MENU

Στα μέσα της δεκαετίας του 90 ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει κάτι μοναδικό. Είχε στο ενεργητικό του δύο παίκτες με το ίδιο ονοματεπώνυμο (Γιώργος Γεωργιάδης), οι οποίοι αποκτήθηκαν από την ίδια ομάδα (Δόξα Δράμας) και δεν είχαν την παραμικρή συγγενική σχέση μεταξύ τους. Ως εκ τούτου για να βρεθεί κάποιος τρόπος να ξεχωρίζουν, χρησιμοποιήθηκαν τα πατρώνυμα τους και κάποιος έτσι δημιουργήθηκε ο Γ.Χ. και ο Γ.Σ.

Το φαινόμενο να υπάρχουν συμπαίκτες με το ίδιο επίθετο, αλλά καμία σχέση αίματος μεταξύ τους δεν είναι σπάνια.

Για παράδειγμα, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω και μερικούς Παπαδόπουλους από διαφορετικά μέρη της χώρας, δίχως να υπάρχει η παραμικρή συγγένεια. Στην δεκαετία του ’80 στον Ηρακλή μεσουράνησαν ως συμπαίκτες ο Δανιήλ και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, οι οποίοι δεν είχαν την παραμικρή σχέση σε ότι αφορά το αγωνιστικό τους στιλ.

Αυτό που είχε κάνει ο Ολυμπιακός από το 2008 ως το 2010 δεν έχει προηγούμενο, αφού είχε στο ρόστερ του τρεις Παπαδόπουλος (Αβραάμ, Γιάννης, Κυριάκος), οι οποίοι αν και όλοι Βορειοελλαδίτες δεν είχαν την παραμικρή σχέση μεταξύ τους.

Κάτι τέτοιο επαναλαμβάνεται τώρα με την απόκτηση του Γιώργου Μασούρα από τον Ολυμπιακό, που θα συναντήσει στο Ρέντη τον Γιάννη Μασούρα, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Λάρισα.

Ωστόσο, το ίδιο επίθετο είναι το μοναδικό κοινό τους χαρακτηριστικό. Ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος (γεννημένος την Πρωτοχρονιά του 1994), κατάγεται από την Αμφιλοχία, από το 2010 μένει μόνιμα στην Αθήνα (αγωνίστηκε σε Ηλυσιακό και Πανιώνιο) και είναι καθαρός μεσοεπιθετικός.

Αντίθετα ο Γιάννης Μασούρας είναι 96άρης, κατάγεται από την Πάτρα και ως παλιός σπρίντερ, από εξτρέμ μετατέθηκε σε μπακ, θέση με την οποία έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα πέρυσι με την Λάρισα.

Οι... Μασούρες για πρώτη φορά θα βρεθούν στην ίδια ομάδα και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς είναι να βρει έναν τρόπο για να τους... ξεχωρίζει! Πλέον στην ιαχή "Μασούρας" δεν θα γυρνάει μόνο ένας...

This is… Μασούρας power!