MENU

Ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους και ο Ελβετός Φενταγί Σαν σφύριξαν χωρίς προβλήματα τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ και άνοιξαν την… όρεξη και των υπολοίπων ομάδων της Super League.

Ο Άρης μάλιστα, στο διοικητικό συμβούλιο της Super League την Παρασκευή (28/9) ζήτησε ξένους διαιτητές και στα δικά του ντέρμπι, δηλαδή στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ την 7η αγωνιστική, κόντρα στην ΑΕΚ την 8η, με τον Ολυμπιακό την 9η ημέρα και τον Παναθηναϊκό την 12η.

Το αίτημα των «κίτρινων» μεταφέρθηκε στον Μέλο Περέιρα. Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής προβληματίζεται από το ενδεχόμενο αν πει το «ναι», να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλες ομάδες.

Η απόφαση που έχει παρθεί ανάμεσα ΕΠΟ και τον Συνεταιρισμό, το προηγούμενο καλοκαίρι, ήταν το μπάτζετ για τους αγώνες της Super League, με Έλληνες διαιτητές, να μην ξεπερνάει τις 5.000 ευρώ ανά αγώνα. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές του διαιτητή, των βοηθών, του 4ου, του παρατηρητή αλλά και τα έξοδα μετακίνησης τους.

Μετά την απόφαση του προέδρου της ΚΕΔ να ορίσει ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, η Ομοσπονδία αποφάσισε να καλύψει αυτή τα έξοδα για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Ο λόγος γίνεται για τους αγώνες των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού για τους οποίους το ποσό των 5.000 ευρώ δεν φτάνει αφού εκτός από τις αμοιβές και τη διαμονή, θα πρέπει να υπολογιστεί και η μετακίνηση. Τα αεροπορικά εισιτήρια λοιπόν, από τη στιγμή που «κλείνονται» λίγες ημέρες πριν από τους αγώνες, μόνο φτηνά δεν είναι. Η ΕΠΟ, παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να καλύπτει το ποσό που απαιτείται αν και ξεπερνάει το μπάτζετ των 5.000 ευρώ.

Τι θα γίνει όμως, εφόσον οι ομάδες θελήσουν ξένους διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια πλην των ντέρμπι;

Το πιο πιθανό, σε αυτή την περίπτωση, είναι από την Ομοσπονδία να ζητηθεί να πληρώσει η Super League το κόστος, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο αφού (και) τα οικονομικά του συνεταιρισμού δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Αδιέξοδο λοιπόν, εκτός αν η Λίγκα βάλει το χέρι στην τσέπη…

Θέλετε ξένους διαιτητές; Πληρώστε…