MENU

Ο Περέιρα θα είναι αυτός άλλωστε που θα κοουτσάρει για πρώτη φορά τους «ερυθρόλευκους» στο κρίσιμο ματς της Ξάνθης μπαίνοντας από την αρχή στα βαθιά. Ο διάδοχος του Μίτσελ ξέρει πως μπροστά του έχει ένα δύσκολο έργο όμως δείχνει έτοιμος να το βγάλει εις πέρας. Και είναι αυτός βεβαίως που θα πάρει όλες τις αποφάσεις για το ρόστερ της ομάδας και τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πολλά από τα δεδομένα που είχαμε για το ρόστερ του Ολυμπιακού και τις μεταγραφές επί Μίτσελ μπορεί να αλλάξουν. Ή εν πάσει περιπτώσει να τεθούν υπό νέα βάση πάνω στις αποφάσεις που θα πάρει ο 47χρονος Πορτογάλος τεχνικός. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο όπως αποδείχθηκε και στην πράξη που μέχρι τώρα δεν είχε κάνει μεταγραφή ο Ολυμπιακός αλλά και δεν είχε φύγει κάποιος από τους παίκτες που είναι ήδη στην ομάδα. 

Με τον Μίτσελ να είναι υπ΄ατμόν όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση δεν προχώρησε σε καμία κίνηση για να γίνουν τα απαραίτητα από τον νέο προπονητή. Ο χρόνος που έχει βεβαίως ο Βίτορ Περέιρα είναι λιγος και αναμφίβολα τα απανωτά ματς του Ολυμπιακού στον κρίσιμο Ιανουάριο αλλά και τον Φεβρουάριο που θα έρθει πιέζουν ακόμη περισσότερο για γρήγορες αποφάσεις. Ο Βίτορ Περέιρα έχει ήδη πάρει μια πρώτη γεύση από την ομάδα και το ρόστερ της. Άλλο όμως τα dvd και άλλο να προπονείς μια ομάδα. Όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός κοιταξε πολλές περιπτώσεις έχοντας προχωρήσει σε τελικό στάδιο αυτή του Ντιντιέ Ντιγκάρ. 

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος περιμένει το κάλεσμα από τον Ολυμπιακό για να έρθει στο μεγάλο λιμάνι και ο Βίτορ Περέιρα είναι αυτός που θα αποφασίσει. Παράλληλα δεν χρειάζεται και πολύ γνώση της ομάδας για να δεις πως ο Ολυμπιακός θέλει επειγόντως στόπερ. Σιόβας και Αυλωνίτης έχουν απομείνει για το κέντρο της άμυνας, συν τον νεαρό Βούρο, με τον Περέιρα να είναι αυτός που θα πάει για την επιλογή του κεντρικού αμυντικού. 

Το όνομα του Ρολάντο, με θητεία άλλωστε στην Πόρτο, είναι λογικό να παραμένει στο προσκήνιο. Όπως και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πάντα και την σοβαρή πιθανότητα να επιστρέψει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στον Ολυμπιακό τώρα που ο Μίτσελ έφυγε. 

Ο Παπαδόπουλος με αφορμή της διακοπή στο πρωτάθλημα της Τουρκίας είναι στην Αθήνα. Και ίσως μέσα στα επόμενα 24ωρα δρομολογηθεί η επιστροφή του. Με τον Βίτορ Περέιρα να είναι λάτρης του 4-3-3 γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να παίξει με άκρα στην επίθεση. Οι παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή στο ρόστερ του είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουν πείσει. 

Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Γκαζαριάν και Αφελάι μόνο πετυχημένους δεν τους λες αυτή την στιγμή. Βεβαίως ένας νέος προπονητής μπορεί να αλλάξει και την διάθεση. Για τον Αφελάι είναι ξεκάθαρο πως από την στιγμή που έφυγε ο Μίτσελ, και αν δεν προκύψει τελικά αποχώρηση του λόγω ενδιαφέροντος από το εξωτερικό όπως κοιτάει ο Ραιόλα, θα υπάρχει το έδαφος για την επιστροφή του ώστε να δειξει αγωνιστικά αν τελικά του έφταιγε ο Μίτσελ ή αν αυτός δεν έκανε σωστά την δουλειά του. 

Στα άκρα της επίθεσης λοιπόν είναι δεδομένο πως θα γίνουν κινήσεις, ακόμη και δύο μεταγραφές. Προφανώς και η Πορτογαλική αγορά θα πέσει στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό εξαιτίας των διασυνδέσεων που έχει ο Βίτορ Περέιρα. Μην ξεχνάμε πως ένα από τα ονόματα που έχουν προταθεί εδώ και καιρό στον Ολυμπιακό είναι ο Κουαρέσμα τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο νέος τεχνικός των ερυθρολεύκων. Επίσης θα ξεκαθαρίσει και το τι γινεται τελικά με τον Κασάμι. 

Ο Ραιόλα μίλησε ανοικτά για διαπραγματεύσεις με την Φιορεντίνα. Όπως και να έχει ο Βίτορ Περέιρα έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Και το σίγουρο είναι πως οι επιθυμίες του θα γίνουν πράξη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που παίρνοντας την κατάσταση επάνω του την κρίσιμη στιγμή είναι δεδομένο πως θα κάνει το παν για να πετύχει ο Πορτογάλος, άρα και ο Ολυμπιακός την φετινή σεζόν.

Ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται!
EVENTS