MENU

Η πρώτη διαπίστωσή μου για το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ότι ήταν από τα χειρότερα ματς που έχω δει φέτος.

Το επίπεδο του θεάματος ήταν πολύ κακό και οι υποσχόμενες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ελάχιστες.

Σε ολόκληρο το παιχνίδι δημιουργήθηκαν μόνο τρεις σημαντικές φάσεις: η κεφαλιά του Αθανασιάδη στο πρώτο ημίχρονο που απέκρουσε ο Διούσης, το γκολ του Αθανασιάδη και η φάση του Αλτμαν στο τέλος.

Αλλες σημαντικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν. Το ματς ήταν χαμηλού επιπέδου και ο πιο τυχερός ή πιο σωστά αυτός που θα έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει, θα κέρδιζε. Οπως και έγινε.

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του ματς φαινόταν να πατάει καλά, αλλά μετά τους τραυματισμούς και τις αναγκαστικές αλλαγές που έγιναν στην ομάδα, η εικόνα άλλαξε μετά το 20’ και τα παιδιά έδειχναν να μη το πιστεύουν.

Θεωρώ ότι ήμασταν πολύ άτυχοι με τους τραυματισμούς του Κουλιμπαλί και του Ινσούα.

Ειδικά με τον τραυματισμό του Ινσουα, που είναι από τα μεγαλύτερα όπλα της ομάδας, έχει εμπειρία, πάθος και παίρνει πολλές προσπάθειες.

Μαζί με τις απουσίες του Κάτσε στη μεσαία γραμμή και του Μακέντα στην επίθεση, πάνω στον οποίο μπορεί να ακουμπήσει η μπάλα, ήταν δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε.

Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι στη φάση του Ινσούα με τον Σκόνδρα που ο Αργεντινός τραυματίστηκε στο κεφάλι, θεωρώ ότι ο διαιτητής Κομίνης έπρεπε να δείξει απευθείας κόκκινη κι όχι κίτρινη όπως λένε οι περισσότεροι, γιατί αυτό ορίζει ο κανονισμός.

Η αγκωνιά στο πρόσωπο δίνεται κόκκινη κάρτα παντού στην Ευρώπη, αλλά εδώ δεν δόθηκε ούτε φάουλ!

Οπως επίσης άνετα θα μπορούσε να δώσει ο διαιτητής απευθείας κόκκινη στο μαρκάρισμα του Κρίζμαν στον Μπουζούκη, γιατί δεν πάει καθόλου για τη μπάλα.

Είναι μία πραγματικότητα ότι έχουν μαζευτεί πολλές διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος του Παναθηναϊκού τελευταία.

Στην αρχή της σεζόν όλα ήταν μια χαρά, από ένα σημείο και μετά ωστόσο βλέπουμε ότι μία εδώ, μία εκεί, σε κάθε πρόσφατο ματς, υπάρχουν σοβαρά λάθη εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Αυτή είναι η γνώμη μου και οφείλω να την καταθέσω παρότι ποτέ δεν θα βάλω μπροστά τη διαιτησία και πάντα μιλάω τελευταία για αυτήν.

Το γεγονός ότι υπάρχει αγωνιστική κρίση στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο, αλλά για μένα είναι και φυσιολογικό.

Εχει καταντήσει κουραστικό να το επαναλαμβάνω, αλλά επιμένω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι ότι το βάθος στο ρόστερ της είναι τόσο φτωχό που όταν λείπει κάποιο παιδί από κάρτες και τραυματισμό ή είναι κουρασμένος, δεν υπάρχουν ισάξιες επιλογές στον πάγκο.

Πρέπει όμως να βρεθεί μία λύση από τη στιγμή που κάποια παιδιά είναι κουρασμένα και δεν πάνε τα πόδια τους.

Δεν έχει νόημα να παίζουν συνέχεια όταν δεν είναι καλά γιατί θα «καούν», πρέπει να ξεκουραστούν για ένα διάστημα και να γίνει φρεσκάρισμα στην 11άδα.

Ξεκάθαρα χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα η ομάδα.

Θα μπορούσαν στα Γιάννενα, για παράδειγμα, να παίξουν από την αρχή ο Αλτμαν κι ο Μουνιέ, γιατί όχι και ο Εμμανουηλίδης, που είναι ξεκούραστοι και να δίνονταν έτσι ανάσες στον Χατζηγιοβάνη και τον Μπουζούκη που τις χρειάζονται.

Από τη στιγμή που έλειπε ο Μακέντα, πιστεύω ότι ο Αλτμαν θα μπορούσε να παίξει δίπλα στον Καμπετσή γιατί ακόμα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνος του στην επίθεση και χρειάζεται δίπλα του κάποιον έμπειρο.

Από τακτικής πλευράς, ο Γιώργος Δώνης πιστεύω σωστά επέλεξε σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα, άλλωστε και ο αντίπαλος προπονητής το ίδιο έκανε, αλλά ήταν πολύ σημαντικές οι απουσίες των Μακέντα-Κάτσε και οι αναπάντεχοι τραυματισμοί που προέκυψαν στο ξεκίνημα του ματς.

Για το τέλος άφησα κάτι που με ενοχλεί πάρα πολύ και δυστυχώς συμβαίνει αρκετές φορές στα ελληνικά γήπεδα, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει.

Αναφέρομαι στις μπάλες που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο για καθυστέρηση επειδή κέρδιζε ο ΠΑΣ και είναι κάτι που το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει σε διάφορα γήπεδα.

Δεν μου λέει απολύτως τίποτα το ότι αποβλήθηκε ο Κρίζμαν. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται στο πρωτάθλημα της Super League.

Πρέπει να σταματήσουν γιατί γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς και πρέπει όλοι μαζί, παίκτες, προπονητές και παράγοντες να βρουν ένα τρόπο για να τελειώσουν μια και καλή αυτό το υποτιμητικό φαινόμενο…

Η ομάδα χρειάζεται φρεσκάρισμα στην 11άδα!
EVENTS