MENU

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός συνέχισαν νικηφόρα το πρόγραμμα τους στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League, με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν ένα ακόμη «τρίποντο» επί της Ξάνθης, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έφταναν στη νίκη επί του Ατρομήτου με ανατροπή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στις τάξεις του ΠΑΟΚ έχουν επιλέξει την πολιτική της... χαμηλής μπάλας, σημειώνοντας πως αν δεν φτάσει το τρόπαιο του πρωταθλητή στα χέρια τους και συγκεκριμένα στα χέρια του Αντελίνο Βιεϊρίνια, δεν πρόκειται να εφησυχάσουν. Τα... μαθηματικά στην εν λόγω περίπτωση, ωστόσο, μπαίνουν στην εξίσωση της κουβέντας καθώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να ζήσει ένα ονειρεμένο φινάλε με την κούπα του πρωταθλητή, σε ένα άνευ προηγουμένου πάρτι στο «σπίτι» του. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Το σενάριο της φιέστας με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα

Με δεδομένο ότι το βαθμολογικό χάσμα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην παρούσα φάση αγγίζει τους εφτά βαθμούς (σ.σ. εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση από το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού που εκτοξεύει την διαφορά στους δέκα βαθμούς), τότε ο Δικέφαλος χρειάζεται πέντε βαθμούς, κοινώς δύο νίκες απέναντι σε Λαμία (εντός έδρας) και Λάρισα (εκτός) προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, κάνοντας φιέστα την 29η αγωνιστική στο «σπίτι» του απέναντι στον Λεβαδειακό, στο σενάριο που και ο Ολυμπιακός συνεχίζει με το δύο στα δύο στα επόμενα παιχνίδια.

Και αυτό γιατί, o ΠΑΟΚ δύο αγωνιστικές πριν το τέλος θα έχει δεδομένα διαφορά τουλάχιστον εφτά βαθμών που του «σφραγίζουν» τον τίτλο και του δίνουν δικαίωμα... φιέστας στην Τούμπα. Με την σειρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να περάσουν από το Αγρίνιο, αρχής γενόμενης από το επόμενο ματς της 27ης αγωνιστικής και κατόπιν να κερδίσουν την Ξάνθη στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Σε περίπτωση ήττας Ολυμπιακού στο Αγρίνιο

Αν οι Πειραιώτες σκαλώσουν βαθμολογικά απέναντι στον Παναιτωλικό και σε συνδυασμό με νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Λαμία στο γήπεδο της Τούμπας, τότε η ψαλίδα θα ανοίξει στους δέκα βαθμούς και ο Δικέφαλος θα μπορεί να πανηγυρίσει και τυπικά το πρωτάθλημα, τρεις στροφές πριν το τέλος. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι «ασπρόμαυροι» θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται την Κυριακή 7/4 στις 19.00 ενώ ο ΠΑΟΚ θα ριχτεί στη «μάχη», μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 19.30.

Aναλυτικά το πρόγραμμα:

27η αγωνιστική:

Κυριακή 7 Απριλίου:

19:00 Παναιτωλικός - Ολυμπιακός

19:30 ΠΑΟΚ - Λαμία

28η αγωνιστική

Κυριακή 14 Απριλίου:

19:00 Ολυμπιακός - Ξάνθη

19:00 Λάρισα - ΠΑΟΚ

29η αγωνιστική

Κυριακή 21 Απριλίου:

19:00 Λαμία - Ολυμπιακός

19:00 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός

30η αγωνιστική

Κυριακή 5 Μαΐου:

19:00 Λάρισα - Ολυμπιακός

19:00 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ

Η φιέστα... έρχεται - Το πρόγραμμα ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και τα δεδομένα δείχνουν 21/04!