MENU

Είναι η τρίτη διαδοχική της επικράτηση και μάλιστα, συνοδεύτηκε από καλό, σωστό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της, με τον Χιμένεθ όμως να διατηρεί ως σχηματισμό το 1-4-2-3-1 απέναντι στην Ξάνθη, η οποία και «καθρέφτισε» το σύστημα των φιλοξενούμενων της στο γήπεδο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό, σε αυτό σίγουρα βοήθησε και ο αγωνιστικός χώρος που συνέβαλλε στην ταχύτητα.

Η ΑΕΚ φάνηκε από την αρχή πως είχε την υπεροχή, δεν είχε όμως στις τελικές προσπάθειες την ανάλογη αποτελεσματικότητα. Και εκεί που όλα έδειχναν, πως ακόμη και έτσι, η ΑΕΚ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα έβρισκε το γκολ, από το πουθενά η Ξάνθη κατάφερε με ένα πολύ ωραίο τέρμα – σέντρα Κασάδο, κεφαλιά Κάστρο, ο οποίος και ακύρωσε και τους δύο στόπερ της ΑΕΚ – να πάρει το προβάδισμα. Εξέλιξη που δεν επέτρεψε να γίνουν και πολλά στο παιχνίδι έκτοτε, ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο όμως, η σαφώς πιεστικότερη ΑΕΚ, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, αξιοποιώντας (με την έγκαιρη αντίδραση και προβολή του Οικονόμου) ένα λάθος στην άμυνα της Ξάνθης. Εκεί έπαιξε ρόλο και ο Χιμένεθ με τις αλλαγές που έκανε (παρότι ο Κλωναρίδης ήταν καλός σήμερα). Ειδικά η είσοδος του Λιβάγια επέτρεψε στην Ένωση να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες και απειλητικές καταστάσεις, αφού ο Κροάτης παίζοντας σε ελεύθερο ρόλο (όπως του αρέσει άλλωστε), αποσυντόνισε την Ξάνθη, η οποία ως τότε, ως δηλαδή και την είσοδο του Κροάτη στο γήπεδο, κατάφερνε να διατηρεί τον έλεγχο του ματς.

Μετά την ισοφάριση, φάνηκε άμεσα πως το μομέντουμ του παιχνιδιού άλλαξε. Δύο λεπτά αργότερα, ύστερα από καταπληκτική σέντρα του Γκάλο και φανταστικό κατέβασμα του Πόνσε και άμεση εκτέλεση, συντελέστηκε η άμεση ανατροπή του σκορ. Και, επίσης, μια ακόμη – από τις πολλές φετινές - απόδειξη πως ο Αργεντινός όταν πάρει σωστά την μπάλα στην περιοχή είναι «φονιάς». ( Σε τέτοιους παίκτες επενδύουν οι μεγάλες ομάδες).

Κάπου εκεί τελείωσε το ματς για την Ξάνθη, χωρίς όμως να περιορίζεται η επιθετικότητα της ΑΕΚ, η οποία βρήκε πράγματα και από τον επίσης ερχόμενο από τον πάγκο Μπογέ, ο οποίος σε μια κόντρα στο τέλος, ύστερα από μια ακόμη δημιουργία του Λιβάγια, «κλείδωσε» με τρίτο γκολ τη νίκη της ΑΕΚ.

Συμπερασματικά, ήταν ένα σκληρό ματς, με πολλές και πολύ δυνατές μονομαχίες, αυτό όμως που περισσότερο φάνηκε ήταν πως η ΑΕΚ για ακόμη μια φορά είχε διάθεση, τρεξίματα, όρεξη, είδε και αντιμετώπισε το ματς σοβαρά, ανεξαρτήτως της εξέλιξης και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν στην πορεία του. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως πέρυσι, στο ίδιο γήπεδο, η πρωταθληματική ΑΕΚ, παίζοντας κόντρα σε 9 αντιπάλους, δεν είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη, μένοντας στο 1-1.

Η αλήθεια είναι πως και όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν πως διατηρούν τα επίπεδα της αγωνιστικότητας στα οποία έχει βρεθεί η ΑΕΚ μετά τη διακοπή. Η μόνη, μικρή, αλλά εμφανής «παραφωνία» ήταν ο Τσιντώντας, ο οποίος δεν ήταν σε τόσο καλή μέρα, έχοντας κάποιες στιγμές ασυνεννοησίας με τους δύο του στόπερ, προσφέροντας στην Ξάνθη ευκαιρίες που ίσως και να μπορούσε να αξιοποιήσει καλύτερα.

Η ΑΕΚ είχε καλή κυκλοφορία, σωστή ισορροπία στις γραμμές της, προσπαθώντας συνεχώς να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, ανεβάζοντας συνεχώς την πίεση και το επίπεδο της επιθετικότητας της και αυτό ήταν τελικά που συνέβαλλε στην πειστική και δικαιότατη ανατροπή που της χάρισε μια ακόμη νίκη.

Σοβάρεψε και φαίνεται
EVENTS