MENU

«Ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πιο ανδρικό πρωτάθλημα όλων των εποχών», έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα σ΄ αυτή τη στήλη. Ξέρω πως δεν συμφωνεί με την άποψη αυτή, η πλειοψηφία των φιλάθλων των υπολοίπων ομάδων. Κάποιοι διαφωνούν από εγωισμό, κάποιοι άλλοι επειδή δεν νιώθουν από μπάλα και κάποιοι άλλοι από τυφλό οπαδισμό.

Ξέρω επίσης ότι υπάρχουν και φίλαθλοι που συμφωνούν, αναγνωρίζοντας την επένδυση που έγινε στον ΠΑΟΚ και φυσικά την μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα σε όλους τους τομείς. Είτε διαφωνούν, είτε συμφωνούν, μέσα τους όλους ξέρουν ποια είναι η αλήθεια. Αλήθεια λοιπόν, είναι αυτή που βλέπουμε σε κάθε αγωνιστική μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Αφήνω στην άκρη τα νούμερα και τα στατιστικά που φέρνουν τον ΠΑΟΚ πρώτο σε όλες τις κατηγορίες, εκτός φυσικά από τα δοκάρια… Στέκομαι μόνο στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας που από την έναρξη του β΄ γύρου του πρωταθλήματος, είναι εντυπωσιακή. Οσοι νιώθουν από μπάλα, κάνουν συγκρίσεις και βγάζουν εύκολα συμπεράσματα. Ένα σας λέω. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, θα αναγνωρίσουν την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και οι υπόλοιποι.

Λάθος... όνειρο είδαν όσοι πίστευαν ότι ο ΠΑΟΚ θα χαλαρώσει μετά την θριαμβευτική νίκη επί του Ολυμπιακού για να ξαναδώσει χρώμα στο πρωτάθλημα. Έχουν στο... μυαλό τους έναν άλλο ΠΑΟΚ, που δεν υπάρχει πλέον.

Έναν ΠΑΟΚ που ξεριζώθηκε από την Τούμπα για να πάρει τη θέση του η σημερινή ομάδα, με τη βαριά φανέλα, την αποφασιστικότητα, την ποιότητα, τη σοβαρότητα, το πάθος και τη νοοτροπία του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ.

Το πέρασμα του Δικεφάλου από τη Ριζούπολη, επιβεβαίωσε την διαφορά ποιότητας απο όλες τις υπόλοιπες ομαδες του πρωταθλήματος και την αγωνιστική του ανωτερότητα που τον οδηγεί στην κατάκτηση του τίτλου μετά από 34 χρόνια.

Το παιχνίδι με τον φιλότιμο Απόλλωνα Σμύρνης, δεν αντέχει σε κριτική. Ο ΠΑΟΚ έβαλε με άνεση την σφραγίδα του σε ενα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος, χωρίς να χρειαστεί να πατήσει το γκάζι. Δεν υπήρχε λόγος άλλωστε με δεδομένο ότι ακολουθούν παιχνίδια με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας που θα δώσουν στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να διευρύνει την διαφορά του από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσεσκου επιβεβαίωσε και στη Ριζουπολη, ότι χτίζει βάσεις για την δημιουργία ποδοσφαιρικής δυναστείας. Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα και τα συστήματά, ο ΠΑΟΚ έχει το DNA του δυνατού. Το πλούσιο ρόστερ, προσφέρει απίστευτες δυνατότητες στην τεχνική ηγεσία που τις αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, όπως διαπιστώνουμε κάθε εβδομάδα στους αγωνιστικούς χώρους.

Στο πιο καθαρό πρωτάθλημα όλων των εποχών, ο ΠΑΟΚ παραδίδει μάθημα ποδοσφαίρου και ήθους αλλάζοντας τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας. Γεγονός που αναγκάζονται να παραδεχθούν και οι αντίπαλοι του!

Θα σταθώ στον Ολιβέιρα, ολοκληρώνοντας. Μόνο τυχαία δεν είναι η χρηματιστηριακή του αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Παίκτης με ποιότητα, οξυδέρκεια και ποδοσφαιρικές βάσεις, για να γράψει ιστορία στην Τούμπα. Απίθανη επιλογή που ανεβάζει μόνος του ένα κλικ τον ΠΑΟΚ, δίνοντας χρώμα και ουσία στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

ΥΓ Ήθελα σήμερα να γράψω και για τον Λουτσέσκου. Το μετάνιωσα όταν διαπίστωσα ότι η Ελλάδα ασχολείται με τον Ρουμάνο προπονητή του ΠΑΟΚ. Θα επανέλθω λοιπόν κάποια άλλη στιγμή που το όνομα του προπονητή του Δικεφάλου, δεν θα είναι στην επικαιρότητα. Θα επισημάνω μόνο πως είναι ο προπονητής που αξιοποίησε καλύτερα από τον καθένα την επένδυση τους Ιβάν Σαββίδη στους παίκτες. Ο Λουτσέσκου κερδίζει μια μάχη που φαινόταν χαμένη όταν αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ με τους μισούς και βάλε, φιλάθλους του Δικεφάλου να αντιδρούν στην ανακοίνωση της πρόσληψης τους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη ενός προπονητή που του βγάζω το… σκουφί!

Θυμάστε τι σας είπα για ΠΑΟΚ και ανδρικό πρωτάθλημα;
EVENTS