MENU

Αφού διάβασα 112 θέματα για την εξαιρετική φιέστα του ΠΑΟΚ, έμαθα ποιοι ήταν οι συντελεστές λες και το έκαναν για την ψυχή της μάνας τους, λέω να ασχοληθώ μία ακόμη μία φορά με το αστείο κλίμα που υπάρχει.

Δεν μου πάει η ψυχή να υπερασπιστώ κανέναν. Το κείμενο το γράφω για την πάρτη μου. Όπως λοιπόν εκατομμύρια κόσμος σε αυτή τη χώρα, γεννήθηκα και εγώ στην Αθήνα αλλά η καταγωγή μου δεν είναι από αυτή.

Αρβανίτης ο πατέρας μου, Πόντια η μάνα μου, με βάση την ορεινή βορειοδυτική Ελλάδα ο πρώτος, το ιστορικό και μαρτυρικό Λέχοβο και πρόσφυγας από την Κωνσταντινούπολη η μάνα μου.

Με λίγα λόγια, όταν με βολεύει είμαι Αθηναίος, όταν δεν με βολεύει είμαι Σταυρουπολίτης γιατί εκεί ήταν η βάση των γονιών μου στη Θεσσαλονίκη και τονίζεται η καγκούρικη αύρα μου, κάτι χρήσιμο σε στιγμές που θα καθίσεις σε μία τέτοια παρέα.

Όταν θέλω να πείσω καμία βίγκαν πως μου αρέσει η φύση λέω πως είμαι από το Λέχοβο, όταν θέλω να μη με ζαλίζουν τίποτα υπερπατριώτες τους λέω πως είμαι πρόσφυγας από την Πόλη. Όταν πετύχω καμιά κυριλογκόμενα, εννοείται πως χρησιμοποιώ την μητέρα μου ως μούσα του Μάνου Χατζηδάκη. Για όλα έχω μία λύση. Προσαρμόζομαι.

Πρόσφατα μάλιστα, έκανα κάτι αιματολογικές και διαπιστώθηκε πως έχω κάποια στοιχεία στο αίμα μου από Ινδία πλευρά. Σε κάποιους είπα πως αυτή είναι απόδειξη πως είμαι απόγονος του μεγάλου Αλεξάνδρου μιας και το προφίλ μου είναι ίδιο με το παλιό κέρμα- κατοστάρικο, αλλά μέσα μου άρχισα να σκέφτομαι μήπως αυτό το στοιχείο με βοηθήσει να μεταπηδήσω στο Μπόλιγουντ να ησυχάσει το κεφάλι μου.

Έχοντας λοιπόν μία έξοχα μπασταρδεμένη φύση από πολλές φυλές του υπαρκτού μας κόσμου, διαβάζω δεξιά και αριστερά πως είμαι Μάο – Μάο. Αυτό δεν βγήκε στις αιματολογικές που αναφέρω παραπάνω, αλλά αν ποτέ γεννήσω και βγει το μωρό μαύρο θα έχω δικαιολογία.

Χαρακτηρίστηκα Μάο – Μάο βέβαια, μετά από μία ατάκα του Μελισσανίδη με τον οποίο το 14 – 15% του DNA μου είναι ίδιο με το δικό του. Προφανώς οι Μάο – Μάο είναι οι άποικοι Θεσσαλονίκης οι οποίοι έχουν διαφορετικές αντιδράσεις από τους Μονεγάσκους του Λεκανοπεδίου. Ξέχωρα αν ένα κομμάτι καταγωγής μας είναι κοινό.

Μπορεί και να είχαν κάποτε, αλλά μετά το 2010 όταν έπεσε η πείνα στη χώρα, εμείς οι ρέστοι ανθρωποφάγοι την είχαμε συνηθίσει. Άλλοι άρχισαν να αποκαλύπτονται.

Και πως τα φέρνει η ζωή, την ώρα που έπεσε λόρδα στην ελληνική πλευρά του πριγκιπάτου, εμφανίστηκαν λεφτά στη Μαομαόπολη.

Ωραία λοιπόν τα κλισέ περί Μάο – Μάο που χρησιμοποιούν αρκετοί πλέον μετά την άστοχη προτροπή του Τίγρη, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού σου θα ξέρεις πάντα πως την τρέλα που πουλάς, συνήθως τη λούζεσαι. Κυρίως όταν είναι εκ του ασφαλούς.

Οι διαχωρισμοί, οι ταμπέλες, τα κλισέ, είναι τροφή για μία απαίδευτη μάζα. Και για ανασφαλείς μιντιάνθρωπους που κάνουν γκάλοπ πριν πιάσουν το πληκτρολόγιο.

Το τραγικό της κατάστασης είναι πως το ποσοστό των απαίδευτων στην εποχή της πείνας, αυξήθηκε δραματικά. Η ανάγκη τους να στρατευτούν γύρω από ηλίθια ιδεώδη είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Εγώ λοιπόν ως opinion leader – έτσι μου είπαν πως λέγομαι – των Μάο – Μάο, λέω να διατηρήσω το ύφος μας. Εμένα μου αρέσει, ξέχωρα αν αυτοί που το κρίνουν δεν το γνωρίζουν. Συμβιβάζονται στα βολικά κλισέ.

Εγώ λοιπόν ο Σταύρος Κόλκας που για να καταγράψω την καταγωγή μου χρειάζομαι 300 λέξεις, δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διατηρήσουμε την αγνή βλακεία μας.

Από το να πιστεύω πως είμαι αριστοκράτης και να είμαι νηστικός, την προτιμώ με τα μπούνια.

Είμαι Μάο – Μάο και μου αρέσει
EVENTS