φαίνεται ότι αρέσουν στον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος βάζει ψηλά τον μεταγραφικό πήχη στην διοίκηση του Ολυμπιακού, προκρίνοντας δύο ποιοτικές, αλλά εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έχει εγκρίνει απόλυτα δύο παίκτες με θητεία στο πορτογαλικό πρωτάθλημα που ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά, όμως αμφότερες παρουσιάζουν πολύ σημαντικές (διαφορετικού είδους) δυσκολίες.

Το όνομα του Ρούμπεν Σεμέντο, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ είναι απόλυτα υπαρκτό, με τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό να είναι ότι πιο ποιοτικό έχει προταθεί μέχρι στιγμής στους Πειραιώτες. Τα μπλεξίματα με τον νόμο και η παραβατική του συμπεριφορά όσο ανήκε στην Βιγιαρεάλ είναι γνωστά σε όλους, όμως ουδείς παραβλέπει πως πρόκειται για αμυντικό που έκανε μεταγραφή 14 εκατομμυρίων ευρώ πριν από δύο χρόνια στην Primera Division και πως μιλάμε για αμυντικό επιπέδου Εθνικής Πορτογαλίας. Η ρήτρα του με το κίτρινο υποβρύχιο (45 εκατομμύρια ευρώ) τα λέει όλα.

Το τελευταίο εξάμηνο του δανεισμού του στην Ρίο Άβε φαίνεται ότι τον ηρέμησε, όμως προς το παρόν ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός δεν είναι πολύ ζεστός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, κάτι που θεωρεί ότι θα τον εξαφανίσει από τον διεθνές χάρτη. Ο Ολυμπιακός κάνει σοβαρή προσπάθεια να τον μεταπείσει, ωστόσο από το περιβάλλον του παίκτη προκύπτει ότι ο Σεμέντο είναι διατεθειμένος να περιμένει κάτι πιο δελεαστικό για το επόμενο βήμα της καριέρας του, έστω κι αν αυτή τη στιγμή δεν έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια του.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο εκλεκτό του Πέδρο Μαρτίνς, αυτός είναι ο Εντουάρντο Ενρίκε που παίζει ως δανεικός στην Μπελενένσες από την Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε (ομάδα στην οποία αγωνίζεται και ο Ροντρίγκο Μολέντο). Ο 23χρονος Βραζιλιάνος box to box μέσος, ο οποίος είναι διεθνής με την Ολυμπιακή ομάδα, είναι επίσης μία δύσκολη (και ακριβή) περίπτωση, αφού έχει περίπλοκο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλμυρή τιμή, ενώ για την απόκτηση του ενδιαφέρονται ήδη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Μπράγκα. Με άλλα λόγια, ακόμα μία ζόρικη περίπτωση για την διοίκηση του Ολυμπιακού.

Αν κάποιος όμως συγκρίνει τις ηλικίες, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τη σωματοδομή και την προοπτική των δύο παικτών έχει μία άμεση εικόνα για το τι ψάχνει και το τι θα ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς ως μεταγραφική ενίσχυση για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Σεμέντο και Εντουάρντο εγκρίνει ο Πέδρο Μαρτίνς για Ολυμπιακό!