MENU

Επανερχόμενη από τη διακοπή, η ΑΕΚ κλήθηκε να δώσει το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό έχοντας και απουσίες (Τσιγκρίνσκι, Πόνσε) αλλά και επιστροφές. Προφανώς, ο Μανόλο Χιμένεθ έχοντας μπροστά του και το ματς της Τετάρτης στο Κύπελλο, που είναι και ο μοναδικός στόχος της ομάδας, επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον προερχόμενο από τραυματισμό Μάνταλο, αλλά και τον Σιμόες.

Η Ένωση παρατάχτηκε με 1-3-4-1-2 ενώ από την άλλη πλευρά, ο Δέλλας επέλεξε 1-4-2-3-1. Όπως φάνηκε, η διακοπή λειτούργησε ευεργετικά για την ΑΕΚ, η οποία και πέτυχε μια εύκολη και ευρεία νίκη κόντρα σε έναν Παναιτωλικό, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να την απειλήσει.

Το πρώτο μέρος κύλησε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία, να κυκλοφορεί στα 2/3 του γηπέδου αρκετά καλά την μπάλα, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει στο τελευταίο τρίτο με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προοπτικές για να ανοίξει το σκορ. Είχε να αντιμετωπίσει μια καλά οργανωμένη αμυντικά ομάδα, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που επιτεύχθηκε το πρώτο γκολ, γκολ που ήρθε μετά από μια κομπίνα από στατική φάση.

Ως τότε ο Παναιτωλικός, παρότι προσπαθούσε μέχρι ένα σημείο να δημιουργήσει καταστάσεις και να πάρει μέτρα στο γήπεδο, δεν μπορούσε να το πετύχει, αφού συνεχώς είχε περισσότερους παίκτες πίσω από την μπάλα, παρά μπροστά και έτσι, ήταν απίθανο να μπορέσει να απειλήσει.

Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα η ΑΕΚ είχε πετύχει το μάξιμουμ που θα μπορούσε στο πρώτο μέρος, αφού εκτός από το γκολ δεν είχε να δείξει τίποτα περισσότερο. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ήρθε και το δεύτερο γκολ (με αυτογκόλ του Μάλλη ύστερα από μια επικίνδυνη σέντρα του Κλωναρίδη) και κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά και το παιχνίδι.

Από εκεί και μετά η ΑΕΚ απελευθερώθηκε, τα τρεξίματα και οι επιθετικές ενέργειες έβγαιναν καλύτερα στους παίκτες της, με τον Παναιτωλικό να συνεχίζει στην ίδια… εικόνα και κατάσταση (ενδεικτικό το μηδέν στις τελικές προσπάθειες στο ματς που είχαν οι Αγρινιώτες), με την Ένωση όχι μόνο να μην επηρεάζεται από τις αλλαγές, αλλά ίσα ίσα αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο έδειξαν διάθεση και συνέβαλλαν στο να διατηρήσει την επιθετικότητα της.

Έτσι, στο φινάλε του παιχνιδιού, από ασίστ του Μάνταλου ήρθε το τρίτο γκολ και από μια αποτελεσματική πίεση στον αντίπαλο, το τέταρτο, με τον Γαλανόπουλο να κρατάει ωραία την μπάλα και να σκοράρει, δίνοντας διαστάσεις στην επικράτηση της ΑΕΚ.

Για ακόμη μια φορά, το δίδυμο Γαλανόπουλου Κρστίσιτς ως αμυντικοί χαφ, μέσοι δηλαδή με διαφορετικά χαρακτηριστικά – και αυτό το τονίζω πάντα, αφού αυτή είναι η ουσία όταν μια ομάδα παρατάσσεται με δύο αμυντικούς μέσους που πρέπει να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά – βοήθησε στο να έχει η ΑΕΚ τον απόλυτο έλεγχο του κέντρου, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Αυτό που λειτούργησε παρά πολύ καλά ήταν πως ανασταλτικά η ΑΕΚ ήταν σοβαρή και έτσι, αξιοποιώντας το ότι δεν κινδύνευε προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα ανεβάσματα του Μπακάκη, ο οποίος παρότι τρίτος στόπερ ήταν αυτός που πήρε τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, ανεβαίνοντας συνεχώς και δημιουργώντας υπεραριθμία. Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησε το δεύτερο γκολ.

Το τονίζω γιατί είναι κάτι εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες του αγώνα η ΑΕΚ μπορεί να συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται και να αξιοποιεί αυτή τη συνθήκη που προφανώς είναι ικανός να δημιουργεί με τις προωθήσεις του ο Μπακάκης.

Δεν μπορώ να πω πως κάποιος παίκτης της ΑΕΚ υστέρησε.Ειδικά μάλιστα μετά το 2-0, αφού είδα και διάθεση και τρεξίματα και όρεξη, με το σημαντικότερο να είναι πως είχε διάρκεια στην απόδοση της. Δεν παράτησε το ματς, κυνήγησε τα γκολ και επιβραβεύτηκε με την ευρύτητα της νίκης της, κόντρα σε μια ομάδα βέβαια που ο τρόπος που αντιμετώπισε το ματς ήταν ουσιαστικά εστιασμένος στο να ηττηθεί με όσο το δυνατόν μικρότερο σκορ.

Συμπερασματικά λοιπόν, η επάνοδος από τη διακοπή ήταν θετική για την ΑΕΚ και μπορεί να της προσφέρει τη βάση για να βρει μια σταθερότητα, η οποία και θα τη βοηθήσει να κλείσει την χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα, κυρίως έχοντας μπροστά της τα δύο ματς με τη Λαμία, όπου και θα κριθεί η παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου. Και εκεί, βλέπουμε…

Πιο εύκολα από το αναμενόμενο
EVENTS