MENU

Η σκόνη που προσπαθούν να… σηκώνουν για να καλύψει την ωμή αλήθεια μιας ακόμα αγωνιστικής ήττας από τον ΠΑΟΚ, θεωρώ πως δεν τιμά ούτε τους εμπνευστές, ούτε τους εκτελεστές του επικοινωνιακού κόλπου που στήθηκε τέσσερις μέρες μετά τον τελικό για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, στο εσωτερικό της ΑΕΚ.

Η αλλαγή του βοηθού στην οποία αναφέρονται, αφορά και τις δυο ομάδες που βρέθηκαν στον τελικό και όχι μόνο την ΑΕΚ. Ο βοηθός στον οποίο αναφέρονται, δεν είχε καμία λάθος υπόδειξη και φυσικά είναι αστείο να συζητάμε για διαιτητικά λάθη όταν, ο παρατηρητής διαιτησίας (Ο Σουηδός Λιφ Λίντμπεργκ) όπως επίσης και οι επιτετραμμένοι της FIFA με αρμοδιότητα την διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλούν για την άριστη παρουσία του Γερμανού ρέφερι και των συνεργατών του στο ΟΑΚΑ.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ, δεν είναι η αλλαγή βοηθού που έτσι κι αλλιώς δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα ενώ πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχει λογική να υποστηρίζουν ότι η αλλαγή έγινε κρυφά ενώ αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, γνώση του οποίου έλαβαν οι εκπρόσωποι και των δυο ομάδων.

Να μιλάμε καθαρά. Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι ούτε η αλλαγή του βοηθού, ούτε ο Τσβάιερ, ούτε η φάση με τον Κάνιας (ξέρουν πολύ καλά ότι σύμφωνα με τον κανονισμό δεν είναι πέναλτι). Το θέμα τους είναι η διαχείριση της εσωστρέφειας που δημιούργησε στον οργανισμό τους η απώλεια του 3ου Κυπέλλου (δεύτερο στη σειρά στο ΟΑΚΑ που αποτελεί έδρα της ΑΕΚ) και η δημιουργία εντυπώσεων για τη νέα περίοδο.

Είναι unfair ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται το θέμα. Αν μια ομάδα δικαιούται να έχει παράπονα είναι ο ΠΑΟΚ με δεδομένο ότι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, τρεις μέρες πριν τον τελικό του ΟΑΚΑ, επισκέφτηκε στα γραφεία της ΚΕΔ, τον Μέλο Περέιρα.

Στο τέλος θα πιστέψουμε τις φήμες που ήθελαν την ΑΕΚ να μην επιθυμεί την παρουσία ξένων διαιτητών στον τελικό αλλά τον ορισμό του Κομίνη που μάλλον θα ήταν… βολικός. Οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως ούτε την εφαρμογή του συστήματος VAR επιθυμούν. Για να μην πάμε σε τέτοιες συζητήσεις, καλό είναι να αφήσουμε στην άκρη αναχρονιστικές μεθόδους κάλυψης μιας ήττας που αντιλαμβάνομαι ότι κοστίζει αλλά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Αν στην ΑΕΚ θεωρούν ότι οι παίκτες της ομάδας και ο Χιμένεθ είχαν την καλύτερη δυνατή παρουσία στον τελικό και η ήττα από τον ΠΑΟΚ, οφείλεται στις αποφάσεις των διαιτητών, στραβά αρμενίζουν και θα το βρούνε μπροστά τους και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Η αυτοκριτική για την εικόνα της ομάδας και το γεγονός ότι μετά το 65΄ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει δύο με τρία γκολ αν δεν ήταν επιπόλαιοι οι παίκτες του στην τελική προσπάθεια, πρέπει να τους προβληματίσει σοβαρά για να παρουσιαστεί μια ομάδα πιο ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα.

Αυτά και δεν πρόκειται να επανέλθω στο θέμα. Διαπιστώνω ότι υπάρχει αντίδραση για την προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στους διαιτητές για την απώλεια του Κυπέλλου, ακόμα και στις τάξεις των φιλάθλων της ΑΕΚ. Μάτια έχουν και είδαν. Είδαν ότι ο ΠΑΟΚ με δυο σοβαρές απώλειες (Βιειρίνια – Μαουρίστιο), ήταν καλύτερος στημένος στον αγωνιστικό χώρο από τον Λουτσέσκου, ήθελε πιο πολύ τον τίτλο και έφτασε στην κατάκτηση του χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από την ομάδα του Χιμένεθ.

Ο Κομίνης θα ήταν ιδανικός διαιτητής για την ΑΕΚ στον τελικό;
EVENTS