MENU

Οι μέρες κυλούν και όσο πλησιάζει η 31η του Μαρτίου οδεύουμε προς την καταληκτική ημερομηνία προκειμένου ο Παναθηναϊκός να καταφέρει να καταθέσει έναν πλήρη φάκελο έτσι ώστε να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Να μπορέσει, δηλαδή, να κερδίσει τη δεύτερη μεγάλη «μάχη» που δίνουν φέτος στο τριφύλλι και η οποία ξεφεύγει από τα όρια του αγωνιστικού χώρου. Έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές πως το να καταφέρει να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πάει σε μεγάλο βαθμό χαμένη η φετινή προσπάθεια που καταβάλουν ο Νίκος Νταμπίζας με τον Γιώργο Δώνη και τους ποδοσφαιριστές.

Θα είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα να μπορέσει να ξεπεράσει για δεύτερη σερί χρονιά μία ποινή σαν αυτή με την οποία άρχισε η φετινή περίοδος. Άλλωστε, μπορεί οι νίκες με Ξάνθη και Λαμία τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος να «έσβησαν» γρήγορα το -6, όμως κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και του χρόνου αν ο Παναθηναϊκός βρεθεί στην ίδια θέση. Έχουμε αναφέρει ξανά πως τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο της συγκεκριμένης «μάχης» είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Στον Παναθηναϊκός τηρούνται όλοι οι διακανονισμοί, ενώ ικανοποείται η βασική προϋπόθεση να είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές του τρέχοντος ρόστερ πληρωμένοι ως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Τα δεδομένα στα «αγκάθια» Ρινάλντι και Στραματσόνι

Αυτή τη στιγμή τα δύο μεγαλύτερα ζητήματα σε ό,τι αφορά οφειλές σε πρώην παίκτες και προπονητές ακούν στο όνομα «Ρινάλντι» και «Στραματσόνι». Οι εκδικάσεις των δύο υποθέσεων έχουν αναβληθεί και έχει οριστεί ως νέα ημερομηνία συζήτησής τους η 4η Μαρτίου. Σε ό,τι αφορά τον Αργεντίνο επιθετικό, το όλο θέμα αφορά την έφεση που έχει καταθέσει για ένα ποσό της τάξεως των 90.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε μία ρήτρα. Σε επικοινωνία που υπήρξε με την πλευρά του παίκτη την Δευτέρα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πρότασή του και πλέον αναμένεται η απάντηση του παίκτη.

Πάντως, ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή εκφράζει την αισιοδοξία πως οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν σε συμφωνία και έτσι θα αποσυρθεί η έφεση του Ρινάλντι. Σε ό,τι αφορά τώρα τον Ιταλό πρώην τεχνικό, για την ώρα δεν έχει λάβει χρήματα από τους πράσινους, ωστόσο, βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζο και γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε μέχρι τις 4 Μαρτίου να έχει βρεθεί η χρυσή τομή.

Η λεπτομέρεια για τις εκκρεμοδικίες

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να εξηγήσουμε μία σημαντική παράμετρο στο θέμα της αδειδότησης. Απομένουν πλέον 40 περίπου ημέρες ως και την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση του φακέλου και υπάρχουν δικαστικές υποθέσεις «ανοιχτές». Προκύπτει, λοιπόν, το ερώτημα για το τι ισχύει με αυτές και αν από μόνες τους είναι ικανές εφόσον δεν «κλείσουν» ως το τέλος Μαρτίου να κρίνουν αρνητικά τον «πράσινο» φάκελο. Σύμφωνα, λοιπόν, με νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που μία υπόθεση εκκρεμοδικεί η επιτροπή που θα εξετάσει τον φάκελο θα αναλύσει και θα σταθμίσει τα δεδομένα της υπόθεσης.

Εφόσον, δηλαδή, δεν υπάρχει οριστική εξέλιξη σε μία υπόθεση που αφορά μία ρήτρα, ή γενικότερα κάτι που χρίζει ερμηνείας, τότε αυτό δεν κρίνεται καταδικαστικό. Από την άλλη, αν μία υπόθεση παραμένει ανοιχτή απλά και μόνο επειδή ένας σύλλογος δεν πληρώνει και δίνονται αναβολές, τότε πρόκειται για μία κατάσταση διαφορετική.

Πρώτα η αδειοδότηση, μετά το οποιοδήποτε πλάνο για το καλοκαίρι

Κλείνοντας, πρέπει να αναφέρουμε και κάτι ακόμα γύρω από το όποιο πλάνο μπορεί να υπάρξει ενόψει καλοκαιριού. Αυτή τη στιγμή, στο τριφύλλι έχουν επικεντρωθεί γύρω από την προσπάθεια της εξασφάλισης άδειας παράλληλα, φυσικά, και με το αγωνιστικό και τον στόχο της κατάληψης μίας θέσης στην πρώτη πεντάδα.

Η όποια συζήτηση γύρω από θέματα μεταγραφικά ενόψει καλοκαιριού δεν πρόκειται να γίνει πριν γίνει γνωστό αν τελικώς ο Παναθηναϊκός θα αδειοδοτηθεί για το επόμενο πρωτάθλημα. Αυτό, άλλωστε, αν το σκεφτεί κανείς είναι και λογικό από τη στιγμή που τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν θα είναι τελείως διαφορετικά με και χωρίς άδεια, ανεξάρτητα του ποιο θα είναι το ακριβές ύψος του μπάτζετ.

Παναθηναϊκός: Οι 40 μέρες που «καίνε» και οι μεταγραφές που… αργούν
EVENTS