MENU

ΟΦΗ και ΑΕΚ είχαν δώσει τα χέρια για την παραχώρηση της θύρας 6 του «Γεντί Κουλέ» για το σαββατιάτικο (29/9, 20:30) παιχνίδι των δύο ομάδων, με την Ένωση να παίρνει 400 εισιτήρια.

Αυτό συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν τέσσερις ημέρες ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο ομάδων και την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο υπήρξε... ανατροπή στην υπόθεση, με αποτέλεσμα να μπαίνει απαγορευτικό στους φίλους της ΑΕΚ που είχαν σκοπό να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Στο έγγραφο που αποκαλύπτει το SDNA, η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου ενημερώνει το υφυπουργείο Αθλητισμού για τα μηνύματα... επεισοδίων που έστειλαν οργανωμένοι και μη οπαδοί της κρητικής ομάδας στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ.

«Με το (β) σχετικό έγγραφό της η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 μας ενημέρωσε ότι κατόπιν δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της ανωτέρω σύσκεψης έγινε αποδέκτης μηνυμάτων τόσο από μεμονωμένους όσο και από οργανωμένους φιλάθλους της, σχετικά με τη δημιουργία επεισοδίων, λόγω της απόφασης της ΠΑΕ ΟΦΗ να παραχωρήσει ξεχωριστή κερκίδα σε φιλάθλους της ΠΑΕ ΑΕΚ», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Συνεχίζοντας δε τονίζεται ότι: «Σύμφωνα με ανωτέρω σχετική, θα υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων της ΑΕΚ από Αθήνα, αλλά και από άλλα μέρη της νήσου Κρήτης και ήδη έχουν αρχίσει οι προκλήσεις και δηλώσεις, για δημιουργία επεισοδίων εκτός και εντός του γηπέδου ενώ η ΠΑΕ ΟΦΗ για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνει ότι αδυνατεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ζητώντας από τη Δ/νσή μας να ληφθεί κάθε δυνατό μέτρο και απόφαση ώστε να αποφευχθεί η παρουσία οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας και να κινδυνεύσει η κοινωνία του Ηρακλείου από φαινόμενα βίας».

Επιπλέον στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται πως: «Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία αγώνων της ΑΕΚ με ομάδες του Ηρακλείου κατά το παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι πραγματοποιούνται μετακινήσεις φιλάθλων της από την Αθήνα, το Ηράκλειο και γενικότερα την Κρήτη, ενώ η ΑΕΚ διαθέτει με μεγάλο αριθμό φιλάθλων στην περιοχή μας, γεγονός που αποδεικνύεται από τη λειτουργία δύο λεσχών φιλάθλων της στο Ηράκλειο».

Και προσθέτει: «Όπως έχει παρατηρηθεί κατά το παρελθόν, σε περίπτωση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων της ΑΕΚ από Αθήνα, αυτοί συνηθίζουν να αναχωρούν βραδινές ώρες της προηγούμενης του αγώνα ημέρας από τον Πειραιά προς την έδρα μας με πλοία γραμμής με αποτέλεσμα η ημέρα του αγώνα, να τους βρίσκει ομαδοποιημένους σε διάφορες πλατείες στην περιοχή ευθύνης μας, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί βραδινές ώρες της 29/9/2018 και οι ανωτέρω φίλαθλοι αναγκαστικά θα παραμείνουν στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς η αναχώρηση των πλοίων για Πειραιά είναι την 21:00 ώρα».

Γι' αυτόν λοιπόν τον λόγο: «σε περίπτωση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων της ΑΕΚ και με δεδομένο τις ως άνω περιγραφόμενες συνθήκες δεν δύναται να αποφευχθεί η πρόκληση επεισοδίων μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων και θα απαιτηθεί ειδικός σχεδιασμός με τη διάθεση αρκετά μεγάλου αριθμού Αστυνομικών, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και με τά το πέρας του αγώνα, προκειμένου η Δ/νσή μας να διατηρήσει την τάξη και ασφάλεια στον αστικό ιστό της πόλης για την πρόληψη-αποτροπή έκνομων ενεργειών».

Και καταλήγει πως: «... Λόγω του γεγονότος ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, η Δ/νσή μας εισηγείται την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων ή ξεχωριστής κερκίδας στο γήπεδο Θ.Βαρδινογιάννης αποκλειστικά για μεμονωμένους ή οργανωμένους φιλάθλους της ΠΑΕ ΑΕΚ, την απαγόρευση οργανωμένης ή μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων της ΑΕΚ προς την πόλη του Ηρακλείου και το γήπεδο Θ.Βαρδινογιάννης για να παρακολουθήσουν τον εν θέματι αγώνα καθώς και την απαγόρευση λειτουργίας της κερκίδας 6 του γηπέδου για τον συγκεκριμένο αγώνα».

Συμφώνησαν για 400 εισιτήρια στην ΑΕΚ και μετά άλλαξαν απόφαση!