MENU

Καταρχήν και επειδή το ψάρι, εκτός από το ότι βρωμάει από το κεφάλι, δεν γίνεται να βαφτιστεί και κρέας, ξεκινάμε από τα βασικά. Η μεταγραφή του Φεντερίκο Μακέντα ΔΕΝ ήταν αυτή που περίμεναν οι Παναθηναϊκοί και σε καμία περίπτωση το άκουσμα της δεν γίνεται να σε εντυπωσιάσει.

Θέλω να πω πως όταν λόγω των γνωστών θεμάτων - εγκλημάτων έχεις δικαίωμα να κάνεις μία μόλις μεταγραφή άνω των 23 περιμένεις κάτι καλύτερο, τουλάχιστον ως πρώτο άκουσμα γιατί ο καθρέφτης για ΟΛΟΥΣ βρίσκεται στο γήπεδο. Σε επίπεδο εντυπώσεων λοιπόν δεν τα κατάφερες παρότι ο Νταμπίζας και ο Δώνης το πάλεψαν πολύ. Τον Μακέντα ή τέλος πάντων παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Μακέντα μπορούσες να τον φέρεις από τον Ιούλιο, αλλά πάρθηκε η (σωστή) απόφαση να παλέψεις για κάτι καλύτερο, έστω και με αυτά τα ολίγα που είχες στο πορτοφόλι σου.

Πράγματι ο Νταμπίζας χτύπησε και καλύτερες πόρτες, προσπάθησε να φέρει παίκτες ακόμη πιο κοντά στο συνολικό πακέτο που έψαχνες αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τελικώς δεν ήρθαν. Κάποιοι εξ αυτών μαθεύτηκαν μέσα από το ρεπορτάζ, κάποιοι ίσως βγουν στην πορεία και κάποιους άλλους που έπαιξαν πιθανόν δεν θα τους μάθουμε και ποτέ.

Από εκεί και πέρα πάμε στα προφανή και συνάμα... παράδοξα. Εχει τονιστεί ένα κάρο φορές ότι ΕΣΤΩ για την μεταγραφή του φορ θα έπρεπε να δοθεί κάτι παραπάνω. Και για ουσιαστικούς/αγωνιστικούς αλλά και για επικοινωνιακούς λόγους. Ωστόσο ο Ταϋλανδός και όσοι βρίσκονται μαζί δεν έκαναν αυτό το βήμα, ενισχύοντας έτσι και την καχυποψία προς το πρόσωπό του. Εννοείται επίσης πως με όσα έχουν εσχάτως συμβεί ουδείς είχε την... απαίτηση να βάλει περισσότερα χρήματα για την μεταγραφή αυτή ο Αλαφούζος...

Όπως και να 'χει και για να μην το κουράζουμε ο Μακέντα και ο κάθε Μακέντα θα κριθεί στο γήπεδο. Έχει και υπέρ, έχει και κατά η περίπτωσή του. Είναι σε καλή ηλικία, με κίνητρο να κάνει το restart, από χώρα που δεν ψωνίζεις σχεδόν ποτέ (στα πρόχειρα δεν θυμάμαι κάτι προ Μέστο) και για να κάνει κάποτε κλικ στον Σερ Αλεξ κάτι θα είδε που ίσως μελλοντικά το (ξανά) δούμε και εμείς. Από την άλλη η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα, ενώ παρότι συμμετέχει στο παιχνίδι και είναι παίκτης – ομάδας δεν “γράφει”, κάτι που το είχες ανάγκη.

Νομίζω πάντως πως τα είπαμε και στον τίτλο και ισχύει σχεδόν για τα πάντα στη ζωή. “Ότι πληρώνεις...παίρνεις” λοιπόν και δεν νομίζω ότι με το μπάτζετ που δόθηκε υπήρχε η δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση και είτε βγει είτε δεν βγει η μεταγραφή αυτό που προσωπικά με... παρηγορεί είναι η παρουσία του Νταμπίζα και του Δώνη. Για να τον επιλέξουν δυο άνθρωποι που τους εμπιστευόμαστε απόλυτα σίγουρα κάτι θα είδαν. Δεδομένα περισσότερα από αυτά που βλέπουμε όλοι μας. Και ειδικά ο «Ντάμπι» έχει και στην προηγούμενή του θητεία αποδείξει πως βρίσκει τον τρόπο να βγάζει από τη μύγα ξύγκι.

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο και ΜΑΚΑΡΙ να ήταν ο Μακέντα το μόνο μας πρόβλημα να το λύναμε...

Ό,τι πληρώνεις... παίρνεις!