MENU
Χρόνος ανάγνωσης 2’

Ironman Πέλκας: Η καρδιά ενός επίδοξου πρωταθλητή!

0

Την περασμένη Τρίτη έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Πέλκας, επέστρεψε από τη Φινλανδία με πρόβλημα στο ισχίο.

Την επόμενη ημέρα, υπεβλήθη σε μαγνητική με την ΠΑΕ να αναφέρει: «Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως ο διεθνής μέσος έχει θλάση πρώτου βαθμού στους στροφείς μύες του ισχίου. Η απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις αναμένεται να διαρκέσει 7-10 μέρες».

Aπό εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα ξεκίνησε ένα... προσωπικό στοίχημα του ίδιου με τον εαυτό του. Όλοι πίστευαν πως ο 25χρονος άσος, θα δώσει «μάχη» για να μη χάσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δε γινόταν καν συζήτηση για το μεγάλο ντέρμπι που υπήρχε μετά από μερικές ημέρες. Φευ...

Τέσσερις μόλις ημέρες αργότερα, το νέο ιατρικό δελτίο, σημείωνε: «Ο Δημήτρης Πέλκας δοκίμασε το πόδι του, ακολούθησε το πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις στο ισχίο και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του». Πώς έφτασε όμως ο Δημήτρης Πέλκας, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες να είναι διαθέσιμος;

Ο... Γολγοθάς του ξεκίνησε λίγες ώρες αφότου έκανε την μαγνητική. Ο Γιαννιτσιώτης μεσοεπιθετικός, ακολούθησε διπλές και πολύωρες θεραπείες στις άρτια εξοπλισμένες ιατρικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. Βέβαια τον βοήθησε το γεγονός πως στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, καθώς το πρόβλημα ήταν στο ισχίο και όχι σε κάποιο άλλο σημείο του ποδιού (δικέφαλος ή προσαγωγούς για παράδειγμα).

Η κρίσιμη ημέρα γι' αυτόν, ήταν η (προηγούμενη) Παρασκευή, τότε που θα δοκίμαζε να τρέξει, παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο ήταν προγραμματισμένο να γίνει... σήμερα. Ο Πέλκας εκεί για πρώτη φορά κατάλαβε πως είναι πλέον σε θέση να μπορεί να ελπίζει πως θα καταφέρει να πετύχει αυτό που έμοιαζε με... θαύμα τις προηγούμενες ημέρες. Και το κατάφερε.

Μετά το τέλος του ντέρμπι, αποκάλυψε: «Ενιωθα καλά, μίλησα με τον προπονητή μου και τους ιατρούς και πήραμε από κοινού την απόφαση να αγωνιστώ. Μόνο εγώ ξέρω τι έκανα για να καταφέρω να είμαι παρών» και συνέχισε: «Τα αποτελέσματα της μαγνητικής δεν είναι πάντα ακριβή, θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό τιμ για όσα έκανε».

Αποτέλεσμα; Ο Πέλκας, συνέχισε το... ασταμάτητο σερί συνεχόμενων αγώνων. Μετράει ήδη 18 σε 90 ημέρες και το... κοντέρ συνεχίζει να γράφει. Στις 24 Ιουλίου άρχισε ο φετινός μαραθώνιος για τον 25χρονο μέσο. Ο μαραθώνιος για την πιο σπουδαία και σημαντική, όπως φαίνεται, σεζόν της καριέρας του. Η σεζόν, στην οποία όχι μόνο θα παίξει για τον ΠΑΟΚ ή θα καθιερωθεί - αυτά τα έχει προ πολλού ξεπεράσει - αλλά η σεζόν που θα ηγηθεί του δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει φέτος 16 επίσημα παιχνίδια και ο Δημήτρης Πέλκας έχει αγωνιστεί στα 14 εκ αυτών, ενώ στα... ρεπό του παίζει στην Εθνική. Βγάζει προσωπικότητα στο παιχνίδι του, ακολουθεί όσα του ζητάει ο προπονητής του, ακόμα κι αν αυτά μειώνουν τους αριθμούς του, και το κυριότερο, αποτελεί το παράδειγμα για τους συμπαίκτες του. Οι ατελείωτες ώρες που πέρασε στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ, προκειμένου να μπορέσει να αποθεραπευτεί το συντομότερο δυνατόν θα εμπνεύσουν τον επόμενο παίκτη, που θα νιώσει ενοχλήσεις.

Ο Δημήτρης Πέλκας βγάζει στο γήπεδο καρδιά, καταθέτει ψυχή, έχει ταλέντο και ποιότητα, όμως μέρα με τη μέρα σε αυτά τα στοιχεία προσθέτει και τη στόφα του αρχηγού. Εκείνου που θα εμπνεύσει, εκείνου που θα δείξει τον τρόπο, εκείνου που με την αυταπάρνησή του θα παρασύρει και τους υπόλοιπους. Κι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό, ο φετινός ΠΑΟΚ.

Ironman Πέλκας: Η καρδιά ενός επίδοξου πρωταθλητή!
EVENTS