MENU

Τη στιγμή που οι περισσότεροι θεωρούν -δικαίως- τον ΠΑΟΚ ως το ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα με το +6 που έχει “χτίσει” από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να νιώθουν την... ενοχλητική ανάσα του Ατρομήτου, ο οποίος τους κάνει παρέα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με... αίμα και πολύ ιδρώτα, η ομάδα του Κάναντι καταφέρνει και φέτος να στέκεται στα ψηλά στρώματα της Superleague, αν και η αλήθεια είναι ότι από εδώ κι έπειτα περιμένει ένα πρόγραμμα-βουνό τους Περιστεριώτες.

Η ουσία πάντως είναι ότι το “αστέρι” μετά τις επτά πρώτες αγωνιστικές έχει να επιδείξει έξι νίκες και μία ισοπαλία, εκείνη με την Ξάνθη, διαθέτοντας μάλιστα τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με τρία γκολ παθητικό, τα δύο εκ των οποίων στο χθεσινό ματς με τον Αστέρα (3-2).

Εκείνος που αναμφίβολα παίρνει τον τίτλο του MVP, δεν είναι άλλος από τον Ευθύμη Κουλούρη. Για δεύτερη σερί σεζόν ο Ατρόμητος παίρνει έναν παίκτη που... περίσσευε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ κι εκείνος εκτός από τις δικές του μετοχές, εκτοξεύει και την ομάδα του. Πέρυσι ήταν ο Ουάρντα, ένας μεσοεπιθετικός που τελείωσε τη χρονιά με 11 γκολ και 7 ασίστ.

Φέτος τον ρόλο αυτό έχει ο Σκυδραίος επιθετικός, γέννημα θρέμμα του Δικεφάλου του Βορρά (αναδείχτηκε από τα τμήματα υποδομής του), ο οποίος ωστόσο δεν είχε μπορέσει να βρει τον χώρο που ήθελε στους Θεσσαλονικείς για να ξεδιπλώσει τις εκτελεστικές του αρετές, παρότι είχε δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, 9 βαθμοί με τη σφραγίδα του!

Μ' αυτά και μ' αυτά ο μόλις 22 ετών στράικερ του Ατρομήτου έφτασε να είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος στις επτά πρώτες “στροφές” της Superleague, με τα γκολ του μάλιστα να έχουν χαρίσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Συγκεκριμένα ο Κουλούρης έχει στείλει έξι φορές τη μπάλα στα δίχτυα (έχει ακόμη δύο τέρματα σε Κύπελλο και Europa League), μετά και τα δύο που σημείωσε στη χθεσινή νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. Εκεί όπου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο 88', δεν “μάσησε” από το χτύπημα που δέχτηκε στο πρόσωπο κι έτρεξε με το πρόσωπο ματωμένο να πανηγυρίσει μαζί με τους φιλάθλους του “αστεριού”.

Ακόμη δύο “χαρισμένοι” βαθμοί από τον νεαρό επιθετικό στους Περιστεριώτες (λαμβάνοντας υπόψιν ότι το παιχνίδι πιθανότατα θα έληγε ισόπαλο αν δεν σκόραρε σε εκείνο το σημείο), που αποτελεί τον πλέον επιδραστικό -για την ομάδα του- παίκτη στο ξεκίνημα της Superleague. Σε σημείο που να μπορούσε κάποιος βάσιμα να ισχυριστεί ότι αποτελεί και την κορυφαία μεταγραφική κίνηση (μέσω δανεισμού) σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές, τουλάχιστον ως αυτό το σημείο της σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι με δικό του γκολ ήρθε η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), με δικό του κι αυτή επί της Λαμίας (1-0), εκείνος πέτυχε και τα δύο τέρματα στο διπλό της πρεμιέρας επί του Παναιτωλικού (1-2). Με έναν πρόχειρο υπολογισμό δηλαδή, έχουν τη σφραγίδα του οι 9 από τους 19 βαθμούς του Ατρομήτου, σπάζοντας ήδη το ρεκόρ του σε επίπεδο Superleague που ήταν τα 5 τέρματα (σε 19 συμμετοχές) της περιόδου 2016-17 με τον ΠΑΟΚ, ενώ ισοφάρισε την επίδοση που είχε με την Ανόρθωση (σε 22 συμμετοχές) στο κυπριακό πρωτάθλημα το 2015-16. Μόλις στα 19 του χρόνια εκείνη τη σεζόν...

Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι δεν είναι από τους επιθετικούς που πρέπει να σπαταλήσουν ένα... τσουβάλι ευκαιρίες για να σκοράρουν. Κάθε τέταρτη (σχεδόν) τελική του Κουλούρη, καταλήγει στα δίχτυα (1/4,2), με τις συνολικά 25 προσπάθειές του πάντως να είναι οι περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Στην κούρσα των πρώτων σκόρερς έχει στην... πλάτη του τους Γέντρισεκ και Πρίγιοβιτς που μετρούν από πέντε γκολ. Το εντυπωσιακό πάντως με τον φορ του ΠΑΟΚ είναι ότι έχει μόλις 10 τελικές στο ενεργητικό του, ήτοι σκοράρει σε κάθε δεύτερη προσπάθεια!

Ευθύμης Κουλούρης: Η κορυφαία μεταγραφή της Superleague!