MENU

Ο Ολυμπιακός στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Super League γνώρισε την συντριβή αφού δεν πέρασε το αίτημα του για διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής σε εμβόλιμη ημερομηνία.

Μόνο ο Πανιώνιος και ο Άρης ήταν με το μέρος της ομάδας του Πειραιά (13-3 το τελικό σκορ) που όμως, προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο ποδοσφαίρου της ΕΠΟ με προσφυγή 19 σελίδων και ζητάει:

- Τη διεξαγωγή της 15ης, εξ’ αναβολής, αγωνιστικής, σε εμβόλιμες ημερομηνίες και της 16ης στην ημερομηνία που είχε οριστεί (12-13/1).

- Την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης «λόγω προφανούς βασιμότητας των λόγω ακύρωσης καθώς και της βλάβης που θα υποστούμε από τυχόν εκτέλεση της».

- «Να υποχρεωθούν η Super League και η ΚΕΔ να απέχουν από οποιεσδήποτε προπαρασκευαστικές ενέργειες σε σχέση με τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης αγωνιστικής ημέρας, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά ο ορισμός διαιτητών, παρατηρητών διαιτησίας, παρατηρητών αγώνων, ιατρών αγώνων».

Με την προσφυγή του αυτή, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει το SDNA, ο Ολυμπιακός στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του προέδρου της Λίγκας, Βαγγέλη Μπαταγιάννη που είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και πλέον τίθεται θέμα ηθικής τάξεως. Δεν αποκλείεται μάλιστα, η κίνηση αυτή, να σημάνει την απαρχή εξελίξεων όσον αφορά το μέλλον του κ. Μπαταγιάννη, στην προεδρία του Συνεταιρισμού, όπως έχει επισημάνει το SDNA.

Ο Ολυμπιακός επικαλείται την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας στις 14/12 για ορισμό των αγωνιστικών 16-20.

Επίσης, επικαλείται έγγραφο του Βασίλη Γκαγκάτση στις 21/12 σύμφωνα με το οποίο οι λύσεις ήταν 4.

1. Η διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής στις 6 και 7/1. Κάτι τέτοιο όμως, όπως τονίζεται δεν ήταν εφικτό αφού «οι διαιτητές θα αποφασίσουν για τη συνέχιση η μη της αποχής τους στις 4/1. «Επομένως κάθε σκέψη για ορισμό της 15ης αγωνιστικής στις ημερομηνίες αυτές έπαψε να υφίσταται αφού δεν γνωρίζουμε την απόφαση των διαιτητών τουλάχιστον μέχρι τις 4/1».

2. Η διεξαγωγή της αγωνιστικής στις 13-14/1 όπου είναι ορισμένη η 16η αγωνιστική, λύση που όπως σημειώνεται «προσκρούει στη διάταξη του άρθρου 22, παράγραφος 6 του ΚΑΠ». Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη λύση που ήταν και αυτή που προκρίθηκε, ο Ολυμπιακός σημειώνει όσον αφορά τον Βασίλη Γκαγκάτση ότι «εκφράζει όχι μια προσωπική του άποψη αλλά μια νομικά επεξεργασμένη θέση που έχει λάβει υπόψη της το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο. Την οποία εν συνεχεία ο Συνεταιρισμός αποφάσισε να αγνοήσει !!!!».

3. Η διεξαγωγή της αγωνιστικής στις 9 και 10/1 αλλά τότε έχουν οριστεί αγώνες Κυπέλλου.

4. Η διεξαγωγή της αγωνιστικής στις 16 και 17/1 «με μερική τροποποίηση του προγράμματος των αγώνων της 16ης και 17ης αγωνιστικής τις οποίες θα σας γνωστοποιήσουμε με νεότερο έγγραφο μας αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τους τηλεοπτικούς παρόχους».

«Παράνομη απόφαση, επιβάρυνση του προγράμματος»

Η προσφυγή έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για επιβάρυνση του προγράμματος του, χαρακτηρίζει την απόφαση «παράνομη καθώς αντίκειται στην ρητή διάταξη του ΚΑΠ (22, παράγραφος 6) και ως εκ τούτου λήφθηκε συνειδητά χωρίς κανένα νομικό έρεισμα. Μάλιστα, για την λήψη της απόφασης αυτής δεν δόθηκε καμία απολύτως αιτιολογία, πλην της – ανομολόγητης, προφανώς - επιδίωξης μελών του Συνεταιρισμού να εξυπηρετήσουν συγκυριακές αγωνιστικές σκοπιμότητες, οι οποίες σε ό,τι αφορά στις άμεσα ανταγωνίστριες της ομάδας μας στο Πρωτάθλημα συνδέονται με την βαρύτατη επιβάρυνση που επιφέρει στο πρόγραμμα της ομάδας μας η μετακύλιση του προγράμματος σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις της ομάδας μας και στο Κύπελλο Ελλάδας αλλά και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της στα πλαίσια της φάσης των «32» του UEFA Europa League, όπου είμαστε και η μοναδική ομάδα που συμμετέχει».

Ο αληθής σκοπός της διάταξης

Να σημειωθεί πάντως, ότι το άρθρο 22, παράγραφος 6 του ΚΑΠ που επικαλείται ο Ολυμπιακός, μπορεί να αναφέρει ότι οι αγωνιστικές του α' γύρου που αναβάλλονται θα πρέπει να διεξάγονται εμβόλιμα αλλά ο αληθής σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης είναι να παιχθεί ολόκληρος ο β' γύρος με τη σειρά της κλήρωσης.

Τα δύο δεδικασμένα που επικαλείται ο Ολυμπιακός

Τέλος, γίνεται αναφορά σε δύο δεδικασμένα, στα οποία η εξ' αναβολής αγωνιστική είχε διεξαχθεί εμβόλιμα.

Συγκεκριμένα, στη διακοπή του πρωταθλήματος την περίοδο 2016-17 όπου «το πρωτάθλημα με απόφαση του ΔΣ του Συνεταιρισμού εκκίνησε με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής ημέρας όπως αρχικά είχε ορισθεί με (χωρίς να μετακυλιστεί καμία άλλη αγωνιστική ημέρα)».

Επίσης, στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της επίθεσης στον πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργο Μπίκα… «Το πρωτάθλημα επανεκκίνησε με την διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής στις 26/11 ενώ οι αναβληθέντες αγώνες της 11ης αγωνιστικής διεξήχθησαν εμβόλιμα και πάλι κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος στις 14 -15/01 και 01.02.2017 (!!!!). Και πάλι ουδεμία αγωνιστική μετακυλήθηκε».

Προσέφυγε στο Διαιτητικό κατά της Super League ο Ολυμπιακός
EVENTS