MENU

Ο Χρήστος Δώνης φιλοξενήθηκε στην «Αθλητική Κυριακή» και μίλησε τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και γενικότερα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Επιπρόσθετα, οι «οικοδεσπότες» της εκπομπής του «έστησαν» μία... έκπληξη μιας και βγήκε στον... αέρα και ο αδερφός του, Τάσος.

Ο Τάσος Δώνης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τον Παναθηναϊκό ως την καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Δώνης αλλά και ο Τάσος στην «Αθλητική Κυριακή» στο κανάλι της «ΕΡΤ»:

Χ. Δώνης:«Έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών»

Για το αν έχουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών:«Σίγουρα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καθώς έχουν ανέβει ομάδες από τη δεύτερη εθνική που είναι πολύ δυνατές, όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ που έχουν πολύ δυνατές έδρες. Επίσης παρουσιαζόμαστε αρκετά καλοί ενώ οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Τα ματς μεταξύ τους είναι ντέρμπι. Νομίζω ότι γίνεται ένα πολύ καλό πρωτάθλημα».

Για τον Ατρόμητο: «Τα τελευταία χρόνια ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που πρωταγωνιστεί.Δουλεύει πάρα πολύ καλά και τον... ξέχασα (σ.σ. γελάει)γιατί είναι συνέχεια στην πεντάδα τα τελευταία χρόνια».

Για την ΑΕΚ και για τις ομάδες που έχουν και τα παιχνίδια της Ευρώπης μεσοβδόμαδα: «Είναι δύσκολο να διαχειριστείς και τις τρεις διοργανώσεις (κύπελλο, πρωτάθλημα και ευρωπαϊκή διοργάνωση). Πρέπει πρώτα απ΄όλα να έχεις βάθος στο ρόστερ και να διαχειριστεί σωστά ο προπονητής τους παίκτες. Όπως είδαμε η ΑΕΚ έχει χαρακτήρα γιατί μετά την ήττα του Άγιαξ, κατάφερε σε μία δύσκολη έδρα να κερδίσει (σ.σ. ΟΦΗ) και έχει ένα δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στην Μπενφίκα».

Για τους διεκδικητές του τίτλου μιας και έχουμε δει ήδη δύο ντέρμπι:«Νομίζω ότι ο κορμός του ΠΑΟΚ είναι ίδιος με πέρυσι. Ο Ολυμπιακός νομίζω ότι είναι καλύτερος από πέρυσι και η ΑΕΚ είναι εξίσου καλή με την προηγούμενη χρονιά ».

Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: «Νομίζω ότι η Τρίπολη ας πούμε έχει κάνει αρκετές καλές εμφανίσεις, παρά το δύσκολο πρόγραμμα της. Είναι ένα δύσκολο ματς και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Για το αν από το αποψινό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ παίρνει ψυχολογικό προβάδισμα: «Νομίζω ότι η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι κάποιος παίρνει το προβάδισμα ή έχει το πάνω χέρι. Αυτό θα φανεί από τη μέση του πρωταθλήματος και μετά».

Χ. Δώνης: «Να συνεχίσουμε να μας στηρίζουν οι φίλαθλοι- Άλλο η Λεωφόρος, άλλο το ΟΑΚΑ- Σημαντικό το 5 στα 5»

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:«Είναι πολύ σημαντικό για μας να έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας. Δεν το περίμενε κανείς ότι φέτος θα είχαμε πάνω από 15.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, όπως ήταν φέτος η κατάσταση. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλό δρόμο και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Για το αν φοβήθηκαν οι παίκτες την αλλαγή έδρας (σ.σ. από τη Λεωφόρο στο ΟΑΚΑ): «Εντάξει, νομίζω ότι εμάς πέρυσι μας βοήθησε πάρα πολύ η Λεωφόρος. Με 6-7.000 κόσμο μπορούσε να δημιουργηθεί μία καυτή έδρα. Η Λεωφόρος είναι έδρα και βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα. Είναι σαν να... πνίγει τον αντίπαλο. Το ΟΑΚΑ είναι ένα πιο κρύο γήπεδο αλλά υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν πιο πολλές οικογένειες. Μπορεί ο γονιός να φέρει το παιδί του. Να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα είναι μία καλή... δοκιμασία για μας να φέρουμε κι' άλλο κόσμο στα γήπεδα».

Για το ματς του Αστέρα με τον Άρη: « Επειδή έτυχε να το είδα το παιχνίδι. Ο Αστέρας ήταν πολύ καλός. Το 2-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Θα διεκδικήσουν τα ίδια πράγματα και οι δύο ομάδες».

Για το 5 στα 5 και αν συζητάνε το γεγονός ότι δεν είναι πρώτοι (σ.σ. λόγω της αφαίρεσης βαθμών): «Δεν μας πειράζει τόσο πολύ η βαθμολογία αλλά ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Σίγουρα θα θέλαμε να είμαστε πρώτοι μιας και δεν τυχαίνει εύκολα να κάνει μία ομάδα 5 στα 5. Το πιο σημαντικό είναι να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά από το άλλο».

Για το να έχουν διαχωρίσει με τον πατέρα του (σ.σ. Γιώργο Δώνη) τη σχέση που έχουν σπίτι και αυτή που έχουν στο γήπεδο: «Όσο ήμασταν μακριά ήταν πιο εύκολο. Τώρα τα χουμε... μπλέξει λίγο τα πράγματα. Είναι ωραίο πράγμα να συνεργάζεσαι με τον πατέρα σου αλλά και να βλέπεις τον αδερφό σου στο εξωτερικό. Εύχομαι στον Τάσο καλή ανάρρωση γιατί έπαθε μία θλάση χθες».

Στο σημείο εκείνο οι άνθρωποι της ΕΡΤ είχαν ετοιμάσει μία ... έκπληξη στον Δώνη μιας και «βγήκε» στον αέρα ο αδερφός του, Τάσος.

Τ.Δώνης: «Χάνω τα ματς της Εθνικής- Καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής»

Τάσος Δώνης: «Έπαθα μία θλάση και θα παραμείνω τρεις με τέσσερις βδομάδες εκτός, οπότε τα ματς της Εθνική θα τα χάσω σίγουρα.»

Για τον τραυματισμό του: «Δυστυχώς το έπαθα με το που έβαλα το γκολ, το είχα πάθει και πέρυσι. Σίγουρα είναι μία άτυχη στιγμή αλλά κάθε εμπόδιο για καλό».

Για τον αδερφό του Χρήστο Δώνη: «Έχουμε μία εξαιρετική σχέση με τον Χρήστο. Μιλάμε κάθε μέρα με τον Χρήστο.Χαίρομαι γι' αυτόν και για ότι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Του εύχομαι να έχει υγεία και αρκετές επιτυχίες».

Για το αν βλέπει τον Παναθηναϊκό: «Γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το παρακολουθώ πολύ παρά μόνο τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Όποτε φυσικά δεν έχω προπονήσεις ή αγώνα βλέπω πάντα τα παιχνίδια τους. Πιστεύω ότι παρουσιάζει μία πολύ καλή εικόνα η ομάδα και φαίνεται ότι ο πατέρας μου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ομάδα. Έχουνε το απόλυτο. Μέσα στο γήπεδο είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος».

Χρήστος Δώνης: Για το αν «βλέπει» να συνεργάζεται ξανά με τον αδερφό του: «Με τον αδερφό μου είχαμε συνεργαστεί για λίγο αλλά είχαμε μία πολύ καλή συνύπαρξη.Εύχομαι να συνεργαστούμε ξανά και στο μέλλον. Αυτό μπορεί να γίνει στην Ελλάδα ή κάπου στο εξωτερικό».

Για το αν συζητάνε την συνύπαρξη τους στην Εθνική ομάδα: «Ο αδερφός μου είναι στην Εθνική ομάδα και γω θα παλέψω σκληρά για να δικαιωθώ».

Τάσος Δώνης: Για το αν πιστεύατε από πιτσιρικάδες ότι θα γίνεται επαγγελματίες: «Νομίζω ότι όταν ξεκινάς. Αγαπάς το άθλημα και όσο περνάει ο καιρός το βλέπεις και πιο σοβαρά. Έγω επειδή ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά στο εξωτερικό, είδα από νωρίς τη διαφορά. Με βοήθησε πολύ που πήγα από νωρίς στο εξωτερικό. Με βοήθησε να εξελιχθώ».

Τ. Δώνης: «Κάνει τρομερή δουλειά ο πατέρας μου στον Παναθηναϊκό»

Για τα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού:

Χρήστος Δώνης: «Στον Παναθηναϊκό γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες. Εγώ είχα την τύχη να γνωρίσω τον κ. Σαμαρά.Οφείλω πολλά σ' εκείνον.Μας βοήθησε να μάθουμε πολλά. Να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και να μας «μάθει» το ολλανδικό στυλ.Νομιζω ότι ακόμα και τώρα που έχει φύγει φέρει... ευθύνη για το ότι βγαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες».

Για το αν θα μπορούσε να έχει τον πάτερα του για προπονητή:

Τάσος Δώνης:«Πιστεύω ότι ο Χρήστος είναι πολύ τυχερός που έχει τον πατέρα μου προπονητή.Σίγουρα είναι δύσκολο στην αρχή, ειδικά στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες σου.Εγώ θα το προτιμούσα μιας και ο πατέρας μου κάνει πολύ καλή δουλειά και θα μπορούσα να βελτιωθώ ποδοσφαιρικά. Επίσης το πιο σημαντικό είναι ότι ξέρω πως θα μου χει εμπιστοσύνη. Αυτό φαίνεται και ότι συμβαίνει και στους παίκτες του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή και έτσι βγάζουν μία πάρα πολύ εικόνα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν συμπαίκτες, θα έλεγες στον αδερφό σου να έρθει στη Στουτγκάρδη ή θα ερχόσουν εσύ στον Παναθηναϊκό:

Τάσος Δώνης: «Σίγουρα είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει στο εξωτερικό. Είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο. Θα του πρότεινα να έρθει στη Γερμανία.»

Χρήστος Δώνης: «Εγώ θα πρότεινα το αντίθετο. Θα του έλεγα να έρθει στον Παναθηναϊκό».

Για το γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός: «Νομίζω ότι είναι ένα περίεργο γκολ. Αυτά συμβαίνουν στους καλύτερους ποδοσφαιριστές».

Για τους ομίλους των ελληνικών ομάδων: « Είναι δύσκολοι όλοι οι όμιλοι των τριών ομάδων»

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά»

Τάσος Δώνης: «Ο Παναθηναϊκός είναι αγωνιστικά η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα»