MENU

Δευτέρα βράδυ. Η ΕΡΤ συνήθως εκείνη την ώρα έχει τηλεθέαση υπό το μηδέν που λέει ο και Μακρόπουλος. Ανοίγεις ΕΤ1 και βλέπεις ένα κατάμεστο γήπεδο με παλμό, πάθος, ωραία μπαλίτσα. Και Αρειανός να μην είσαι, κολλάς. Τηλεθέαση και πάλι στα ύψη. Πρώτη η ΕΡΤ, πάνω από 1εκ τηλεθεατές είδα ΑΡΗ. Με ΠΑΟΚ; ΜΕ ΟΣΦΠ; Με ΑΕΚ; Μπααααααααααααααα. Με...Λεβαδειακό!!! 20.000 κόσμος στο γήπεδο Δευτέρα με το παιχνίδι να μεταδίδεται από την ΕΡΤ!!!Ελεύθερα για όλους και σε όλη την Ελλάδα! Και όμως υπήρχαν άνθρωποι που σημείωσαν ότι ο ΑΡΗΣ πήρε πολλά από την ΕΡΤ. Όταν στην τελευταία του χρονιά που...έπεφτε πήρε από τη ΝΟVA τα ίδια χρήματα που παίρνει και τώρα. Τουλάχιστον 4 έπρεπε να δίνουν αλλά αυτή είναι μία κουβέντα του μέλλοντος. Κοντινού μην γελιέστε...

Οι άνθρωποι αυτοί εφαρμόζουν μία δική τους λογική. Σε όλα. Στο ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ, στην ΚΕΔ, στις αποφάσεις, στα τηλεοπτικά. Όλα δικά τους. Μία ομάδα, μία πόλη το σύνθημα. Αν πάντως η Ελλάδα ήταν χθες συντονισμένη στην ΕΡΤ αντιλήφθηκε τι συμβαίνει στην πόλη. Αντιλήφθηκαν ότι η προπαγάνδα των τελευταίων 10 ετών-γιατί ξεκίνησε με στόχο την καταστροφή και επιτεύχθηκε εν μέρει- δεν ήταν ικανή να οδηγήσει στην αφάνεια τον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας. Οι...πουθενάδες με τα τρακτέρ μάζεψαν 3η αγωνιστική, Δευτέρα με τον Λεβαδειακό 20.000 κόσμο και ενώ το ματς το έδειχνε η ΕΡΤ!

Και ρωτάω εγώ όλους όσους τα προηγούμενα χρόνια άλλαζαν τον ΚΑΠ για να μην ανέβει ο ΑΡΗΣ, εφάρμοζαν το νόμο όποτε γούσταραν, ξεχνούσαν στα συρτάρια τον...Έλληνα Ντουρμισάι που παίζει συμπαίκτης με τον Μάβραι και τον Μπάσα αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας, ξαναάλλαζαν τον ΚΑΠ για να ανέβουν οι δικοί τους, κρατούσαν τον Κομπότη στην κατηγορία αφού...ψήφιζαν για το καλό του ποδοσφαίρου, έβγαζαν αποφάσεις από τις αμαρτωλές επιτροπές που επιδίκαζαν ρήτρες εκατομμυρίων χωρίς κανένα δικαίωμα με αποτέλεσμα να διαλυθεί η ομάδα. Υπάρχει καλύτερη διαφήμιση του ποδοσφαίρου από αυτό που λέγεται ΑΡΗΣ σήμερα στην Ελλάδα. Από αυτή τη παρουσία κόσμου, αυτή την γιορτή πριν 2 βδομάδες στο Καυτανζόγλειο και χθες στο Βικελίδης;

Η απάντηση είναι απλή, αλλά την ίδια στιγμή αυτό τον κόσμο η αστυνομία δεν τον θέλει στα Γιάννενα. Απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης. Αν βέβαια είναι να ανοίγετε τις πόρτες-κατά δήλωσή σας- όπως πέρσι στο ματς του συμπολίτη είναι ένα άλλο θέμα. Είναι ξεφτίλα όμως να απαγορεύεις την μετακίνηση των φίλων του ΑΡΗ που στην Λαμία χόρευαν μέσα στην βροχή και 2 εντός έδρας ματς έχουν τόσο κόσμο όσο δεν θα μαζέψουν όλο τον χρόνο όλες οι ομάδες μαζί (με εξαίρεση ΠΑΣ, ΑΕΛ ΚΑΙ ΟΦΗ) από το 5 και κάτω. Και χωρίς τα διαρκείας. 26.000 εισιτήρια όλο τον χρόνο κόβουν οι ομάδες αυτές; συν 10.000 διαρκείας!

Είναι ξεκάθαρο για μένα ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ τέτοιες εικόνες που να διαφημίζουν το προιόν. Αν όμως βρεθεί ένας χαζός να πετάξει ένα μπουκάλι θα γεμίσει το διαδίκτυο με την χαζομάρα του.

Το ματς στα Γιάννενα είναι σημαντικό και θα το αναλύσουμε σε επομενο σημείωμά μας, όπως φυσικά και την κλήρωση του κυπέλλου. Ως πρώτο σχόλιο την θεωρώ εξαιρετική. Έχει τόσα πολλά να κερδίσει ο ΑΡΗΣ και τόσα λίγα να χάσει σε αυτό το ματς που έρχεται και στο κατάλληλο τάιμινγκ. Πρώτο ματς εκεί στα μεταξύ μας και όχι Βικελίδης. Πρώτο ματς που δεν καθορίζει τίποτα πέρα από το γόητρο. Αλλά θα τα αναλύσουμε στην πορεία.

Α, μην ξεχάσω. ΞΕΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΚ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΟΚ ΜΕΣΑ-ΕΞΩ. Εκτός αν στην κορυφή της βαθμολογίας δεν είναι ο ΑΡΗΣ και οι επιλογές για το ποια παιχνίδια κρίνουν φέτος τον πρωταθλητή κτλ γίνονται με βάση την περσινή πορεία ή τις...διασυνδέσεις των ομάδων.

Ξένο διαιτητή ΚΑΙ VAR επειγόντως. Κανονικό γκολ στην Λαμία ακύρωσε του Γιουνές ο Διαμαντόπουλος, αλλά το...πέναλτι του Ζαμπά μου δείχνατε. Πέναλτι υπέρ του Μπρούνο Γκάμα έπνιξε στο Καυτανζόγλειο ο άλλος για να έρθει το αποκορύφωμα χθες. Ο Τάσης από την Ήπειρο που έδωσε ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟΝ ΜΑΤΕΟ, στο δεύτερο δίνει την βουτιά πέναλτι υπέρ του Κομπότη. Νωρίτερα για όσους...φωνάζουν για τον Δεληζήση που δεν κάνει τίποτα, αλλά θέλατε να αποβληθεί κιόλας (ενώ ο κανονισμός το λέει ξεκάθαρα ότι δεν συνεπάγεται και κίτρινη πάντα το πέναλτι), την πρώτη κάρτα την έχει πάρει για μαρκάρισμα που δεν είναι καν φάουλ.

Έτσι θέλετε να γραφτεί η...ιστορία; ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ VAR Βαγγέλη μου και Περείρά μου. Θα επανέλθω... Ελπίζω όχι στα...πορτογαλικά όπως πέρσι στο Ελ Πάσο.

ΥΓ1 Ο ΑΡΗΣ χθες δεν ήταν καλός. Ειδικά στις επιστροφές του και μεσοαμυντικά με εξαίρεση τον Μπάσα που όμως και αυτός έκανε επιπόλαια λάθη. Μέτριος ο Γκάμα, μέτριος ο Ντιγκινί, καλός μόνο στο Β ο Ματέο. Και πάλι όμως έχει τέτοια ποιότητα που αυτά τα ματς θα τα παίρνει. Ο Λεβαδειακός, όπου παίξει όπως χθες θα κάνει ζημιές και δεν θα κινδυνεύσει. Ειδικά αν παίρνει πέναλτι σαν το χθεσινό...

ΥΓ2 Μεγαλύτερο κέρδος από τόσα πολλά Αρειανάκια με φανέλες του ΑΡΗ που είδα στο γήπεδο δεν υπάρχει. Και την ίδια στιγμή κάνεις κόσμο συνεχώς και μέσα από την ΕΡΤ με τέτοιο γήπεδο, τέτοιες φωτογραφίες, τέτοια βιντεάκια. Το “Γίνε ΑΡΗΣ να γουστάρεις” επέστρεψε.

Υπάρχει καλύτερη διαφήμιση του ποδοσφαίρου;