MENU

Η οικογενειακή κερκίδα του ΠΑΟΚ συνηθίζει να στέλνει κατά καιρούς πολλά και διάφορα μηνύματα. Το κορεό -ωστόσο- που δημιουργήθηκε στο ματς με τον Ατρόμητο έμελλε να είναι διαφορετικό: «Πέτα ψηλά δώσε μου φτερά να ακολουθώ». Σε μια πρώτη ανάγνωση θα έλεγε κανείς πως απευθυνόταν στον Δικέφαλο, με την προτροπή να πετάξει ψηλά και να παρασύρει μαζί του τον κόσμο της ομάδας.

Το συγκεκριμένο κορεό ωστόσο σημαίνει πολλά περισσότερο για τον εμπνευστή και δημιουργό του. Για την ακρίβεια, για την Ελπίδα, μια κοπέλα ετών 19, η οποία πριν από πέντε χρόνια «έχασε» τον πατέρα της. Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε εκείνη και τον ΠΑΟΚ. Όπως εξηγεί μέσα από το SDNA, από εφτά χρονών συνήθιζε να πηγαίνει μαζί του στο γήπεδο. «Άρρωστος» ΠΑΟΚτσής γαρ...

Ακόμη και σήμερα, θυμάται την πρώτη της φορά στο γήπεδο, σε μια αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Το τσιμέντο της Τούμπας έτρεμε καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα και φεύγοντας από το γήπεδο, ο πατέρας της την ρώτησε αν φοβήθηκε. Η Ελπίδα χαμογέλασε και από την πρώτη στιγμή κατάλαβε πως ΠΑΟΚ είναι ο λαός του.

Στην διάρκεια των ετών μέχρι και την χρονιά που τον έχασε από κοντά της, όπως εξομολογεί: «Εκείνος με έμαθε να είμαι ΠΑΟΚ. Εκείνος μου έμαθε τι είναι ο ΠΑΟΚ. Ο καθένας έχει τους λόγους του να υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ και εγώ τους δικούς μου».

Ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή με μια σημαία του ΠΑΟΚ. Μέχρι το τέλος... Αιώνια πιστός σε ότι αγάπησε περισσότερο αλλά φρόντισε να αφήσει πίσω του στα παιδιά του, στην κόρη του, μια σημαντική παρακαταθήκη. Να τον νιώθουν δίπλα τους μέσα από τον ΠΑΟΚ.

Και η Ελπίδα ένιωθε την ανάγκη να του το... ανταποδώσει. Να του στείλει ένα μήνυμα μέσα από το γήπεδο. Εκεί όπου την μύησε σε μια «ασπρόμαυρη» τρέλα αγάπης και αφοσίωσης. Επικοινώνησε -λοιπόν- με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και με γνώμονα τα εντυπωσιακά κορεό στα γήπεδα της Ευρώπης, τους είπε γιατί όχι και στην Τούμπα, θέλοντας να αποτυπώσει εκεί μέσα από τα τσιμέντα ένα σχέδιο που είχε ζωγραφίσει και αφορούσε τον πατέρα της.

Η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα. Στο ματς με τον Ατρόμητο, υψώθηκε το κορεό: «Πέτα ψηλά δώσε μου φτερά να ακολουθώ». Ανάμεσα στα παιδιά που βρέθηκαν εκεί, ήταν φυσικά και η Ελπίδα. Όπως σε κάθε παιχνίδι που είναι στην Τούμπα, έτσι και σε αυτό, τα μάτια της κοίταξαν γεμάτα υπερηφάνεια ψηλά τον ουρανό. Μέσα από τον ΠΑΟΚ, είδε και πάλι τον μπαμπά της αλλά αυτήν την φορά είχε και κάτι να του πει...

Πέρα από τον μπαμπά της όμως είχε να πει και κάτι στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Η δύναμη του Δικεφάλου είναι ο λαός του και μέσα από το ποδόσφαιρο μπορεί ο καθένας να στείλει τα πιο συγκλονιστικά μηνύματα. Χωρίς παρεκτροπές. Μερικές λέξεις, ένα κορεό και... μήνυμα εστάλη.

[Η Ελπίδα είχε φιλοξενηθεί και από τον Γιώργο Σαββίδη στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Βίντι στα επίσημα του γηπέδου καθώς ο γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ενημερωθεί για την δική της ιστορία ζωής και θέλησε να την... ευχαριστήσει με τον τρόπο του].

«Πέτα ψηλά δώσε μου φτερά να ακολουθώ»