MENU

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το αποψινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη, ωστόσο κατά το παρελθόν, υπήρξε ανάμεσα στις δυο ομάδες ένα από τα πιο αιματηρά παιχνίδια που έχουμε δει για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ήταν 02 Απριλίου του 2000, όταν ο Δικέφαλος υποδεχόταν στο γήπεδο της Τούμπας τον Άρη, με το ματς να επισκιάζεται από σοβαρά επεισόδια, πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του ματς!

Σε μια προσπάθεια για να αποφορτιστεί η ένταση είχε οργανωθεί αρκετά νωρίτερα από το παιχνίδι με πρωτοβουλία του Δήμου Συκεών ένα γλέντι ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων, οι οποίοι τραγουδούσαν για τις ομάδες τους και την ίδια ώρα, κανείς δεν περίμενε όλα όσα θα διαδραματιζόντουσαν λίγο αργότερα…

Κεφάλια ανοιγμένα, πρόσωπα λουσμένα στο αίμα, όπου δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε πως το γήπεδο της Τούμπας είχε μετατραπεί σε... ανοιχτό χειρουργείο, κάτι που είχαν μεταφέρει και οι ρεπόρτερ του αγώνα όταν ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια στην αναμέτρηση.

Κατά την άφιξη των οπαδών του Άρη στην Τούμπα υπήρξε πετροπόλεμος ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων, όπου αρκετοί τραυματίστηκαν ενώ δεκάδες οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ στο 44’ και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ναλιτζή, ωστόσο οι οπαδοί του Άρη εκνευρισμένοι από την απόφαση του ρέφερι, έσπασαν την πόρτα της θύρας, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν τον πετροπόλεμο με την αστυνομία.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν όμως στο δεύτερο ημίχρονο με τον διαιτητή να διακόπτει για περίπου πέντε λεπτά το ματς. Παράλληλα στο 53’ η αναμέτρηση σταμάτησε ξανά, όταν ο Καραλιόπουλος δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι από οπαδό του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους «ασπρόμαυρους» να φτάσουν στο 2-0 με τον Παντελή Κωνσταντινίδη στο 58’.

Στο 77’ του αγώνα o Άρης κατάφερε να μειώσει στο σκορ όταν το σουτ του Αγαθοκλέους κόντραρε στον Αμπονσά και κατέληξε στα δίχτυα, ενώ ο Καφές διαμόρφωσε το 3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα με γκολ του Κυζερίδη διαμορφώθηκε το τελικό 3-2, ενώ από τα πρωτοφανή επεισόδια υπήρξαν 11 συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Σαμοτούλσκι, Βενετίδης, Αμπονσά, Μπράτιτς (81' Κατσιαμπής), Χασιώτης, Τετράτζε, Μπορμπόκης, Φραντζέσκος (76' Καφές), Κωνσταντινίδης, Φρούσος (76' Βρύζας), Ναλιτζής

Αρης (Μιχαλίτσος): Κατεργιαννάκης, Λουμπούτης, Παπαδόπουλος, Σάβιτς (41' Μπατίστα), Κυζερίδης, Κένεντι, Κούτσης, Θεοδωρίδης (62' Αγαθοκλέους), Καραλιόπουλος, Γκλούσεβιτς (81' Βερετένκοφ), Χαριστέας

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το αιματοκυλισμένο ντέρμπι: Η μέρα που ΠΑΟΚτσήδες και Αρειανοί κήρυξαν «πόλεμο» (vid)