MENU

Τη δυσαρέσκειά του για τη δίωξη που του ασκήθηκε από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για πρόσφατες δηλώσεις σε ΜΜΕ της Ρουμανίας, εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μέσω των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, Λάμπρου Μπίρδα και Αχιλλέα Μαυρομάτη, στην απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη 4/10.

«Συμβαίνουν σοβαρότερα πειθαρχικά αδικήματα και δεν ασκήθηκαν διώξεις», είπε χαρακτηριστικά ο Λάμπρος Μπίρδας και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για Χούντα (σ.σ. «Η Χούντα πέφτει, είναι θέμα μηνών»), του Δημήτρη Μελισσανίδη για το ενδεχόμενο να «έπεφτε» η πρωτόδικη τιμωρία του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (σ.σ. «Μόνο Μάο Μάο και ανθρωποφάγοι τα κάνουν αυτά. Αν είναι Μάο Μάο ας τολμήσουν»), χωρίς ωστόσο, να τους κατονομάσει, αλλά ακόμη και πανό της Θύρας 7 στο πρόσφατο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (σ.σ. «ΠΑΕ Ξεπουλημένη - Τσιράκια Οπαδοί»).

Για την ατάκα του Ρουμάνου προπονητή περί κλοπής του περσινού πρωταθλήματος καθώς και τη δήλωση... «αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ», ειπώθηκε πως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν έκανε σύγκριση αλλά απλή αναφορά, ενώ βγήκε μετά στην Nova και έδωσε εξηγήσεις.

«Έκανε απλή αναφορά σε δύο γεγονότα. Καμία σύγκριση. Είναι υβριστική συμπεριφορά αυτό;» αναρωτήθηκε ο Λάμπρος Μπίρδας και ζήτησε την απαλλαγή του Λουτσέσκου. Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, συμπλήρωσε: «Δεν αναφέρθηκε σε κάποιο θεσμοθετημένο όργανο. Από κάποια ΜΜΕ η συγκεκριμένη δήλωση υπερπροβλήθηκε. Για την κλοπή αναφέρει ένα πραγματικό γεγονός. Όλα αυτά τα είπε έπειτα από ερώτηση που του έγινε. Δεν πήγε να κάνει ο ίδιος δηλώσεις».

Επίσης, όπως τόνισε ο Λάμπρος Μπίρδας... «Ο ΠΑΟΚ πέρσι συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς αλλά το πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια. Δεν είπε κανένα ανακριβές γεγονός και δεν απευθύνθηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο».

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε «ένσταση απαραδέκτου» της δίωξης υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας για το αδίκημα των «Δυσμενών δηλώσεων και της δυσφήμησης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» μπορεί να καταθέσει δίωξη έπειτα από αναφορά από το θιγόμενο πρόσωπο, από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ ή από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και όχι αυτεπάγγελτα.

Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα και ο Λουτσέσκου κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 - 40.000 ευρώ.

Απολογήθηκε για το ντέρμπι Κυπέλλου

Ο ΠΑΟΚ απολογήθηκε για το πρόσφατο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Άρη για το οποίο κατηγορείται για άναμμα 45 πυρσών.

Όπως ειπώθηκε από τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ «Ήταν ένα ντέρμπι από τα παλιά. Δεν γνωρίζουμε πως πέρασαν στο γήπεδο οι πυρσοί. Θα έπρεπε στο γήπεδο να υπάρχουν 125 security και ήταν 400. Λάβαμε και με το παραπάνω όλα τα μέτρα ασφάλειας που μπορούσαμε. Οι 33 από τους 45 ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα και στο γκολ που σημείωσε η ομάδα…»

Δικηγόρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Για Χούντα και Μάο Μάο δεν ασκήθηκαν διώξεις»