MENU

Η σεζόν ξεκίνησε με αρκετή γκρίνια για τη διαιτησία, καθώς με το καλημέρα κιόλας σημειώθηκαν σημαντικά λάθη και δη σε παιχνίδια των "μεγάλων". Η ΚΕΔ ωστόσο σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε παλαιότερα, δεν... χαρίστηκε κι έβαλε στον “πάγο” τρεις διαιτητές, οι δύο μάλιστα εξ αυτών διεθνείς, ενώ δεν δίστασε να "τελειώσει" και τον διεθνή βοηθό Καμπούρη για το οφ σάιντ στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, όπου ο Άκπομ καλυπτόταν τρία μέτρα!

Από εκεί και πέρα για τρίτη σερί αγωνιστική δεν ορίζεται ο Μένιος Κουτσιαύτης, ο οποίος στον αγώνα της πρεμιέρας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ κι Αστέρα πρώτα “χάρισε” αποβολή στους Αρκάδες κι έπειτα έδωσε πέναλτι που δεν ήταν στους Θεσσαλονικείς.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον κορυφαίο Έλληνα ρέφερι, τον Τάσο Σιδηρόπουλο, ο οποίος παρότι χθες πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στη σπουδαία αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Αϊντχόφεν, στο Ξάνθη-Παναθηναϊκός δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ των “πρασίνων”, χωρίς τουλάχιστον να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

Υπό τιμωρία τελεί όμως κι ο επίσης διεθνής, Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο Μακεδόνας διαιτητής είχε προκαλέσει... ντόρο για το πέναλτι που έδωσε στο Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (2η αγωνιστική) στο πέσιμο του Μάνταλου από το μαρκάρισμα του Κότσιρα και το οποίο καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μείνει για δεύτερη σερί αγωνιστική εκτός ορισμών.

Σημειώνεται ότι είναι πάγια τακτική της ΚΕΔ, ιδίως μάλιστα όταν πρόκειται για διεθνείς, διαιτητές που τα έχουν πάει καλά σε ένα παιχνίδι, να παίρνουν σερί ορισμό συνήθως σαν 4οι, ως επιβράβευση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην περίπτωση του Παπαδόπουλου, όπως και με τους Κουτσιαύτη, Σιδηρόπουλο, που επίσης δεν μπήκαν ούτε ως 4οι σε κάποιο παιχνίδι.

Στον αντίποδα ωστόσο, σερί ορισμό πήρε ο Θανάσης Τζήλος, ο οποίος παρά τις αδικαιολόγητες φωνές του Ολυμπιακού, “σφύριξε” 50-50 στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα και ορίστηκε... καπάκι ως 4ος και δη στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Τούμπα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ.

Πλέον αυτό που φαίνεται κι εντός της ΕΠΟ είναι πως παρότι οι ισχυροί θεωρούνται ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, το γεγονός ότι τα παιχνίδια τους με τον Αστέρα κρίθηκαν από διαιτητικές αποφάσεις, δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για την ΚΕΔ. Τιμώρησε τους εν λόγω διαιτητές κι αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα θετικό σημάδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τις ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν ανεξαρτήτως της ισχύος που έχει ο καθένας.

Στον πάγο Κουτσιαύτης, Σιδηρόπουλος, Παπαδόπουλος για τα πέναλτι στους μεγάλους