MENU

Την τελευταία πενταετία, ο Δικέφαλος έχει δώσει οκτώ αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ, μένοντας με παίκτη λιγότερο και στα οκτώ ματς, «χτίζοντας» μια ιδιαίτερη παράδοση με τις αποβολές στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η αρχή έγινε στις 24 Ιανουαρίου του 2016, στην ήττα από την ΑΕΚ με 1-0, όταν ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης αφήνοντας τους «ασπρόμαυρους» με δέκα παίκτες.

Την ίδια σεζόν και στις 29 Μαΐου του 2016 ο ΠΑΟΚ έμεινε και πάλι με δέκα παίκτες απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα Play Off της Super League, καθώς ο Γιώργος Τζαβέλλας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 32ο λεπτό του αγώνα.

Την επόμενη σεζόν και πιο συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου του 2017, ο ΠΑΟΚ γνωρίζει την ήττα από την ΑΕΚ με 3-0, μένοντας και πάλι με δέκα παίκτες στην αναμέτρηση, αφού ο Στέλιος Μαλεζάς αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε στο 53ο λεπτό με το σκορ να είναι στο 1-0 υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Στις 28 Μαΐου του 2017 ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά για τα Play Off της Super League, με τον Στέλιο Μαλεζά να αντικρίζει και πάλι δύο κίτρινες κάρτες, αφήνοντας τον Δικέφαλο με παίκτη λιγότερο στο 90ο λεπτό του αγώνα.

Η... κατάρα του ΠΑΟΚ με τις κόκκινες κάρτες στο ΟΑΚΑ, συνεχίστηκε και στις 5 Νοεμβρίου του 2017, με τον Κάρλος Ζαμπράνο να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα του Αλέξανδρου Αρετόπουλο στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους «ασπρόμαυρους» να γνωρίζουν τελικά την ήττα από την ΑΕΚ με 1-0.

Την ίδια σεζόν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους «ασπρόμαυρους» να κατακτούν το τρόπαιο (2-0), βλέποντας τον Ζοσέ Μαουρίσιο να αποβάλλεται στο 80ο λεπτό και τον Φερνάντο Βαρέλα να αφήνει τους Θεσσαλονικείς με εννιά παίκτες στις καθυστερήσεις του αγώνα.

To… αξιοσημείωτο με Ζαμπά

Από τα οκτώ ματς που έχει αναγκαστεί να μείνει με οκτώ παίκτες ο Δικέφαλος στο ΟΑΚΑ, υπάρχει και η περίπτωση του Λέο Ζαμπά, που είναι ο μόνος παίκτης του ΠΑΟΚ, που έχει αποβληθεί δύο φορές στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η πρώτη ήταν στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στις 3 Φεβρουαρίου του 2019, όταν ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες με αποτέλεσμα να αποβληθεί στο 32ο λεπτό της ισόπαλης (1-1) αναμέτρησης με τους «κιτρινόμαυρους».

Την Κυριακή 3 Μαρτίου, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, αποβλήθηκε ξανά στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας με αριθμητικό μειονέκτημα τον ΠΑΟΚ στο 71ο λεπτό του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο... κόκκινος «πυρετός» του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ