MENU

Ο Άρης έχει βρει τα πατήματά του στους τελευταίους αγώνες, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και σκαρφαλώνοντας στον βαθμολογικό πίνακα, όντας μία... ανάσα από την έξοδό του στην Ευρώπη.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν βάλει το δικό τους... λιθαράκι ώστε να ανακάμψει η ομάδα, κάτι που μαρτυρούν οι αριθμοί. Συγκεκριμένα, 13 συνολικά ποδοσφαιριστές έχουν βρει δίχτυα τη φετινή σεζόν.

Οι «κιτρινόμαυροι» σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος έχουν πετύχει 34 γκολ, ενώ σε αυτά θα μπορούσαν να προστεθούν και τα πέντε γκολ σε τρία ματς Κυπέλλου.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά...

Τα πρώτα... κανόνια της ομάδας του Σάββα Παντελίδη, ακούνε στο όνομα του Ματέο Γκαρσία και του Νικολά Ντιγκινί.

Ο Αργεντινός ξεκίνησε εκρηκτικά τη σεζόν, βρίσκοντας δίχτυα με το «καλημέρα”, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Λαμία. Στον πρώτο γύρο πέτυχε έξι τέρματα (συν ένα στο Κύπελλο) και μέχρι σήμερα μετράει συνολικά οχτώ, θέλοντας να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν.

Ο Ντιγκινί αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας και από τα βασικά και αναντικατάστατα κομμάτια της. Η συμβολή του στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» είναι μεγάλη, τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργικότητα. Ο 30χρονος Γάλλος συνεχίζει με σπασμένα τα... φρένα, έχοντας αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και μετράει μέχρι στιγμής οκτώ γκολ, ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ, σε συνολικά 25 συμμετοχές.

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Χαμζά Γιουνές, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και προσπαθεί να επανέλθει. Ο 32χρονος φορ κάνει αυτό που πρέπει να κάνει κάθε επιθετικός. Να σκοράρει. Και μέχρι τώρα, αν και έχει χάσει κάποια παιχνίδια, έχει πετύχει επτά τέρματα, ενώ ήταν και ο απόλυτος πρωταγωνιστής της επικής ανατροπής κόντρα στον ΟΦΗ, όπου πέτυχε τα δύο γκολ του Άρη μέσα σε δύο λεπτά, ανατρέποντας το εις βάρος του 1-0.

Ακολουθεί ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο οποίος μετράει και τις λιγότερες συμμετοχές σε σχέση με τους προαναφερθέντες, καθώς σε μόλις έξι ματς, έχει σκοράρει τρεις φορές. Μάλιστα, παραμένει εκτός τον τελευταίο ενάμιση περίπου μήνα λόγω τραυματισμού, έχοντας παράλληλα κάνει επέμβαση στη μέση μετά τις έντονες ενοχλήσεις που είχε.

Δύο γκολ μετράει ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος έχει τεθεί νοκ άουτ εδώ και δύο μήνες και θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς, ενώ ισάριθμα τέρματα έχει ο Λάρσον ο οποίος ήρθε... φουριόζος στον Άρη, αλλά και ο Ματίγια.

Η απόδειξη πως τα γκολ έρχονται από όλες τις γραμμές του γηπέδου, είναι το γεγονός πως δίχτυα έχουν βρει τόσο ο νεοφερμένος Ρόουζ, όσο και οι Βέλεθ, Κωνσταντινίδης, οι οποίοι σκοράρουν από την αμυντική γραμμή.

Από τη λίστα δεν λείπουν και οι Τόνσο και Φετφατζίδης, όπου αμφότεροι σκόραραν στη νίκη με 5-0 επί τους Απόλλωνα Σμύρνης. Γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, καθώς αγωνιζόντουσαν σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό αντίστοιχα και δεν άργησαν να βάλουν και αυτοί το... λιθαράκι τους στην φετινή πορεία του Άρη.

Τέλος, ο Νικολάς Μαρτίνεθ έρχεται να συμπληρώσει το καρέ, αφού σε 18 συμμετοχές, μετράει ένα γκολ. Μάλιστα, έχει μοιράσει και δύο ασίστ, στα ματς με Αστέρα Τρίπολης, αλλά και Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά οι σκόρερ του Άρη φέτος:

Γκαρσία 8 γκολ

Ντιγκινί 8 γκολ

Γιουνές 7 γκολ

Διαμαντόπουλος 3 γκολ

Λάρσον 2 γκολ

Γκάμα 2 γκολ

Ματίγια 2 γκολ

Ροουζ 1 γκολ

Βέλεθ 1 γκολ

Κωνσταντινίδης 1 γκολ

Τόνσο 1 γκολ

Φετφατζίδης 1 γκολ

Μαρτίνεθ 1 γκολ

Άρης: Τα «κανόνια» που τον οδηγούν στην Ευρώπη