MENU

Αν κάποιος γνωρίζει καλά και πίστεψε εδώ και χρόνια στις ικανότητες του Γιώργου Βαλεριάνου, αυτός δεν είναι άλλος από τον Παύλο Μυροφορίδη. Δεν μοιάζει με υπερβολή το γεγονός πως χάρη στον 38χρονο σήμερα τεχνικό διευθυντή, η καριέρα του μέχρι - τότε - άσημου Βαλεριάνου πήρε τα πάνω της.

Με αφορμή την σημερινή κλήση του 27χρονου αμυντικού, το SDNA επικοινώνησε με τον Παύλο Μυροφορίδη, ο οποίος τόνισε πως η σημερινή είδηση ήταν μία από τις καλύτερες που άκουσε το τελευταίο διάστημα. Και πως να μην είναι άλλωστε; Οι δυο τους συνεργάστηκαν σε Ηρακλή, Απόλλων Σμύρνης και Αρη με απόλυτη επιτυχία.

Πανηγυρίζοντας τρεις διαφορετικές ανόδους. Ο Παύλος Μυροφορίδης μίλησε στο SDNA και εκτός των άλλων σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του αμυντικού του Αρη που βρίσκεται από σήμερα στις επιλογές του Αγγελου Αναστασιάδη για την Εθνική Ελλάδος.

- Αποτελεί για εσάς δικαίωση η κλήση του Γιώργου Βαλεριάνου στην Εθνική Ελλάδος;

«Είναι απίστευτη δικαίωση. Πίστεψα σε αυτόν όταν ακόμα ο ίδιος δεν πίστευε στον εαυτό του. Όταν ο Γιώργος είχε απογοητευτεί με τον εαυτό του και με το τι υπάρχει γύρο του, εγώ πίστεψα σε αυτόν. Σήμερα δικαίωσε τον εαυτό του και όχι εμένα. Έχουμε συνεργαστεί στον Ηρακλή στον Απόλλωνα Σμύρνης και τελευταία φορά στον Άρη».

- Για πολλούς η κλήση του ήταν έκπληξη. Ισχύει αυτό και για εσάς;

«Όχι. Ο Γιώργος είναι ένα παιδί το οποίο πιο μικρό προερχόμενος από τον Ολυμπιακό, είχε την ευκαιρία να δουλεύει με ηρεμία για να πετυχαίνει πράγματα. Στη συνέχεια όμως κάπου έχασε τον δρόμο, ευτυχώς όμως τον ξαναβρήκε. Το ταλέντο δεν του λείπει εγώ θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους μπακ που έχει βγάλει η «φουρνιά» του. Οταν είσαι μικρός είσαι ευάλωτος, χρειάζεσαι ανθρώπους δίπλα σου κάπου εκεί έχασε τον δρόμο του αλλά τον ξαναβρήκε».».

- Περιμένατε τέτοια εξέλιξη στην πρώτη ουσιαστικά γεμάτη του χρονιά στη Super League;

«Αν θέλουμε να μιλάμε για ποδοσφαιρική δικαίωση το καλοκαίρι που ο Βαλεριάνος ήταν στην πόρτα της εξόδου από τον Άρη, ήρθε ένας Ισπανός προπονητής που έφερε έναν δικό του αριστερό μπακ. Όμως παρόλα αυτά ο Ερέρα ήταν δίκαιος, έβαλε το Βαλεριάνο να παίξει, κάτι που αποδεικνύει ότι το παιδί το άξιζε πραγματικά».

- Στα τελευταία παιχνίδια του Άρη, αγωνίζεται και ως δεξιός οπισθοφύλακας...

«Το να μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να υποστηρίξει δεύτερη θέση μέσα στο γήπεδο είναι κάτι λογικό. Το ότι είναι μεγάλη... μαγκιά του προπονητή του να τον εμπιστευτεί και το ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία και σε διαφορετική θέση. Ο καλός ο ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει παντού».

- Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τον Βαλεριάνο. Πως είναι σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πως ζει το ποδόσφαιρο;

«Είναι λιοντάρι, δουλεύει πολύ σκληρά και αυτό είναι που τον έφερε μαζί μου. Εγώ του είχα ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να τον αγαπάω σαν παιδί μου αλλά παντού τον έπαιρνα για την αξία του. Τον είχα μαζί μου γιατί τον πίστευα πραγματικά, δεν κάνω ποτέ χατίρια.

Εγώ τον πίστεψα και αυτό το παιδί δικαίωσε εμένα και περισσότερο απ'όλους τον εαυτό του. Ο Βαλεριάνος είχε κάνει τάκλιν με το κεφάλι σε ένα παιχνίδι του Ηρακλή και λίγες μέρες αργότερα γεννιόταν το παιδί του. Αυτά τα παιδιά μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δίνουν και την ψυχή τους. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις τα κλειδιά του Γιώργου και να τον κάνεις να σου δώσει, ότι έχει και δεν έχει».

- Υπάρχουν κατά τη δική σας άποψη άλλοι ποδοσφαιριστές στον Άρη που θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην Εθνική Ελλάδος;

«Η Εθνική ομάδα της Ελλάδος θα πρέπει να έχει παιδιά που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή παίζουν πολλά παιδιά στο εξωτερικό και στο εσωτερικό όμως θα πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες. Δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα που θα διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και οι περισσότεροι είναι οι ξένοι. Είναι διαφορετικό μια ομάδα στην Ελλάδα να έχει 9 ξένους απ'ότι 8 Έλληνες. Στον Άρη υπάρχουν σίγουρα κι άλλα παιδιά, εγώ ας πούμε θα έδινα την ευκαιρία στον Δεληζήση να ζήσει το συναίσθημα με το Εθνόσημο στο στήθος και ας είναι στα 31. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, δεν τους χάρισε κανείς τίποτα, πάλεψαν και το κατέκτησαν. Αυτά τα παιδιά μοχθούν για να πετύχουν πράγματα».

- Κλείνοντας πως σχολιάζετε το γεγονός ότι κλήθηκε ένας ποδοσφαιριστής στην Εθνική Ελλάδος που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στη Football League;

«Είναι προς τιμήν του Ομοσπονδιακού προπονητή, ο άνθρωπος δείχνει πως επιβραβεύει αυτό που βλέπει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η κλήση Βαλεριάνου είναι ένα μήνυμα προς όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Μυροφορίδης στο SDNA για Βαλεριάνο: «Δικαίωσε τον εαυτό του...»
EVENTS