MENU

Τέτοια χρονιά να φύγει και να μην ξανάρθει. Κι ας ξεκίνησε η σεζόν ιδανικά με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η συνέχεια υπήρξε εφιαλτική για την ΑΕΚ που κατάφερε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να μείνει επί της ουσίας εκτός πρωταθλήματος πριν από τη δύση του 2018 και στο τέλος να χάσει και το Κύπελλο, το οποίο διεκδίκησε στον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να…σταυρώσουν νίκη σε αγώνα ντέρμπι στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Ούτε ένα ντέρμπι δεν έκαναν δικό τους, την στιγμή που πέρυσι μέτρησαν πέντε νίκες και μία ισοπαλία κόντρα σε ομάδα του “Big 4”.

Κι επειδή έτσι δουλειά δεν γίνεται, στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της ΑΕΚ καλούνται πλέον να κάνουν «restart» και να προχωρήσουν στο αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν, έχοντας προηγουμένως πάρει τα μαθήματά τους από την φετινή αποτυχημένη - όπως εξελίχθηκε - χρονιά.

Το κλείσιμο του κύκλου

και οι παίκτες – πρώτης γραμμής

Το συμπέρασμα – διαπίστωση πως αυτή η ομάδα έκανε τον κύκλο της κάνει θραύση έπειτα απ΄τον χαμένο τελικό του Σαββάτου (11/5) στην Καλογρέζα.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πρέπει να ξηλωθούν οι πάντες και τα πάντα και να αρχίσει το…χτίσιμο από το μηδέν.

Το υπάρχουν ρόστερ ασφαλώς και δεν είναι για πέταμα. Αλίμονο.

Υπάρχουν και χρήσιμα κομμάτια του παζλ που ασφαλώς κι έχουν θέση στα πλάνα της νέας χρονιάς.

«Ενέσεις» προσωπικότητας στα Σπάτα

Το σίγουρο κι αυτό που κάνει «μπαμ» είναι πως η ΑΕΚ έχει τεράστια ανάγκη από 5-6 παίκτες πρώτης γραμμής, οι οποίοι εκτός από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που θα βγάλουν στο χορτάρι, θα φέρουν και την ισχυρή προσωπικότητά τους στα Σπάτα.

Διότι δεν φτάνει μια ομάδα να έχει απλά καλούς παίκτες στο ρόστερ της για να πάει μπροστά.

Χρειάζεται να απαρτίζεται και από ποδοσφαιριστές – ηγέτες που θα διαθέτουν το «know how» να ορθώνουν το ανάστημά τους και να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα. Σε καταστάσεις που το πράγμα «ζεματάει» και ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι.

Καλές οι value for money μεταγραφές και τα «λαβράκια» τύπου Σιμόες και Γιόχανσον, ωστόσο εν έτει 2019 στο ποδόσφαιρο ισχύει κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτό που λένε πως…. «ό,τι πληρώνεις παίρνεις».

Καλοί οι Ντέλετιτς και Αθανασιάδης που προβάρουν τα «κιτρινόμαυρα», ωστόσο κακά τα ψέματα, η Ένωση χρειάζεται 5-6 ενδεκαδάτους παίκτες που θα μπουν μέσα και θα κάνουν την διαφορά συμπαρασύροντας και τους παλιούς σε υψηλές στροφές απόδοσης. Ποδοσφαιριστές με νοοτροπία winner με αυτοπεποίθηση και προσωπικότητα.

Αν δεν έρθει αυτή η…πάστα των παικτών το καλοκαίρι στα Σπάτα, τότε πολύ δύσκολα η ΑΕΚ θα καταφέρει να φανεί ανταγωνιστική τη νέα σεζόν και να διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις.

Η…μετάγγιση νέου αίματος σε συγκεκριμένες θέσεις (φορ, εξτρέμ, χαφ, στόπερ) συμπεριλαμβάνεται στα μεταγραφικά “SOS” του καλοκαιριού.

Το μέλλον του Χιμένεθ

Όσο για τον Μανόλο Χιμένεθ; Η παραμονή του στον πάγκο της Ένωσης, την μία δείχνει έτσι και την άλλη…γιουβέτσι.

Παρά το γεγονός πως η ανακοίνωση της συμφωνίας του με την ΑΕΚ τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε λόγο για συμβόλαιο 1,5 χρόνου, εσχάτως δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το μέλλον του Ανδαλουσιάνου τεχνικού στα Σπάτα.

Τα…απόνερα του χαμένου τελικού από τον ΠΑΟΚ κυκλοφορεί πως μπορούν να «χτυπήσουν» τον κόουτς και να προκαλέσουν την αποχώρησή του από την Ένωση.

Και η αλήθεια είναι πως η άνευρη και «χαλαρή» εμφάνιση της ΑΕΚ σε ένα ματς που έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά έμοιαζε κάτι παραπάνω από τελικός, δεν άρεσε σε πολλούς εντός των τειχών της Ένωσης.

Κι αυτό φτάνει για να μην είναι ξεκάθαρο το μέλλον του Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ και να περνάει μέσα από την απόφαση που θα λάβει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Κατάλληλα υλικά

Σε κάθε περίπτωση πάντως και ανεξάρτητα από την όποια απόφαση για τον προπονητή, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης που συνέδεσε το όνομά του με το περίφημο σλόγκαν «ερχόμαστε» (έπειτα από το κατρακύλισμα στη Γ΄Εθνική) την επιστροφή της Ένωσης στους τίτλους (ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο), την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και το τεράστιο πρότζεκτ της «Αγια – Σοφιάς», οφείλει να στηρίξει εμπράκτως τον προπονητή με τον οποίο θα πορευτεί η ΑΕΚ την επόμενη χρονιά.

Όποιος κι αν είναι αυτός, όπως κι αν λέγεται.

Με ορθόδοξο μεταγραφικό σχεδιασμό, στοχευμένες ποιοτικές κινήσεις και κάποιες υπερβάσεις στο οικονομικό για την ενίσχυση του συλλόγου που θα κάνουν την διαφορά. Διότι ο κάθε προπονητής, μαγειρεύει ανάλογα με τα υλικά που έχει στη διάθεσή του.

Αυτά ακριβώς τα υλικά είναι που στην ΑΕΚ θα πρέπει να επανεξεταστούν και να αλλάξει άμεσα η συνταγή, ανεξάρτητα από τον κόουτς που θα κάθεται στην άκρη του πάγκου.

Το σίγουρο είναι πως για την Ένωση έρχεται ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Το κατά πόσον ο Μελισσανίδης θα προσφέρει ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στον Χιμένεθ να συνεχίσει στο πόστο του είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει άμεσα.

Οι εσωτερικές υποθέσεις

Ακολούθως σειρά θα πάρουν κι άλλες εσωτερικές υποθέσεις, με την πιο «καυτή» εξ αυτών να ακούει ασφαλώς στο όνομα Εζεκιέλ Πόνσε.

Ο δανεικός από την Ρόμα, Αργεντινός επιθετικός έκανε «πάπάδες» με τη φανέλα της ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν την ώρα που η παραμονή του στο ρόστερ εμπεριέχει υψηλότατο δείκτη δυσκολίας εξαιτίας του «τσουχτερού» κόστους της αγοράς των δικαιωμάτων του.

Ο επίσης δανεικός από την Τορίνο, Λούκας Μπογέ, δύσκολα θα συνεχίσει στα Σπάτα, αφού τα λίγα καλά φεγγάρια του στην ΑΕΚ δεν μοιάζουν αρκετά για να τον κρατήσουν στην Ένωση.

Η παραμονή του Γκάλο (το συμβόλαιό του λήγει) παραμένει στον «αέρα», ενώ στην…εξίσωση για τον τρόπο που θα κινηθεί η ΑΕΚ στα μεταγραφικά, ενδεχομένως να προστεθούν ανάγκες που θα προκύψουν από τυχόν «περήφανη πώληση» κάποιου παίκτη (Μπάρκας, Λιβάγια, Μπακάκης) που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στις ξένες αγορές.

Έρχεται δύσκολο και «καυτό» καλοκαίρι...

Restart (όχι format) με νέα υλικά και αλλαγή φιλοσοφίας στην ΑΕΚ - Η επόμενη μέρα στην Ένωση