MENU

Και το όνομα αυτού, Κώστας Μπότος.

Ο άλλοτε FIFA Agent (εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών) και νυν partner της Redstone, εταιρείας που ως γνωστόν συμμετέχει στο κονσόρτσιουμ του πρότζεκτ «Athens Alive» και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ, επανεμφανίστηκε σε ελληνικό ποδοσφαιρικό γήπεδο έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας. Πότε και πού συνέβη αυτό;

Το μεσημέρι της Κυριακής (23/9) στο γήπεδο της Αργυρούπολης και στην αναμέτρηση Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (1-2) για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ17 της Super League.

Τα αφρικάνικα…παράσημα και τα project στο Κονγκό

Για να θυμούνται οι παλιές και να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές, ο Κώστας Μπότος υπήρξε στο παρελθόν εκπρόσωπος του Γιάννη Οκκά, την περίοδο που ο Κύπριος επιθετικός αποτελούσε ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην εγχώρια ποδοσφαιρική σκηνή, ενώ μεταξύ άλλων deals έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να υπογράψει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Ο «μάνατζερ των μεγάλων επιτυχιών» μπορούσε να διαπραγματεύεται και να ολοκληρώνει την πώληση ενός παγκοσμίου ποδοσφαιρικού αστέρα και συγχρόνως, να συμμετέχει σε επικερδείς χρηματιστηριακές δραστηριότητες στην άλλη άκρη της γης.

Το 2009 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Κονγκό και δείχνοντας μια εξαιρετική προσαρμοστικότητα, κατάφερε όχι απλά να πετύχει, αλλά να μεγαλουργήσει μέσα από ένα «σαφάρι» συνεχόμενων επιτυχιών και διακρίσεων στην Αφρική.

Ένα από τα ποδοσφαιρικά παράσημα υπήρξε η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ της αφρικανικής ηπείρου από την Μαζέμπε την λεγόμενη και ως «Ρεάλ Μαδρίτης της Αφρικής», όπου ο ίδιος είχε αναλάβει να χτίσει το πρότζεκτ του συλλόγου και να δημιουργήσει συγχρόνως και μια θυγατρική ομάδα.

Παρεμπιπτόντως κι έτσι για την ιστορία, μέχρι τότε ήταν κάτι ανεπανάληπτο να κατακτήσει ομάδα από το Κονγκό το Τσάμπιονς Λιγκ Νότιας Αφρικής.

Όταν ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο πρότζεκτ, εν συνεχεία μπήκε στα έργα υποδομής του κράτους (πληροφορική, επικοινωνία, ενέργεια) κατόπιν πρότασης που δέχτηκε από την κεντρική κυβέρνηση του κράτους.

Συγχρόνως σε συνεργασία με την FIFA και CAF (η αντίστοιχη ΟΥΕΦΑ της Αφρικής) έτρεξε δύο προγράμματα που αφορούσαν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η διαδρομή του με την Μαζέμπε και η συνεργασία του με την κεντρική κυβέρνηση του Κονγκό, προστέθηκαν στο βιογραφικό του και το έκαναν ακόμα πιο...βαρύ.

Check in στους Νέους του Παναθηναϊκού

Εσχάτως, δεν μπορεί παρά να αποτελεί σημείο αναφοράς η αιφνιδιαστική επίσκεψη - επανεμφάνιση σε ελληνικό γήπεδο.

Βλέπετε, ήταν κάτι που συνέβη έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας και συγκεκριμένα στο κυριακάτικο (23/9) παιχνίδι Πανιώνιος – Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα Νέων (Κ17) και με…φόντο εκείνο το ανοιχτό κανάλι που διατηρεί με την Redstone που μαζί με άλλους κολοσσούς ( Bluerock και AECOM) εμπλέκονται στο πρότζεκτ του «Athens Alive» και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ.

Προσοχή: αν επρόκειτο για μια απλή επανεμφάνιση ενός οποιουδήποτε ατζέντη, αυτό το (αιφνιδιαστικό) check in ίσως και να είχε μικρή σημασία και να περνούσε εντελώς στα ψιλά.

Επειδή όμως στην προκειμένη περίπτωση πίσω από αυτό το «come back» βρίσκεται ο Κώστας Μπότος, ας είμαστε προσεκτικοί κι ας δείξουμε την ανάλογη προσοχή και σημασία.

Αιφνιδιαστική και «ειδικού βάρους» επανεμφάνιση - έκπληξη σε ματς του Παναθηναϊκού!
EVENTS