MENU

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε κόντρα στην ΑΕΛ να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα για το 2019, μένοντας στο 1-1. Ο διαιτητής της αναμέτρησης αλλοίωσε ξεκάθαρα το αποτέλεσμα μην δίνοντας στο τριφύλλι δύο πέναλτι, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί πως οι πράσινοι για ένα ακόμα παιχνίδι δεν παρουσιάστηκαν όπως θα έπρεπε παρά το γεγονός, μάλιστα, πως αυτό άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για εκείνους αφού προηγήθηκαν μόλις στο δεύτερο λεπτό και αγωνίστηκαν ουσιαστικά σε όλη τη διάρκειά του με παίκτη παραπάνω. Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε περισσότερο προβληματισμένος από κάθε άλλη φορά τη φετινή σεζόν περισσότερο για την εικόνα, παρά για το αποτέλεσμα. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά πως η ομάδα του δείχνει να βρίσκεται στο 20-30% σε σχέση με αυτό που βρισκόταν στο πρώτο μισό της περιόδου.

Χάθηκε η ηρεμία στο παιχνίδι

Ο έμπειρος τεχνικός του τριφυλλιού στάθηκε ίσως για πρώτη φορά φέτος στο ότι οι παίκτες του δεν βγάζουν στο γήπεδο όσα δουλεύουν στις προπονήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζει και το επανέλαβε αρκετές φορές μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΛ, είναι πως ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να έχει ηρεμία στο παιχνίδι του και να ψάχνει το γκολ με σωστό τρόπο. Οι ωραίες συνεργασίες που βλέπαμε έχουν δώσει τη θέση τους στις βαθιές μπαλιές που τις περισσότερες φορές αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της αντίπαλης άμυνας και δεν μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Άλλωστε, ακόμα και το γκολ του Μακέντα στο ματς με την ΑΕΛ προήλθε από μία τέτοια μπαλιά του Μαυρομμάτη για τον Ιταλό που κατέβασε ωραία και γύρισε το κορμί του για να κερδίσει στη συνέχεια το πέναλτι.

Το «φεγγάρι» Μπουζούκη - Χατζηγιοβάνη

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μισό της σεζόν έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο που έφερε και πολύ καλά αποτελέσματα στηριζόμενος σε μεγάλο βαθμό στους νεαρούς παίκτες του. Ειδικότερα στην μεσοεπιθετική γραμμή το δίδυμο Μπουζούκης – Χατζηγιοβάνης ήταν «υπεύθυνο» για όσα είχαμε δει από την ομάδα του Δώνη ως και τον Δεκέμβρη. Οι δύο πιτσιρικάδες δεν βρίσκονται στο καλύτερο «φεγγάρι» μετά τα Χριστούγεννα και αυτό έχει επηρεάσει την ομάδα. Ο δεύτερος, μάλιστα, έμεινε εκτός 18άδας κόντρα στην ΑΕΛ καθώς είχε ανάγκη από κάποιες «ανάσες» μετά τα 120’ που αγωνίστηκε στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τη Λαμία, ενώ ο Γιώργος Δώνης αν και χρησιμοποίησε τον πρώτο στο βασικό σχήμα την Κυριακή, τον έκανε αλλαγή στην ανάπαυλα. Φυσικά, δεν πρόκειται για κάτι που δεν είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για δύο παιδιά που πήραν στις πλάτες τους τον Παναθηναϊκό και για τα οποία, δεδομένα, σε έναν μαραθώνιο τόσων μηνών, θα έρχονταν οι άσχημες μέρες.

Το «βαρύ πυροβολικό» δεν έχει επανέλθει

Σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι, δεδομένα, οι πράσινοι «πληρώνουν» και το γεγονός πως μετά τον τραυματισμό του ο Φεντερίκο Μακέντα αναζητεί και πάλι τον καλό του εαυτό. Ο Ιταλός απέναντι στον Ατρόμητο είχε πετύχει ένα υπέροχο τέρμα που έδωσε τη νίκη στο τριφύλλι και στη συνέχεια είχε τραυματιστεί. Έκτοτε δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει στα επίπεδα απόδοσης που βρισκόταν μέχρι τον Δεκέμβρη και οι συνέπειες αυτού είναι εμφανείς από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά από εκείνον.

Ζήτημα και στην νοοτροπία

Μεγάλο πρόβλημα, σίγουρα, αποτελεί και το γεγονός πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν βγάζουν στο γήπεδο την ίδια διάθεση που είχαν μέχρι τα Χριστούγεννα. Ίσως η φάση του γκολ της ΑΕΛ να το μαρτυρά αυτό όταν ο Μαυρομμάτης αρχικά κάνει ένα σημαντικό λάθος και στη συνέχεια αντί να κυνηγήσει τον αντίπαλό του κοιτά προς τον επόπτη χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς ζητά. Ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» των πράσινων του πρώτου γύρου ήταν και η νοοτροπία που είχε η ομάδα και που στα πρώτα ματς του 2019 δεν φαίνεται να υπάρχει.

Ενδεχομένως, πολλοί εκ των ποδοσφαιριστών το βράδυ της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΛ να θεώρησαν πως το ματς «τελείωσε» στη φάση του δεύτερου λεπτού. Πράγμα που βεβαίως και δεν είναι αποδεκτό. Οι πράσινοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο, να ψάξουν τους χώρους που θα δημιουργούνταν λόγω και του ότι ο αντίπαλός τους έπαιζε με παίκτη λιγότερο και να «κλειδώσουν» το τρίποντο. Δεν το έκαναν και το αποτέλεσμα ήταν στην επανάληψη η ΑΕΛ να ισοφαρίσει και να φύγει από το ΟΑΚΑ με τον βαθμό.

Το πρόγραμμα «βουνό» που ακολουθεί

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνέλθει γρήγορα. Ακολουθεί πρόγραμμα «βουνό» με τρία σερί εκτός έδρας ματς κόντρα σε Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα που θα κρίνουν πολλά για την μάχη της πεντάδας. Οι πράσινοι έχουν να κερδίσουν μακριά από το σπίτι τους στο πρωτάθλημα από την τρίτη αγωνιστική όταν και επικράτησαν στη Λάρισα, ωστόσο, έχοντας «πετάξει» βαθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο με Ξάνθη και ΑΕΛ θα πρέπει εκτός έδρας να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Άλλωστε, μετά το πρόγραμμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο αφού σειρά θα πάρουν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Ο πεντάλογος της κρίσης