MENU

Φτάσαμε λοιπόν στο πιο σημαντικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο γύρο. Μια αναμέτρηση που πάντα κεντρίζει φυσικά και το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου.

Αυτή την ώρα υπάρχει μια διαφορά 14 βαθμών ανάμεσα στις δυο ομάδες, η οποία μαρτυρά και την διαφορά στην αγωνιστική κατάσταση των δυο αντιπάλων. Ωστόσο είναι ένα ντέρμπι και πρέπει η ομάδα μας να είναι συγκεντρωμένη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο οι βαθμολογικές διαφορές πάνε στην άκρη και απλά σκέφτεσαι να κερδίσεις.

Έτσι όπως έχει η κατάσταση, ο ΠΑΟΚ αν καταφέρει να πάρει το τρίποντο, τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με βάση το υλικό που έχει η κάθε ομάδα, ατομικά και σαν σύνολο, ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα και πιστεύω θα βγάλει χαρακτήρα στην Αθήνα, ώστε να πάρει τη νίκη.

Το θέμα δεν είναι να προσέξει κάτι ιδιαίτερο ο ΠΑΟΚ, αλλά να μπει συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση. Να περιορίσει τα ατομικά λάθη, τα εύκολα πουλήματα της μπάλας και να προσπαθήσει από την αρχή να επιβάλει τον δικό του ρυθμό.

Η ομάδα του Λουτσέσκου διαθέτει τέτοια ποιότητα παικτών που μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμους αγώνες και θα πρέπει να δείξουν την κυριαρχία τους. Να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν, να αποφύγουν τα λάθη και να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους. Να μην χάσουν την ψυχραιμία τους όταν το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη. Είναι λογικό στα ντέρμπι να προέχει και το πάθος.

Ας μην κρυβόμαστε. Υπάρχουν και τα περσινά γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί και όλα αυτά έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Ο ΠΑΟΚ ήταν καθαρά καλύτερη ομάδα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και για τους λόγους που έχω πει πολλές φορές, χάθηκε το πρωτάθλημα. Ο σύλλογος δεν δημιουργεί καμιά αντιπαλότητα με καμιά ομάδα, όχι μόνο τώρα, διαχρονικά, όμως αυτό δεν συμβαίνει με τις υπόλοιπες ομάδες προς τον Δικέφαλο.

Ειδικά με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη τα τελευταία χρόνια που έχει δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο ΠΑΟΚ, βλέπουμε όλοι πως αντιμετωπίζουν την ομάδα. Όμως, από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ δεν έχει μπει σε αυτό το τριπάκι. Βλέπουμε πως ο μεγαλομέτοχος κοιτάει πως να έχει μια δυνατή ομάδα που να κερδίζει μέσα στο γήπεδο, κάτι που συνεχίζει να κάνει και φέτος. Αυτό είναι το σημαντικό, να δείχνεις μέσα στο γήπεδο – ποδοσφαιρικά πως είσαι ο δυνατός. Η πορεία των παικτών όλο αυτό το διάστημα και τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους.

Προσωπικά έχω παίξει αρκετά παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ, σε χρονιές που ήταν δύσκολες διοικητικά για τον ΠΑΟΚ και ξέρω πόσα πολλά αξίζει αυτός ο κόσμος της ομάδας μας. Ένα από αυτά ήταν τότε στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν για τα ημιτελικά τότε και είχαμε χάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια με 2-0. Ωστόσο στον επαναληπτικό της Τούμπας κατορθώσαμε μαζί με τον κόσμο μας και παρά τα προβλήματα της εποχής, να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ και είχαμε πάρει μια μεγάλη πρόκριση.

Καταλήγοντας, περιμένω από τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να βγάλουν σήμερα στο γήπεδο όλα αυτά τα θετικά στοιχεία που βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα και όπως είπα παραπάνω, μια ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ θα σημαίνει πολλά για το πρωτάθλημα.

Να επιβάλλει τον ρυθμό του από την αρχή