MENU

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε γιατί έχει φορ και μεγαλύτερη ποιότητα από την ΑΕΚ που ποντάρει στη συνοχή και την ορμή της. Η κάθε μία ομάδα με τη δική της ταυτότητα, σε ένα 90λεπτό που ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να παίξει.

Όπως είχα γράψει και πριν, ο ξένος διαιτητής είναι μεγάλη υπόθεση για τον ρυθμό του αγώνα και κακά τα ψέματα, είδαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Με την κάθε ομάδα να έχει τις στιγμές της, την κάθε ομάδα να έχει τα διαστήματά της. Μια χαρά περάσαμε στη Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ απλά πλήρωσε για να έχει τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς που μετά από δύο χρόνια στην ομάδα έχει αντιληφθεί τον ρόλο του. Όπως επίσης, αντιδρά άψογα στον ανταγωνισμό που του προκαλεί η παρουσία του Καρέλη σε πρώτη φάση και του Ακπόμ σε κάποια φάση.

Τα δύο γκολ του Σέρβου ήταν ποιήματα. Το πρώτο, εκμεταλλεύτηκε άψογα το λάθος του Λαμπρόπουλου, το δεύτερο εκμεταλλεύτηκε άψογα την ενέργεια του Μάτος αλλά και την αφέλεια των στόπερ της ΑΕΚ να ανέβουν ψηλά ενώ ο Λόπεζ μαρκάρει τον Μάτος στο κόρνερ.

Το ποδόσφαιρο βέβαια είναι αυτό. Ο ΠΑΟΚ δεν πληρώνει το λάθος του Κάνιας στο δοκάρι του Λιβάγια, η ΑΕΚ πληρώνει το λάθος του Λαμπρόπουλου στη φάση του 29΄.

Και αυτό συνέβη σε ένα ημίχρονο απόλυτης ισορροπίας των δύο ομάδων που εκτιμώ πως η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα στο δεύτερο.

Όπως και έγινε, αφού ο ΠΑΟΚ μπήκε για να ελέγξει τον ρυθμό με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και σίγουρα ήταν αυτός που φαινόταν να είναι πιο κοντά στο γκολ. Το έβαλε στο 59΄και κάπου εκεί ξεκίνησαν οι κινήσεις των πάγκων.

Πρώτος ο Ουζουνίδης ρίσκαρε και είναι λογικό, δεύτερος ο Λουτσέσκου έψαξε τα λιγότερα λάθη. Δεν τα βρήκε είναι η αλήθεια και αυτός είναι ο προβληματισμός μου.

Για την ακρίβεια, μετά το 2-0 ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να διαχειριστεί το παιχνίδι με μεγαλύτερη ευκολία. Τα εύκολα λάθη του έδωσαν μέτρα στην ΑΕΚ και κάποιες ευκαιρίες. Απλά είχε τον Κρέσπο σε απίστευτη μέρα και καθάρισε τα πάντα.

Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ένα έλλειμμα συγκέντρωσης της ομάδας σε φάση μάλιστα που το αποτέλεσμα είναι καλός, ας προσέξουν λίγο τα παιδιά γιατί σε κάποια φάση θα γίνει η στραβή.

Για τον ΠΑΟΚ ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα το εξηγήσω έτσι ώστε να φανεί πόσο μεγάλη ήταν η επιτυχία του σήμερα.

Μιλάμε για μία ομάδα με τον περυσινό κορμό αλλά που στη καθημερινότητά της έχει βάλει εννέα νέα μέλη. Αυτό σημαίνει όπως σωστά λέει ο Λουτσέσκου, πως δημιουργείται ένα νέο γκρουπ.

Ο ΠΑΟΚ ξόδεψε τεράστια ενέργεια το καλοκαίρι για να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίθεση με τον σημερινό του αντίπαλο, μπήκε στο πρωτάθλημα ανάμεσα σε παιχνίδια υψηλής πίεσης, είχε το βάρος των μείον δύο βαθμών από πέρυσι κάτι που έφερνε μεγαλύτερη πίεση και μέσα σε όλα ήρθε και το πρώτο παιχνίδι ομίλου απέναντι στη Τσέλσι.

Επίσης, έτσι όπως υπάρχει ο ανταγωνισμός των τριών στη Σούπερ Λίγκα, μεγαλύτερη πίεση θα βγει στην ομάδα που παίζει εντός, παρά εντός. Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε και πάει να αντιμετωπίσει στο Καραϊσκάκη μία ομάδα που είναι υποχρεωμένη να τον κερδίσει. Πιστεύω πως σε γενικές γραμμές θα είναι πολύ καλύτερος στο παιχνίδι που έρχεται για το πρωτάθλημα. Για τον ΠΑΟΚ αυτή η νίκη σήμερα, ήταν κάτι σαν απελευθέρωση.

Στα πρόσωπα του αγώνα σίγουρα πλην του Πρίγιοβιτς θα βάλω τον αλάνθαστο Κρέσπο που δεν το κάνει όμως για πρώτη φορά. Όμως το παιχνίδι του Μαουρίτσιο είναι για σεμινάρια. Μονίμως καθαρό μυαλό, σίγουρο κράτημα, σωστά ανεβάσματα.

Δεν μπορώ να μη καταγράψω πως η αντίδραση του Πασχαλάκη μετά τα όσα προηγήθηκαν ήταν άψογη, ενώ μετά από καιρό ο Βιεϊρίνια βρήκε τα πατήματά του. Χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι και το βρήκε.

Για να κλείσει και το κομμάτι της διαχείρισης του αγώνα με την Τσέλσι, σήμερα κορυφαίοι του ΠΑΟΚ ήταν αυτοί που δεν έπαιξαν πλην του Μαουρίτσιο.

Ακολουθεί ένα παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στον Άρη που τσαλακώθηκε λίγο στα Γιάννενα, με ελάχιστο βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού μιλάμε για παιχνίδι ομίλων και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Λουτσέσκου να δώσει λεπτά συμμετοχής σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Για τον ΠΑΟΚ ο στόχος είναι ξεκάθαρος και είναι το πρωτάθλημα. Πραγματικά δεν με απασχολεί η εικόνα της ομάδας με τον Άρη όσο και αν υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μας γίνει ζέπελιν.

Αν είναι να διαλέξω φουσκωμένους όρχεις και παράλληλα πρωτάθλημα, το παίρνω.

Από εκεί και πέρα εννοείται πως όσες αλλαγές κι αν γίνουν την Τετάρτη, αυτοί που θα μπούνε θα πρέπει να βρούνε τρόπο να κερδίσουν. Γιατί αν δεν, θα δώσουν το δικαίωμα στον προπονητή τους να τους βάλει πιο πίσω στην ουρά της αναμονής.

Και κάτι για την ΑΕΚ στο τέλος, της οποίας ο προπονητής δεν μου φταίει σε τίποτα για τα όσα έγιναν πέρυσι. Είναι ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα από την εποχή Χιμένεθ, έχει καλύτερη τοποθέτηση, παίζει με συγκεκριμένα ζητούμενα και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει είναι το έλλειμμα ποιότητας σε κρίσιμες θέσεις.

Σε αυτό ο Ουζουνίδης δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Δεν είχε τα διοικητικά στηρίγματα σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και για αυτό έχουν πέσει με τα μούτρα άπαντες σε άλλους είδους στηρίγματα για να υποστηριχτεί το έργο του προπονητή.

Κλείνοντας, ο ΠΑΟΚ κάνει το δύο στα δύο απέναντι στην ΑΕΚ με ξένο διαιτητή, που δεν ήταν και κάτι το συγκλονιστικό απλά άφησε το παιχνίδι να παίξει, άφησε την κλοτσιά εκατέρωθεν και γενικά όσο πήγαν στη Τούμπα ή πληρώνουν Νόβα, κάτι είδαν.

Σιγά – σιγά λέω να τους καθιερώσουμε τους ξένους. Και αν όπως λένε οι ... πατριώτες έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τις δουλειές, όπως εσύ φίλε μου τους έβαλες στα χωράφια σου επειδή κωλοβαρούσες, έτσι και οι Έλληνες διαιτητές έχουν αποδείξει πως είναι άχρηστοι και πρέπει να έρθουν να τους πάρουν το ψωμί. Άλλωστε ερασιτέχνες είναι, έχουν και άλλες δουλειές.

Ό,τι πληρώσεις παίρνεις