MENU

Η διαφαινόμενη εξιχνίαση της υπόθεσης Τζήλου φίλοι μου είναι άλλος ένας θρίαμβος της μαχητικής και αδέσμευτης δημοσιογραφίας. Εκείνης που δεν λογαριάζει πρόσωπα και συμφέροντα και που προτάσσει το λειτούργημα σε πείσμα όσων προσπαθούν να την κηδεμονεύσουν. Από την πρώτη στιγμή, δημοσιογράφοι με όνομα βαρύ σαν ιστορία και μαλλί πιο λαμπερό και ανέμελο και απ’ του Πασχάλη Αρβανιτίδη, έδωσαν τα φώτα τους στις αρχές ώστε να εξιχνιάσουν το παρολίγον έγκλημα. Και κάπως έτσι φτάσαμε στα σημερινά:

«Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης στον Θανάση Τζήλο έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Καταιγιστικές εξελίξεις, σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας». Το καθοριστικό βήμα έγινε τη μέρα που οι αστυνομικοί διάβασαν Γαβαθιώτη και έμαθαν ότι οι δράστες ήταν ντόπιοι και παστεριωμένοι και όχι τίποτε φλώροι εισαγόμενοι:

«ΚΑΙ εδώ εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να φύγανε οι ένοχοι από την περιοχή της Αττικής, να πάνε στη Λάρισα, να σχεδιάσουν το χτύπημα στον Τζήλο, να το κάνουν και να ... αποχωρήσουν σαν κύριοι»! Δεν συμφέρει κιόλας τους άσβερκους καβαλάρηδες αν το καλοσκεφτείτε.

Αν ξεκίναγαν από την Αττική για να πάνε Λάρισα χαμένοι θα έβγαιναν. Τα λεφτά που πήραν για να δείρουν τον Τζήλο θα τα ‘τρωγαν σε βενζίνες και διόδια. Ενώ αν ήταν ντόπιοι και είχαν και μπλοκάκι παροχής μπουνιών και χαρτζιλίκι θα έβγαζαν και σε όποιον τολμούσε να τους κατηγορήσει θα απαντούσαν «Κάντε επενδύσεις για να βαράτε και τους διαιτητές».

Μετά από αυτό φίλοι μου ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας: «Το ντόμινο των αποκαλύψεων για την ταυτοποίηση των δραστών της “μαφιόζικης επίθεσης” στο διαιτητή Θανάση Τζήλο, εξελίσσεται πλέον με ρυθμούς… χιονοστιβάδας, που απειλεί να σαρώσει στο διάβα της τους εμπνευστές και σχεδιαστές της ενέδρας στο Λαρισαίο ρέφερι». Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης ήταν η αποκάλυψη των πεφωτισμένων πενών του χώρου ότι η επίθεση στον Τζήλο δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο όπως βιάστηκε να προδικάσει ο ασεβής Μέλο Περέιρα. Και είναι λογικό.

Μη δείτε διαιτητή που έχει στοχοποιηθεί από τους νοσταλγούς των επενδύσεων και του 50%-50% να γίνεται τόπι στο ξύλο, αμέσως να πείτε ότι ο ξυλοδαρμός του έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Έλεος, κάπου δηλαδή. Μπορεί να καβγάδισαν οι τρεις με τον Τζήλο για το τραγούδι που θα στείλουμε φέτος στη Eurovision. Και στο μαγαζί του Σαμπάνη πλακώθηκαν 2 προχθές. Είδατε εσείς να μιλάει κανείς για σύνδεση του περιστατικού με το ποδόσφαιρο και να κατεβαίνουν οι τραγουδιστές σε απεργία διαρκείας; (αν απεργήσει και η Στικούδη κάθε μέρα θα πλακώνονται δυο για συνεχιστεί επ’ αόριστον η απεργία).

Κάπως έτσι φίλοι μου βρήκαμε την άκρη του νήματος που οδηγεί στον περιβόητο αντιπρόεδρο: «Η αστυνομία εξιχνιάζει τη σύνδεση ενός εκ των δραστών (του 46χρονου) με αντιπρόεδρο ΠΑΕ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ “με αντιπρόεδρο ΠΑΕ της Super League συνδέεται ο Δ.Μ. που νοίκιασε το αυτοκίνητο Polo, στο οποίο επέβαιναν οι τρείς δράστες του ξυλοδαρμού Τζήλου”». Ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δεν κάνει (όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος) καλές συνεννοήσεις και είναι και αντιπρόεδρος. Τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια. Ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού θα είναι.

Έτσι εξηγούνται όλα. Θα συνάντησε στο δρόμο ο Δ. Μ. τον αντιπρόεδρο, θα τον ρώτησε πώς είδε τη διαιτησία του Τζήλου στην Ξάνθη και εκείνος του απάντησε: «Ναι, ναι, α μπράβο. Ύστερα ακούς μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι, ε και μείς ύστερα είπαμε: Ντάξει θέλουμε εεε... δέν θέλουμε και μείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θέλουμε, είπαν.. δεν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε και μείς θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι: Ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μνενεμ.. εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά από όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά το παιχνίδι όποτε το κάνει, το ορίσει η ΕΠΑΕ. Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο». Τι να κάνει και ο Δ.Μ.;

Νόμιζε ο άνθρωπος ότι ήταν κωδικοποιημένο μήνυμα στα Σουαχίλι όλο αυτό και ζήτησε απ’ τον Μπάμπη, τον σουγιά και τον Αρίστο, τον χασαπομάχαιρο να του το μεταφράσουν. Εκείνοι το έβαλαν στο ΟΥΓΚ Translate τους έβγαλε «Ξύλο στον τυχερό, τον Τζήλο. Ντου» και έγινε το κακό.

Έλληνας, αντιπρόεδρος, που έχει σχέση με τον Δ.Μ. Ποιος (άλλος) να ‘ναι;

Αυτός είναι ο αντιπρόεδρος που ψάχνουν όλοι
EVENTS