MENU

Υπάρχει ζωή για τον Βίτορ Περέιρα εκτός από το ποδόσφαιρο; Αν κάνουμε την ερώτηση στον ίδιο θα μας απαντήσει θετικά. Αν ρωτήσουμε τη σύζυγό του, Φάτιμα, η απάντησή της θα είναι ρητή και κατηγορηματική: «Όχι». 

Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που ζευγάρι, και δη παντρεμένο, θα διαφωνήσει. Για το Βίτορ Περέιρα και τη Φάτιμα Σίλβα ίσως αυτή είναι μια από τις σπάνιες φορές. Αν και βέβαια η κυρία Περέιρα πολλά χρόνια τώρα θα έπρεπε να έχει συνηθίσει ότι πρέπει να μοιράζεται το σύζυγό της με το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον όταν είναι στο σπίτι, ο 46χρονος προπονητής ξεχνά συστήματα και τακτικές και είναι ένας καλός οικογενειάρχης. 

«Τα ξεχνάω όλα. Είναι σαν να πατάω ένα κουμπάκι και τα αφήνω όλα εκτός σπιτιού. Έχω μια ήρεμη ζωή. Σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι. Καμιά φορά πηγαίνω σινεμά. Όταν προλαβαίνω» έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του.  

Η Φάτιμα γκρινιάζει πολλές φορές. Δεν τον βλέπει πολύ. Είναι, όμως, πάντα στο πλευρό του. Είτε πρόκειται για κοινωνικές εκδηλώσεις είτε για να διανύσουν μαζί περπατώντας 200 χιλιόμετρα για να πραγματοποιήσουν το τάμα του θρήσκου Περέιρα. 

Κοινές φωτογραφίες του με τη σύζυγό του δεν υπάρχουν πολλές. Κάποιες λίγες μόνο σε επίσημες εκδηλώσεις ομάδων. Αν μπορούσε να τις αποφύγει και αυτές θα το έκανε με μεγάλη ευχαρίστηση. «Νιώθω καλύτερα στο Εσπίνιο. Μαζί με τους φίλους μου τους ψαράδες. Στην παραλία μου. Δεν θα αισθανόμουν καλά αν με καλούσαν στις Χρυσές Σφαίρες» λέει χαριτολογώντας. 

Είναι πατέρας τριών αγοριών, αλλά και οι τρεις βλέπουν το ποδόσφαιρο απλά ως χόμπι. «Ίσως κανείς τους δεν θέλησε να ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο διότι αυτό είναι που τους στερεί τον πατέρα τους. Και μου το λένε με παράπονο» συμπληρώνει ο Βίτορ Περέιρα, που καμαρώνει τους γιους τους (οι οποίοι μάλλον μοιάζουν και οι τρεις στη μαμά τους). Και οι τρεις είναι οπαδοί της Πόρτο και μάλιστα δεν δίστασαν να βάψουν και τα μαλλιά τους στα χρώματα των «Δράκων» για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012.  

Ο σεμνός και μετριοπαθής κύριος Περέιρα τα... χρειάστηκε τον πρώτο καιρό στη Σαουδική Αραβία, όπου μετακόμισε για χάρη της Αλ Αχλί. Δεν ήταν τόσο ότι δεν μπορούσε να συνηθίσει την διαφορετική καθημερινότητα μιας μουσουλμανικής χώρας.

Ο ίδιος με χιούμορ αφηγείται ένα πολύ χαρακτηριστικό περιστατικό: «Στην αρχή ήταν δύσκολα. Χρειάστηκε να μείνω αρκετό καιρό σε ξενοδοχείο και μάλιστα κλεισμένος στο δωμάτιό μου. Οι άνθρωποι εκεί έχουν μεγάλο πάθος με το ποδόσφαιρο και ειδικά με τους ξένους που βρίσκονται εκεί για να δουλέψουν. Θυμάμαι ότι μια φορά είχα πάει σε ένα εμπορικό κέντρο για ψώνια μαζί με τον Βίκτορ Σιμόες (σ.σ Βραζιλιάνος επιθετικός της Αλ Αχλί) και κυριολεκτικά μας περικύκλώσαν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε βήμα. Άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες, να μας δίνουν φιλιά. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ξαφνικά μια γυναίκα όρμησε πάνω μου και άρχισε να μου φωνάζει «Σε αγαπώ, σε αγαπώ». Νόμιζα πως έφτασε το τέλος του κόσμου. Δύο τίτλους κατέκτησα με την Πόρτο και ποτέ δεν αισθάνθηκα τέτοια πίεση». 

 

Αυτή είναι η προσωπική ζωή του κ. Περέιρα
EVENTS