MENU

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει ένα απίστευτο χάρισμα. Να μπορεί να προσαρμόζεται στις καταστάσεις. Το πέρασε και στην ομάδα του αυτό το στοιχείο που αποδείχτηκε το πλέον κομβικό.

Την ώρα που μπορεί να συνεννοείται με τον Ιβάν Σαββίδη που ως μεγάλος επιχειρηματικός παίκτης λειτουργεί σε ένα άλλο επίπεδο, με την ίδια ευκολία μπορεί να κουμαντάρει τα αποδυτήριά του και να αντιληφθεί τα θέλω των παικτών του.

Και τον Ιβάν και τους παίκτες, τους κέρδισε με τον ίδιο τρόπο. Ήταν δίκαιος. Δεν άφησε σε κανέναν να πιστέψει πως ο εαυτός του είναι πάνω από το project. Ειδικά στο κομμάτι της ομάδας και των αποδυτηρίων, δεν υπήρξε κανείς που δεν πήρε ευκαιρία για να δείξει αν μπορεί.

Στην εποχή Ιβάν, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ διαθέτει μεγάλο μπάτζετ. Είναι η πρώτη φορά όμως που η κουβέντα ξέφυγε από αυτό και μπήκε σε καθαρά ποδοσφαιρικές βάσεις. Το σκληρό γκρουπ, οι ξεκάθαροι ηγέτες, οι παίκτες προοπτικής. Όλοι με έναν ξεκάθαρο ρόλο με στόχο την ευημερία της ομάδας.

Αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τις απαντήσεις για το μέλλον. Το περυσινό του πάθημα τον έχει οδηγήσει σε έναν επικοινωνιακό κυνισμό που σίγουρα κουράζει και τον ίδιο. Για αυτόν τον λόγο, όταν είναι υποχρεωμένος να μιλάει πριν τα παιχνίδια, εμφανίζεται ξεκάθαρα… ξινός.

Ζει το παρόν, θέλει βήμα – βήμα να περάσει στην επόμενη μέρα, τον απασχολεί μόνο η καθημερινότητα στην οποία δίνει και το μεγαλύτερο βάρος.

Η σχέση του με τον κόσμο του ΠΑΟΚ πέρασε από πολλές διακυμάνσεις. Δεν τον ήθελε ο περίγυρος γιατί θεωρούσε πως ένας προπονητής που ήρθε από την Ξάνθη δεν θα μπορούσε να αντέξει στον ΠΑΟΚ. Τελικά το έργο του αναγνωρίστηκε και ο ίδιος άνοιξε προς το κοινό.

Εκεί που φάνηκε πως αυτή η σχέση είναι πλέον αγάπης, ήταν στη Ριζούπολη όταν ο Ρουμάνος αποθεώθηκε για το σκουφί του. Ο συνήθως μετρημένος σε αντιδράσεις με το κοινό της ομάδας του Λουτσέσκου, έφτασε να κάνει και διάλογο με την κερκίδα.

Το σκουφί έγινε το σήμα κατατεθέν, ο ίδιος το φορούσε γιατί κρύωνε, όμως μετά το χρησιμοποίησε και ως γούρι. Το έκανε στο Αγρίνιο, το έκανε και στη Λάρισα.

Έχει να λέει για έναν φίλαθλο που συνάντησε στον δρόμο. «Σε ευχαριστώ για αυτό που ζω. Όταν το πήραμε τελευταία φορά είχα χαίτη. Τώρα δεν έχω τρίχα πάνω στο κεφάλι μου» του είπε και γέλασαν. Κάπου εκεί συνειδητοποίησε τι θα έχει καταφέρει την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Λουτσέσκου ζει για τη δόξα. Το χρήμα είναι δευτερεύον πράγμα στη ζωή του. Το έχει λύσει το οικονομικό εδώ και χρόνια. Ο πατέρας του Μιρτσέα Λουτσέσκου έχει μαζέψει χρήματα για δέκα ζωές από το ποδόσφαιρο, ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ διαχειρίζεται εταιρία Real Estate στη Ρουμανία με καλούς τζίρους, ο γιος του παράγει μπύρα έχοντας δικό του εργοστάσιο στη χώρα του.

Τα όσα λέει τα πιστεύει. Δεν είναι τύπος που θα κάνει δημόσιες σχέσεις γιατί έτσι πρέπει. Στην Ελλάδα άλλωστε, ο κύκλος του παραμένει κλειστός, με τους εκπροσώπους του Γιώργο Φούγια και Δημήτρη Καρύδα, αλλά και τον γενικό αρχηγό του ΠΑΟΚ Παντελή Κωνσταντινίδη.

Η παρουσία του στην Ξάνθη του δημιούργησε γερούς δεσμούς και με τον Χρήστο Πανόπουλο αλλά και τον Γιώργο Κασναφέρη.

Την Κυριακή θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή και σίγουρα θα το χαρεί. Όμως όσοι τον γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται πως τα όσα έγιναν πέρυσι δεν πρόκειται να φύγουν από το πετσί του. Η υποκρισία τον τρελαίνει.

Στον ΠΑΟΚ έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου. Προτάσεις του έχουν γίνει αρκετές, όμως δεν τις συζητά καν. Έχει δώσει τον λόγο του στον Ιβάν και έχει ξεκαθαρίσει πως μόνο όταν θελήσει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Στεναχωρήθηκε με τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια απίστευτα, γιατί δεν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή του απλά, αλλά για έναν άνθρωπο που εκτιμά απεριόριστα. Είναι αυτός που τον στήριξε για να στηθεί το αήττητο γκρουπ του.

Δεν έχει σκεφτεί ακόμη τι θα συμβεί του χρόνου, αλλά πλέον τον έχουμε μάθει. Σίγουρα προβληματίζεται για το ότι πρέπει να στηθεί νέο γκρουπ, ήδη ξέρει πως οι επιλογές πρέπει να έχουν αύρα τσάμπιονς λιγκ.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήρθε η ώρα να βάλει τον ΠΑΟΚ και για πρώτη φορά σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κάτι που το θέλει σαν τρελός.

And the winner is…
EVENTS