MENU

Περίπου 40 λεπτά μετά την προσωρινή διακοπή του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ κατά το 70ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γερμανός διαιτητής Μάρκο Φριτς βγήκε για να επιθεωρήσει την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο και τον περιβάλλοντα χώρο, όσα είδε δεν τον ικανοποίησαν και ακολούθως με ένα χαρακτηριστικό νόημα σήμανε την οριστική διακοπή του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επισήμως η αιτιολογία για την απόφασή του αυτή ήταν η «μη ύπαρξη συνθηκών ασφαλούς διεξαγωγής του αγώνα», ενώ ανέφερε και ότι υπήρχε ακόμη οσμή δακρυγόνου. Νωρίτερα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν απαιτήσει να μην συνεχιστεί η αναμέτρηση, με τον διευθυντή επικοινωνίας των Πειραιωτών να δείχνει χαρακτηριστικά στον Γερμανό την εξέδρα, όπου ακόμη βρίσκονταν περίπου 200 οπαδοί των «πρασίνων» και ενώ η διοίκηση του Τριφυλλιού ήταν... άφαντη καθώς μόνος του ο υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων Σπύρος Βλάχος έτρεχε να σώσει ό,τι σωζόταν.

Κατόπιν όλων αυτών και με δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν κατάφερε να εγγυηθεί στον ρέφερι την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει, οπότε και πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση. Από πλευράς Παναθηναϊκού τονίζεται ότι ο Γερμανός δεν είχε ζητήσει ποτέ εκκένωση του γηπέδου.

Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως όπως τονίζουν οι απεσταλμένοι των Μέσων Ενημέρωσης στο ΟΑΚΑ, η ατμόσφαιρα είχε καθαρίσει πλήρως από τα δακρυγόνα που έπεφταν έξω από το γήπεδο.

Οριστική διακοπή στο ΟΑΚΑ: Απούσα η διοίκηση του Παναθηναϊκού