MENU

Όταν το καλοκαίρι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος αναχωρούσε με προορισμό την Λισαβόνα και την Μπενφίκα όλα έδειχναν πως ο Σωκράτης Διούδης θα ήταν αυτός που θα γινόταν το «Νούμερο 1» του Παναθηναϊκού. Λίγοι όμως πίστευαν πως θα καταφέρει μέσα σε μικρό διάστημα να εξελιχθεί τόσο και να εμπνέει εμπιστοσύνη.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε οκτώ ματς και αυτά όχι συνεχόμενα με αποτέλεσμα όταν καλούνταν να παίξει να φαίνεται πως του λείπει ο ρυθμός. Ήταν απόλυτα φυσιολογικό και το είχε δηλώσει και ο ίδιος πως για να μπορέσει ένας τερματοφύλακας να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του θα πρέπει να σταθεροποιηθεί στην θέση κάτω από τα δοκάρια. Από τις οκτώ εμφανίσεις του την προηγούμενη περίοδο, οι πέντε ήταν στο πρωτάθλημα. Τρεις σερί με Ατρόμητο, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ λίγο πριν τα Χριστούγεννα και όταν ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει αν ο Βλαχοδήμος θα παραχωρηθεί από τον Γενάρη στην Μπενφίκα και άλλες δύο προς το τέλος με Αστέρα Τρίπολης όταν ο «Όντι» ήταν τιμωρημένος και με Ξάνθη στην τελευταία «στροφή» του μαραθωνίου. Οι άλλες τρεις ήταν στο Κύπελλο με ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας και στο «εφιαλτικό» απόγευμα στην χιονισμένη Λαμία.

Πολλοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να βγάλουν συμπέρασμα πως μετά την αποχώρηση του Βλαχοδήμου ο Παναθηναϊκός θα είχε πρόβλημα στον «άσσο». Μάλιστα, μετά και από κάποιες όχι και τόσο καλές εμφανίσεις του Κότσαρη στα φιλικά προετοιμασίας υπήρξε ανησυχία για το ποιος θα υπερασπιστεί τα δοκάρια του «τριφυλλιού» την νέα σεζόν. Έγινε συζήτηση ακόμα και για ενδεχόμενη απόκτηση τερματοφύλακα. Εκείνος, ωστόσο, δεν πτοήθηκε. Δούλεψε σκληρά και περίμενε την δική του ευκαιρία. Όταν αυτή ήρθε ο Σωκράτης Διούδης φάνηκε πιο έτοιμος από ποτέ και την άρπαξε.

Σε ομιλία προς τους παίκτες του στο ξεκίνημα της σεζόν ο Γιώργος Δώνης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν αρκεί να μην φταίει για τα γκολ που δέχεται η ομάδα, πρέπει με τις αποκρούσεις του να δίνει βαθμούς». Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Διούδης έβαλε στο μυαλό του αυτά τα λόγια και η ώρα να το αποδείξει δεν άργησε. Κόντρα στην ΑΕΛ στη Λάρισα, το παιχνίδι έδειχνε να στραβώνει για το «τριφύλλι» μετά την μείωση του σκορ από τους γηπεδούχους. Εκεί, ήταν που ο Έλληνας πορτιέρε με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε όρθια την ομάδα του πριν έρθει ο Χατζηγιοβάνης με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και «σφραγίσει» την νίκη. Στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, μπορεί το τελικό 3-0 να φανερώνει μία άνετη επικράτηση όμως και πάλι ο Διούδης ήταν εκεί όταν χρειάστηκε να επέμβει. Η εκπληκτική του αντίδραση στο σουτ του Σουμπίνιο κράτησε το 1-0 που είχαν υπέρ τους οι «πράσινοι» σε εκείνο το χρονικό σημείο μην επιτρέποντας στους Βοιωτούς να φέρουν το ματς στα ίσια.

Αν όμως αυτές είναι μονάχα κάποιες μεμονωμένες φάσεις, το σημαντικότερο στοιχείο που φανερώνει την εξέλιξη του Σωκράτη Διούδη είναι η γενικότερη απόδοσή του. Σε κάθε παιχνίδι, πλέον, δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Η εμπιστοσύνη που του έχει δείξει το τεχνικό τιμ τον έχει βοηθήσει να είναι πολύ πιο σταθερός, ενώ η δουλειά που γίνεται από τον προπονητή τερματοφυλάκων στο Κορωπί βγάζει αποτελέσματα στο γήπεδο. Αξίζει, μάλιστα, να αναφέρουμε πως έχει βελτιώσει πολύ το παιχνίδι του με τα πόδια, χαρακτηριστικό άκρως σημαντικό για έναν τερματοφύλακα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ως τώρα δεν έχει χάσει λεπτό στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ εκ των οποίων το ένα με πέναλτι. Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει βρει την δική του σταθερά κάτω από τα δοκάρια στο πρόσωπο ενός παίκτη που μοιάζει να έχει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης.

Όταν δόθηκε η ευκαιρία στον Διούδη, ήταν έτοιμος να την αρπάξει!