MENU

Η προσμονή για την κατάκτηση του Κυπέλλου δεν θα μπορούσε παρά να ενεργοποιήσει αμέτρητους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους, ώστε να βρεθούν στο ΟΑΚΑ στις 24 Απριλίου του 2010. Ο τελικός κόντρα στον Παναθηναϊκό μπορεί να χάθηκε (1-0), όμως η μετακίνηση των φίλων του Άρη στην Αθήνα έμεινε στην ιστορία.

Περισσότερα από 350 πούλμαν έφυγαν εκείνο το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, τα οποία συμπληρώθηκαν φυσικά από αμέτρητα αυτοκίνητα και αποστολές ΚΤΕΛ. Ακόμα, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν το τρένο, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εφτά πτήσεις τσάρτερ!

Το κιτρινόμαυρο κύμα δεν είχε προηγούμενο. Οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές και ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η οργάνωση της εκδρομής, που έγινε με απόλυτη συνέπεια. Τα πούλμαν ήταν επανδρωμένα με γιατρούς και μηχανικούς, το ραντεβού δόθηκε στο Σχηματάρι (πριν τη μετάβαση στο ΟΑΚΑ), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μετά από άδεια που παραχώρησε το Υπουργείο Μεταφορών, άνοιξαν και τα Τέμπη για την διέλευση της αποστολής φιλάθλων, προς αποφυγήν σύγχυσης στην εθνική οδό.

Μπορεί να γύρισαν στη Θεσσαλονίκη δίχως το τρόπαιο, αλλά οι φίλαθλοι του Άρη κατάφεραν να γράψουν ιστορία τόσο στα δικά τους... βιβλία, όσο και σε αυτά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η εκδρομή της 24ης Απριλίου 2010 έκανε το γύρο του κόσμου, προκάλεσε αίσθηση και έμεινε στην ιστορία.

Δείτε video και φωτογραφίες από τη μετακίνηση και την παρουσία των «κιτρινόμαυρων» στο ΟΑΚΑ.

https://www.youtube.com/embed/Tr8XB8A4aRM?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης

Η μέρα που οι φίλοι του Άρη «βύθισαν» την Αθήνα (pics - vids)