MENU

Το βράδυ της Κυριακής αναφέρθηκα αναλυτικά στο ματς με τον συμπολίτη γιατί σε καμία των περιπτώσεων δεν ήθελα όσα θα σημειώσω σήμερα να χαρακτηριστούν προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το αποτέλεσμα αν και πολύ πιο σοβαρά.

Φυσικά ο φιλοξενούμενος σε ένα τέτοιο ματς, ειδικά αν έχει κερδίσει το παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν διεκδικεί το πρωτάθλημα, είτε δεν θα ασχοληθεί με το θέμα, είτε θα ειρωνευτεί.

Αν βέβαια στο αντίστοιχο παιχνίδι με τον ΑΡΗ στην Τούμπα ή σε ένα ματς με τον ΟΣΦΠ που έχουν γίνει παρόμοια σκηνικά, θα γίνονταν λόγος για δικτατορίες, κολλητούς κυβερνήσεων, αστυνομικούς επίορκους και διάφορα άλλα παρόμοια.

Πρέπει να δοξάζουμε τον Θεό για το γεγονός ότι την Κυριακή δεν είχαμε θύματα. Πρέπει να δώσουμε πολλαπλά συγχαρητήρια στον κόσμο του ΑΡΗ- ήδη έγινε με άρθρο παρέμβαση από το SDNA- όχι μόνο γιατί ανέχτηκαν μία εντός έδρας ήττα και σε όλο το παιχνίδι είχαν υποδειγματική συμπεριφορά, αλλά γιατί αυτό ακολούθησε τα όσα έγιναν πριν το ματς. Η φωτογραφίοα που βλέπετε είναι τραβηγμένη περίπου στις 1815 έξω από τις θύρες 1 στο Κλ. Βικελίδης.

Μπορώ να αντιληφθώ και να σεβαστώ ότι η αποστολή, αλλά και οι φιλοξενούμενοι στο ματς πρέπει να έρθουν με ασφάλεια στο γήπεδο. Μπορώ να καταλάβω ότι θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρά μέτρα και φυσιολογικά αποκλεισμός ορισμένων δρόμων. Πολύ απλά να γίνει ότι γίνονταν κάθε χρόνο με εξαίρεση την χρονιά που έστειλαν το πούλμαν με τους επίσημους τους ΠΑΟΚ (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ) μέσα από τον κόσμο του ΑΡΗ. Να μην επαναλαμβάνω συνέχεια τι συνέβη τότε και ποιος σχεδίασε τα μέτρα τάξης και τι ακολούθησε. Να κλείσει στο ύψος της μπουτίκ δηλαδή από την πλευρά της 2 ο δρόμος με τις κλούβες (και να μπαίνει ο κόσμος από τις μισές εισόδους της 2), να γίνει το ίδιο με την 1 και ο κόσμος να κινείται από το δρομάκι κάτω από το σχολείο,να γίνει το ίδιο με την 7.

Τι έκανε ο υπεύθυνος μέτρων τάξης. Τα έκλεισε όλα. ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ και άφησε μόνο την είσοδο της 3. Ωραία θα σου πει κάποιος πολύ καλά έκανε, είδες που ήρθαν και μπήκαν με ασφάλεια; Φυσικά ήρθαν και μπήκαν με ασφάλεια και κανείς δεν έκανε τίποτα αν και ήταν σε απόσταση 10 μέτρων πίσω από τα κάγκελα. Αν ήθελαν δεν μπορούσαν πιστεύετε να πετάξουν πέτρα, φωτοβολίδες ή τις μολότοφ που πέταξαν οι...άγνωστοι έξω από την Τούμπα στο ματς κυπέλλου;

Και αφού μπήκαν μέσα και οι επίσημοι του ΠΑΟΚ και μάλιστα με καθυστέρηση, δόθηκε εντολή να ανοίξουν οι πόρτες. Τι ώρα; 17:40!!! Αποφάσισαν λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί, ότι για να μπει με ασφάλεια στο γήπεδο η ομάδα των 20 ανθρώπων των επισήμων του ΠΑΟΚ, θα πρέπει 20.000 κόσμος να μπει στο γήπεδο ΜΕ ΤΟΥΡΝΙΚΕ μέσα σε 1 ώρα και 20 λεπτά!!!

Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, ευτυχώς δεν ποδοπατήθηκε κανείς, ευτυχώς υπήρξε ψυχραιμία και ευτυχώς ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΥΡΕΣ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 1830 με εντολή και μπήκαν ΟΛΟΙ.

Με ή χωρίς διαρκείας, με ή χωρίς εισιτήριο, με ή χωρίς αντικείμενα, με ή χωρίς...οπλοπολυβόλα! Όλοι μα όλοι. Και ρωτάω; Πρέπει να έχουμε θύματα, περιστατικά για να κάνει έλεγχο το αρμόδιο υπουργείο ή ήταν άπαντες απασχολημένοι με την τροπολογία που χάριζαν για 99 χρόνια τα αντίστοιχα στρέμματα έξω από την Τούμπα; Είναι δυνατόν να κοιμούνται ήσυχοι οι άνθρωποι αυτοί που σκέφτηκαν και εκτέλεσαν τα συγκεκριμένα μέτρα τάξης; Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να μην υπάρξει ένας που να ξεφύγει ή να...σκοντάψει και να έχουμε στην κυριολεξία μακελειό και να κλαίμε όλοι μαζί τώρα;

Είναι δυνατόν να μην αναδεικνύει κάνεις αυτό το θέμα; Και αν κάποιος βιαστεί και πει, αφού δεν έγινε τίποτα ρε φίλε να τον ρωτήσω κάτι. Το...ραντεβού θανάτου το βράδυ του Σαββάτου έγινε; Υπήρξαν επεισόδια, υπήρξε σύγκρουση, υπήρξε τραυματίας; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Δεν έγινε τίποτα. Εκεί, λοιπόν, υπήρξε η αβάντα της αστυνομίας ότι πήρε τα απαραίτητα μέτρα και δεν υπήρξε...ραντεβού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως που πήρε μέτρα που έθεσαν σε κίνδυνο χιλιάδες κόσμου τι πρέπει να συμβεί;

ΥΓ1 Για το γκολ στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είδαμε τα βίντεο με την οδηγία της UEFA. Tώρα που η οδηγία της UEFA βγάζει πέτσινο το πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-1; Και είναι ένα ματς στο οποίο πρώτος εγώ σημείωσα ότι δεν είδα πρόθεση από τον Ιταλό. Αλλά η ουσία δεν αλλάζει, ότι το αποτέλεσμα κατά το ήμισυ διαμορφώθηκε από λάθος εις βάρος του ΑΡΗ. Γιατί το άλλο μισό διαμορφώθηκε από το γεγονός ότι έχασες το δικό σου πέναλτι...

ΥΓ2 Ξένους ρέφερι με όλους ήταν το ξεκάθαρο αίτημα του ΑΡΗ. Δεν το βλέπω βέβαια. Σε κάθε περίπτωση ο ΑΡΗΣ με όλους θα παίξει με ένα και μόνο στόχο. Τη νίκη και μόνο τη νίκη και ας κελαηδάνε οι προπαγανδιστές στους ρυθμούς που έχουν συνηθίσει από τις δικές τους ομάδες.

ΥΓ3 Κι όμως ο ΑΡΗΣ κλήθηκε σε απολογία για την συμπεριφορά του κόσμου με βάση την έκθεση της Αστυνομίας. Για την συμπεριφορά της Αστυνομίας αλήθεια ποιος θα κάνει έκθεση; Υπήρχαν στο γήπεδο 3 εισαγγελείς. Προβλέπεται κάποια διαδικασία ή πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να λειτουργήσει το...σύστημα;

Τι είναι σημαντικότερο από την ασφάλεια του κόσμου;
EVENTS