MENU

Ο Σάκης Τσιώλης είναι ένας τεχνικός που γνωρίζει καλά τον Αστέρα Τρίπολης και τον Άρη έχοντας περάσει στο παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των δύο ομάδων.

Ο 59χρονος τεχνικός σχολίασε την επικείμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων και έχρισε την ομάδα της Τρίπολης ως το φαβορί για τη νίκη, θεωρώντας πως το ένστικτο «επιβίωσης» θα τονώσει τους γηπεδούχους.

Ακόμη ο Έλληνας προπονητής πρόσθεσε πως ο Άρης επιβάλλεται να διεκδικήσει μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

- Τι παιχνίδι περιμένετε να δείτε;

«Είναι δύο ομάδες που παίζουν στο χώρο του κέντρου και γνωρίζουν καλά η μια την άλλη. Αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο, έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και αποφεύγουν τις μεγάλες μπαλιές. Ο Άρης φτιάχτηκε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, ενώ περίπου με το ίδιο στυλ αγωνίζεται και ο Αστέρας Τρίπολης.

Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι θα παίξει ο χώρος του κέντρου αλλά και οι στημένες φάσεις, με τον Αστέρα Τρίπολης να διαθέτει μια πιο ψηλή ομάδα που τον κάνει πιο επικίνδυνη ομάδα.

Νομίζω σε γενικές γραμμές θα δούμε έναν καλό αγώνα γιατί και οι δύο ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες. Θεωρώ πως το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στις στημένες φάσεις».

Ποία είναι τα δυνατά στοιχεία των δύο ομάδων;

«Είναι δύο ομάδες που βασίζονται στο ομαδικό παιχνίδι από τον Αστέρα θα λείπει ο Μουνάφο που την φετινή χρονιά είναι αναντικατάστατος, αλλά σε εκείνη τη θέση υπάρχει και ο Ιγκλέσιας οπότε υπάρχουν λύσεις για το χώρο του κέντρου.

Δεν μπορώ να πω ότι κάποιος παίκτης μεμονωμένα μπορεί να καθορίσει το παιχνίδι. Θα είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι και πιστεύω ότι ο νικητής θα βγει μέσα από τις στημένες φάσεις».

Για τον Άρη είναι σημαντικό ότι επιστρέφει ο Γιουνές, είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει τους «κιτρινόμαυρους».

Ποίες αδυναμίες μπορεί να εκμεταλλευτούν οι δύο προπονητές;

«Τα άκρα των δύο ομάδων δεν συνεισφέρουν τόσο πολύ στην επιθετική λειτουργία. Οπότε το παιχνίδι θα κριθεί περισσότερο στο χώρο της μεσαία γραμμής και στις προσωπικές μονομαχίες».

Έχει κάποιο προβάσιμα ο Σάββας Παντελίδης γνωρίζοντας τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης;

«Στο πρωτάθλημα της Super League, δεν υπάρχουν κρυφά πράγματα όλοι γνωρίζονται με όλους. Ο Παράσχος έχει τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα και γνωρίζει τα πάντα».

Αν κάποια από τις δύο ομάδες είναι το φαβορί για τη νίκη:

«Αν ο Αστέρα Τρίπολης παρουσιαστεί όπως πρέπει, πιστεύω ότι θα είναι η ομάδα που θα καθορίσει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα μέσα στο γήπεδο της.

Επίσης η ομάδα της Τρίπολης έχει περισσότερο κίνητρο καθώς σε περίπτωση ήττας θα μπει και πάλι σε «περιπέτειες». Το ένστικτο της επιβίωσης είναι πιο δυνατό απ’ όλα και σου δίνει περισσότερο κίνητρο και πάθος».

Για την πίεση που έχει ο Άρη:

«Ήταν συνεχόμενα τα άσχημα αποτέλεσμα για τον Άρη, ειδικά όταν ήρθε ο αποκλεισμός από τον Εργοτέλη. Ο Άρης είχε ξεκινήσει πολύ καλά και είχε συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς από την αρχή του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν καθοριστικό για τους «κιτρινόμαυρους» αν έμπαινε το πέναλτι του Γιουνές, ενδεχομένως ο Πάκο Ερέρα να ήταν ακόμα στη Θεσσαλονίκη.

Από εδώ και πέρα αρχίζει ένα δύσκολο πρόγραμμα για τον Άρη και επιβάλλεται να είναι μέσα στη πεντάδα, ένας στόχος που πιστεύω θα κριθεί μέσα στις επόμενες αγωνιστικές και αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης».

Αν οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου:

«Σίγουρα ο Φετφατζίδης είναι μια πολύ δυνατή κίνηση και ενδεχωμένος αν βρει το χρόνο συμμετοχής που χρειάζεται να μπορέσει να κάνει τη διαφορά.

Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έπρεπε ο Άρης να ενισχυθεί σε εκείνη τη θέση, εφόσον υπήρχε ο Μαρτίνες που κατά την προσωπική εκτίμηση δεν χρησιμοποιήθηκε τόσο, ενώ ακόμα αποκτήθηκε και ο Τόνσο που επίσης αγωνίζεται σε εκείνη τη θέση.

Ο Άρης έχει στο ρόστερ του τρεις ποδοσφαιριστές που με τα ίδια χαρακτηριστικά. Η κλασική θέση του Φετφατζίδη είναι πίσω από τον επιθετικό.

Μου φαίνεται δύσκολο ακόμα και να παίξουν οι δύο από αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές στην ίδια ενδεκάδα».

Τσιώλης στο SDNA: «Επιβάλλεται να βγει στην Ευρώπη ο Άρης»