MENU

Σε «talk of the town» έχει εξελιχθεί ο Χρήστος Αλμπάνης στην πολιτεία της ΑΕΚ.

Και πως αλλιώς θα μπορούσε να συμβαίνει άλλωστε, από την στιγμή που το παρθενικό γκολ του 24χρονου εξτρέμ με τη φανέλα της Ένωσης, ήταν αυτό που έγειρε την πλάστιγγα της νίκης υπέρ των «κιτρινόμαυρων» στο Περιστέρι.

Το ταμπλό έγραψε Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1, με τον Τρικαλινό ποδοσφαιριστή να περνά ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 82΄και τρία λεπτά αργότερα (85΄) να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Καιρός ήταν να περάσει στο κοντέρ το πρώτο του γκολ με την Ένωση έπειτα από 13 παιχνίδια.

Ο Αλμπάνης που πέρασε και δεν…ακούμπησε στις επτά (ολιγόλεπτες) συμμετοχές του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη, παλεύει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μανόλο Χιμένεθ.

Στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ κλήθηκε να περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι μόλις στο 13΄λόγω του τραυματισμού του Χουλτ. Από τα δικά του πόδια προήλθε η ασίστ πάσα στον Λιβάγια που «ξεκλείδωσε» την άμυνα του ΟΦΗ και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο κέρδισε το πέναλτι μέσω του οποίου η ΑΕΚ «απέδρασε» νικήτρια από το Περιστέρι κι έβαλε γερή υποθήκη πρόκρισης για την επόμενη φάση του θεσμού.

Στο ίδιο γήπεδο το απόγευμα της Κυριακής (17/3) σημείωσε το μοναδικό γκολ που έδωσε το «τρίποντο» στην Ένωση και αυτομάτως έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ.

Κι όλα αυτά, για τον παίκτη που το καλοκαίρι του 2015 κέρδισε μια θέση στο ρόστερ του Απόλλωνα Σμύρνης, έπειτα από ένα «ρουσφέτι», όπως χαρακτήρισε τότε εκείνο το μεταγραφικό deal με τον Αλμπάνη ο μεγαλομέτοχος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Τι ακριβώς συνέβη τότε; Το SDNA έχει τις λεπτομέρειες...

«Να τον πάρεις στον

Απόλλωνα και θα με θυμηθείς»

Το καλοκαίρι του 2015 ο Αλμπάνης δοκιμαζόταν στα Τρίκαλα.Τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου ο Γιώργος Βακουφτσής τηλεφώνησε στον τότε τεχνικό διευθυντή του Απόλλωνα, Δημήτρη Κοτταρά και του είπε πως υπάρχει ένας εξαιρετικός παίκτης με μεγάλο ταλέντο που έμεινε ελεύθερος από την Φράιμπουργκ.

«Να τον πάρεις στον Απόλλωνα και θα με θυμηθείς» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Βακουφτσή.

Εκείνο το τάιμινγκ ο Απόλλων είχε κλείσει το ρόστερ του, ωστόσο τα λόγια του Βακουφτσή έβαλαν στην…πρίζα τον Κοτταρά. Αμέσως επικοινώνησε με τον Έκτορα Μονεμβασιώτη, γιο του μεγαλομετόχου Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και του ζητήσω να κοιτάξει στο Wyscout για τον Αλμπάνη.

Μετά από λίγο τον πήρε τηλέφωνο ο Μονεμβασιώτης - junior και του είπε πως φαίνεται πολύ καλός και συν τω χρόνω αμφότεροι κατέληξαν πως πρόκειται για μια αξιόλογη και άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση. That’s it!

Ακρόαση από τον

Παναγιώτη Μονεμβασιώτη

H επόμενη κίνησή τους ήταν να πάνε στον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και να του ζητήσουν μια έξτρα μεταγραφική κίνηση για έναν παίκτη από τον οποίο ο Απόλλωνα θα είχε πολλαπλά οφέλη.

Ο μεγαλομέτοχος αφού το σκέφτηκε αποφάσισε πως παρά το γεγονός πως έχει κλείσει το ρόστερ θα τους έκανε χατιρικά το «ρουσφέτι» (όπως ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του) κι έτσι ο Αλμπάνης εντάχθηκε στο ρόστερ του Απόλλωνα.

Τα μετέπειτα οφέλη που κέρδισε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» υπήρξαν όντως πλούσια και σε αγωνιστικό και σε οικονομικό επίπεδο έπειτα από την μεταγραφή του στην ΑΕΚ που έφερε 400 χιλιάρικα στο ταμείο των «κυανόλευκων».

Το «ρουσφέτι» που άνοιξε στον Αλμπάνη την… πόρτα της Super League