MENU

Ξημέρωσε μια διαφορετική μέρα προχθές. Μια μέρα που μπορείς να δεις αισιόδοξα το επάγγελμα του δημοσιογράφου, η μέρα που μοιάζει ξανά περισσότερο από ποτέ πριν ως λειτούργημα. Η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη έπαιξε παντού. Πρώτο θέμα, δεύτερο θέμα, τρίτο θέμα, μικρή σημασία έχει. Παντού. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είπε πολλά που θα συζητηθούν και πολλά που χρίζουν ανάλυσης, επαλήθευσης ή διάψευσης, ωστόσο υπάρχει ένα σημείο που ξεχωρίζει από όλα! Το σημείο που μοιάζει ως ουράνιο τόξο μετά τη βροχή, ως μια ηλιαχτίδα σε μια συννεφιασμένη μέρα. Το σημείο που σε κάνει – ακόμα κι αν δεν είχες ενδόμυχα τέτοιο σκοπό – να ξεκινήσεις την ημέρα σου με κριτική. Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγαπάει την κριτική και το έχει αποδείξει.

«Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο, όποιος μου κάνει κριτική για την ομάδα, κάνει καλό. Όχι όποιος κάνει κριτική να είναι εχθρός και να προσπαθούμε να τον τελειώσουμε, αυτοί είναι όροι μαφίας, αυτά είναι fake news και επαληθεύονται. Θεωρώ λάθος να αντιμετωπίζεις όποιον σου ασκεί κριτική, με το να θες να τον τελειώσεις, να τον κλείσεις».

Δόξα τω Θεώ που ξημέρωσε αυτή η μέρα και μπορούμε πάλι όλοι να ασκήσουμε κριτική. Γιατί ο Μαρινάκης, οι συνεργάτες του και ο Ολυμπιακός λατρεύει την κριτική. Δε θα επιλέξουμε τις αγωγές που κατά καιρούς έχουν γίνει στο SDNA ως απόδειξη της αγάπης που έχει ο ισχυρός άντρας των ερυθρολεύκων προς την κριτική. Υπάρχουν κι άλλες αποδείξεις αγάπης…

Αποκαλυπτική αγάπη…

«Όχι, όχι»… Λέει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Όποιος ασκεί κριτική δεν είναι εχθρός και δεν προσπαθεί να τον τελειώσει.

Γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο καιρό πριν ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς:

«Τον πόνεσε τον Βασιλάκη Παπαθεοδώρου η ανακοίνωση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! Τον πόνεσε πολύ και με το ψευδώνυμο Λευτέρης Καρλής (δεύτερο μετά το Γιάννης Αυλακιώτης, εργατικός ο Βασιλάκης) έβγαλε χολή! Θα σε πονάει για πολλά χρόνια ο Μαρινάκης. Θα σε πονάνε για πολλά χρόνια οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ. Και αν το δεις σοβαρά Παπαθεοδώρου, σε βολεύει. Έτσι βράζεις το ψωμί σου. Αλλιώς θα είσαι άχρηστος στον Ιβάν… Και μη μας λες ότι τα λέμε εμείς. Ο Μάκης Γκαγκάτσης δηλώνει δημοσίως «θα σας βγάλω στο sdna, θα κάνω και θα δείξω». Εμείς τα ξέρουμε. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ κι εσείς χολή και λάσπη για να βγαίνουν τα ρούβλια. Και να θες, θα δεις και χαρτιά… Αν και είπαμε. Πλέον ξέρει όλος ο κόσμος».

Τηλεφωνική αγάπη…

Ίδιος ο πρωταγωνιστής. Θα μπορούσε να τον αποκαλεί κάποιος και δεξί χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη, ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου και δεδομένα στην επικοινωνιακή του πολιτική, η οποία σέβεται τον δημοσιογράφο και την κριτική. Αλίμονο να χρησιμοποιούμε όρους μαφίας! Το είπε και ο πρόεδρος...

Ντριιιιιιιννννννν (ή άλλος trendy ήχος κλήσης)

-Τον κύριο Φασούλα.

-Εγώ είμαι.

-Ρε αρχίδι, θα σε γαμήσω, ρε μουνόπανο!

-Ποιος είναι;

-Ο Καραπαπάς.

-Και τι...

-Θα σε γαμήσω, ρε αρχίδι! Το τουίτερ του ΠΑΟΚ δεν το είδες, ρε παλιόπουστα; Θα σε γαμήσω, θα σε ξεβρακώσω μπροστά σ' όλο τον κόσμο, έτσι, για να πονάς!

-Σας ευχαριστώ πολύ, η κλήση σας καταγράφηκε!

Χειροπιαστή αγάπη…

Σημασία δεν έχει μόνο τι πιστεύει ένας ηγέτης. Έχει σημασία και πόσο έχει κατορθώσει να το περάσει στο… λαό του. Εκεί είναι που παράγει έργο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθότι όλοι στο Στάδιο Καραϊσκάκη σέβονται τον δημοσιογράφο. Λατρεύουν την κριτική και θεωρούν ότι κάνει καλό στον Ολυμπιακό και στη ζωή γενικότερα…

Αντιγράφουμε από την ειδησεογραφία της εποχής: «Μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός-Άρης, ο δημοσιογράφος του gazzetta.gr, Δημήτρης Τομαράς, δέχεται επίθεση από κουκουλοφόρους μπροστά σε άλλους δημοσιογράφους. Τα χτυπήματα στο κεφάλι συνοδεύονται με την έκφραση «για να προσέχεις τι γράφεις για τον Ολυμπιακό», ενώ ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο ιατρείου του γηπέδου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μετά την επίθεση, ο Δημήτρης Τομαράς υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων στην υποδιεύθυνση Πειραιά, ωστόσο ο Κώστας Καραπαπάς με δήλωσή του δήλωνε άγνοια για το θέμα.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφής βίας εναντίον οποιουδήποτε ανθρώπου και δημοσιογράφου. Θα κοιτάξουμε το θέμα αν ισχύει, αλλά εφόσον είναι αληθινό το περιστατικό το καταδικάζουμε»».

  • Τα περιστατικά βίας στο στάδιο Καραϊσκάκη είναι πολλά περισσότερα, ωστόσο αναφέραμε ένα ενδεικτικό.

Παθιασμένη αγάπη…

Στάδιο Καραϊσκάκη και Κώστας Καραπαπάς. Όπως θα λέγαμε και στο μάθημα των μαθηματικών: Μεγαλύτερο-ίσο της αληθινής αγάπης. Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Χρήστου Κοντού, επέδειξε την ωριμότητα με την οποία υποδέχονται στον Πειραιά την κριτική. Ακριβώς, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε στη συνέντευξή του.

«Αμέσως γύρισε, κόλλησε το πρόσωπό του στο δικό μου με έντονο τρόπο, αλλά χωρίς να με κτυπήσει, και σπρώχνοντάς με, με το σώμα του, άρχισε να με εξυβρίζει και να με απειλεί με εκφράσεις όπως «ειρωνεύεσαι ρε μου…νο;», «ήλθες εδώ για να προκαλέσεις», «θα σε γαμ… παλιόπ…», «κωλ…δα», «αρ…δι», «κα…λη» κλπ.

Αντέδρασα ψύχραιμα κοιτώντας τον απλώς, χωρίς να κάνω κίνηση να του επιτεθώ ή να του ανταπαντήσω, λέγοντάς του μόνο στην αρχή ότι «δεν σε ειρωνεύομαι» και ρωτώντας τον «πώς προκαλώ;», για να πάρω την απάντηση εν μέσω ύβρεων ότι «και μόνο που είσαι εδώ προκαλείς κα…λη!»».

Και ασύγκριτη αγάπη!

Η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Η κριτική είναι φίλος μας. Αλίμονο αν πιστέψει κανείς κάτι διαφορετικό, επειδή έτυχε κι έπεσαν μερικές απειλές. Άντε καλέ, συμπτωματικό θα ήταν, αφού οι τακτικές μαφίας μακριά από μας. Το είπε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το είχε γράψει και ο Κώστας Καραπαπάς.

«Για να μην μπερδεύεται ο κόσμος το ξαναλέμε για να είναι ξεκάθαρο. Η εφημερίδα LiveSport ανήκει πλέον στον όμιλο Φιλιππάκη («Δημοκρατία», “Espresso”) δηλαδή στον Μελισσανίδη! Είναι σα να διαβάζετε «Ώρα για Σπαρ». Δεν έχει καμιά διαφορά! Γι αυτό και οι «κίνδυνοι» που βλέπει για Λάζαρο και το κλάμα αυτών των ημερών! Και επειδή έπεσαν και από τα σύννεφα για τις... απειλές να τους στείλουμε μια λίστα με όσους έχουν απειληθεί από το αφεντικό τους και τους «συνεργάτες» του! Αλλά δε θα μπορούν να τη δημοσιεύσουν γιατί δεν θα είναι αρκετό το χαρτί από τις ρυπαρές φυλλάδες τους για να χωρέσουν όσοι έχουν απειληθεί...».

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας… Και ο Ολυμπιακός αγαπάει την κριτική!
EVENTS