MENU

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ δεν έχει κάποιο «τίτλο» στη διοίκηση της ομάδας και σύμφωνα με την εφημερίδα Sportime, μετά το νέο αθλητικό νόμο ανοίγει ο δρόμος για να γίνει πρόεδρος στην Ένωση.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο νέος αθλητικός νόμος κατατέθηκε στη Βουλή για διαβούλευση και εφόσον ψηφιστεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα μπορεί να πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ στα χέρια του και να γίνει επίσημα ο πρόεδρος.

Ο «Τίγρης» μέχρι στιγμής λόγω του νόμου 99 δεν μπορούσε να εμπλακεί επίσημα στην ΑΕΚ επειδή δεν επιτρεπόταν από τον συγκεκριμένο νόμο σε μικρομέτοχο στοιχηματικής εταιρίας να έχει μετοχές σε ΠΑΕ ή να είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ομως, με τον νέο αθλητικό νόμο επιτρέπεται σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ή συγγενή πρώτου βαθμού που κατέχει μέχρι το 15% μετοχών στοιχηματικής εταιρίας να είναι παράλληλα και μέτοχος και να ασκεί μάνατζμεντ σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ.

Ετσι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ή ο γιος του Γιώργος, αν ψηφιστεί στη Βουλή ο νέος νόμος, θα μπορούν να αποκτήσουν μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο Μελισσανίδης για πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ