MENU

Πάμε απ’ την αρχή να δούμε τι (θα) γινόταν και τι (τελικώς) έγινε: Μια φορά και έναν καιρό, όχι και τόσο μακριά πάντως, ξεκίνησε μια συλλογική προσπάθεια κάποιων ανθρώπων/ομάδων για να σπάσει η χούντα και να πέσει το σύστημα που λυμαίνονταν επί χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο, λειτουργώντας αποκλειστικά υπέρ ενός.

Πρωτοπόρος της κίνησης αυτής και εκείνος που σήκωσε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον το πράγμα ήταν ο Παναθηναϊκός. Από το στόμα του δικού του ιδιοκτήτη ακούστηκε για πρώτη φορά η φράση «εγκληματική οργάνωση», οι πράσινοι ήταν αυτοί που το βίωναν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον το «κακό» και επί της ουσίας εκείνοι ήταν που ξεκίνησαν την επανάσταση. Γι’ αυτό και - για να λυθεί και η απορία στους «πονηρούς» - στηρίχτηκε και από τον κόσμο αλλά και επικοινωνιακά η συγκεκριμένη προσπάθεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν το λέμε αυτό για να πει κανείς «μπράβο» σε κανένα. Αλλωστε η τρομακτική κωλοτούμπα της διοίκησης Αλαφούζου είναι το θέμα και ο διασυρμός του συλλόγου που ακολούθησε. Για την ιστορία η μεν ΑΕΚ εκείνη την εποχή δεν έπαιζε καν στη μεγάλη κατηγορία, ο δε ΠΑΟΚ παρά την παρουσία του Σαββίδη δεν είχε δυναμώσει τόσο ώστε να μπορεί να διεκδικήσει – άρα και να του στερήσουν – κάποιον τίτλο.

Για να μην ξεφεύγουμε το ζήτημα με λίγα λόγια δεν είναι να καταδείξουμε επί το λαϊκότερον ποιον την έχει μεγαλύτερη. Δυστυχώς μιλάει το αποτέλεσμα, το που είσαι εσύ και που οι υπόλοιποι. Βλέπετε η μαγκιά των άλλων δύο και μπράβο τους είναι ότι δεν κώλωσαν και δεν… συμβιβάστηκαν. Ακόμη κι αν πλακώθηκαν άγρια μεταξύ τους, η στόχευση δεν άλλαξε. Το έφτασαν μέχρι τέλους και τώρα δρέπουν τους καρπούς. Την ίδια ώρα που εσύ για προσωπικούς λόγους που κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσει ΔΗΜΟΣΙΑ ο Γιάννης Αλαφούζος όχι απλά δεν είσαι πουθενά αλλά αντί να είσαι καβάλα στο άλογο βιώνεις τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας σου.

Τι έχουμε λοιπόν εδώ και δυο χρόνια που το σύστημα σε πολύ μεγάλο βαθμό έπεσε; Την ΑΕΚ να παίρνει πέρσι πρωτάθλημα και να φτιάχνει γηπεδάρα που ζηλεύεις και μόνο που περνάς από την περιοχή και τον ΠΑΟΚ (που επίσης μπαίνει σε φάση νέας Τούμπας) να το παίρνει φέτος κυριολεκτικά για πλάκα και αήττητος. Να έχει ήδη κάνει μάλιστα σε όλους σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει…Λέστερ αλλά θα συνεχίσει και στο μέλλον τις υψηλές πτήσεις. Μέχρι και Ολυμπιακός, που μπορεί να βρίσκεται δύο χρόνια εκτός τίτλων, δεν το παρατάει. Προσπαθεί να βελτιωθεί και βελτιώνεται, ενώ ακόμη και το σκούξιμό τους δείχνει ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και θα σώσουν ότι σώζεται.

Και από την άλλη τι; Ενας Παναθηναϊκός στη χειρότερη φάση της ιστορίας του. Καμία δυναμική, καμία ελπίδα. Να είσαι αποκλεισμένος από την Ευρώπη λόγω χρεών, του χρόνου να συμπληρώνεις μια δεκαετία χωρίς τίτλο και πέρσι να μένεις σχεδόν χαριστικά στην κατηγορία αφού έγινε μέρος όσων κορόιδευες. Όμως δεν είναι μονάχα αυτά που πέρασαν, αλλά και όσα έρχονται και που δεν σου δίνουν καμία προοπτική. Να λες «ευχαριστώ» που μπορεί να ξεκινήσεις με… 0 βαθμούς το νέο πρωτάθλημα και κάτι παραπάνω ψιλά στο μπάτζετ της πλάκας που έχεις μπας και κοιτάξεις στα μάτια τον… Ατρόμητο και τον Αρη; Και το χειρότερο όλων, να έχουν αδειάσει οι πάντες, να μην θέλει να ασχοληθεί κανείς. Ούτε καν να… αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί. Κι αυτό είναι το χειρότερο, είναι το τελικό στάδιο.

Κάποια στιγμή λοιπόν θα πρέπει να υπάρξει μια δημόσια τοποθέτηση για όλο αυτό από τα χείλη εκείνου που το προκάλεσε. Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός που θα ξεχάσει τι έγινε με τον Κύζα ή τον Ίβιτς. Και οι τυφλοί είδαν στο ματς αυτό και όσοι θέλουν μπορούν να ανατρέξουν και στα δημοσιεύματα της εποχής. ΔΕΝ ΗΤΑΝ όμως αυτός ο λόγος που ο Αλαφούζος τα έκανε όλα στάχτη και μπούρμπερη. Και ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ σκοτώθηκαν, αλλά δεν ξεπούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν, ούτε ξεφτιλίστηκαν. Πείσμωσαν, ο καθένας συνέχισε τη… δουλειά του με τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα. Η μετατροπή του Παναθηναϊκού σε… γραφείο Τύπου συγκεκριμένου κόμματος αποδεικνύει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μην είναι πολιτικοί οι λόγοι για όλο αυτό που συμβαίνει και για το οποίο επαναλαμβάνω ο Αλαφούζος ΟΦΕΙΛΕΙ να τοποθετηθεί δημόσια. Ο ίδιος…

Ούτε που σε βλέπουν πια…
EVENTS