MENU

Η εποχή του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι προ των πυλών. Η χρησιμοποίησή του στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μοιάζει δεδομένη, νωρίτερα όμως θα γίνει μία δοκιμαστική εφαρμογή στο προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό (5/5).

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Τζήλος και η ομάδα του (Ευθυμιάδη, Γκάγκας, Κομίνης), θα έχουν οποιαδήποτε επαφή με το control room κι ότι βέβαια θα επηρεάζεται η εξέλιξη του παιχνιδιού από τη χρήση του Video Assistant Referee, καθώς η εφαρμογή του θα περιοριστεί αποκλειστικά στο τεχνικό κομμάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως θα υπάρχουν κανονικά διαιτητές (ο VAR και ο AVAR, δηλαδή ο βοηθός του) στο control room, αλλά δεν θα έχουν καμία επικοινωνία με τον Τζήλο και φυσικά δεν θα μπορούν να "παρέμβουν" στο παιχνίδι. Η παρουσία τους έγκειται καθαρά στο τεχνικό test.

Να σημειώσουμε από εκεί και πέρα οτι αναμένεται να γίνει χρήση περίπου δέκα καμερών. Όσο για το control room δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα είναι σε βαν ή κάποια αίθουσα του ΟΑΚΑ.

Καμία επαφή ο Τζήλος με το VAR στο ΠΑΟ - Παναιτωλικός